Bir şehrimiz daha doğalgaza kavuşuyor

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Enerji Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre ilin yaklaşık iki ya da iki buçuk yıl içinde doğalgaza kavuşacağını söyledi.

Bir şehrimiz daha doğalgaza kavuşuyor
Bir şehrimiz daha doğalgaza kavuşuyor
GİRİŞ 23.09.2012 13:01 GÜNCELLEME 23.09.2012 13:05

Bitlis'te uzun süredir vatandaşların gündeminde olan doğalgaz konusunda açıklama yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, doğalgaz projelerinin çalışma şartlarına göre sürenin uzama ya da kısalma gösterebileceğini ifade etti. Vali Yurdakul, şöyle dedi:

“Özellikle çevre kirliliğini de konuşuyoruz. Hele kömürün hava kirliliğindeki etkisinden dolayı da biran önce doğalgaza kavuşmak istiyoruz. Doğalgazın hayata geçmesi durumunda ilimizdeki hava kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız. Bunun yanında Güroymak, Tatvan ve Bitlis merkezi kapsayacak olan doğalgaz hattının, iki veya iki buçuk yıl içinde tamamlanması planlanıyor.”

Bitlisli vatandaşlardan Ekrem Metin de doğalgazın, Bitlisli vatandaşların yıllardır beklediği büyük bir nimet olduğuna işaret ederek, "Biz Bitlisliler olarak dört gözle bekliyoruz, biran önce doğalgaza kavuşmamız hem bizim için hem de Bitlis'teki hava kirliliğini önlemek için son derece önemli. Geçen günlerde Bakanımız da açıklamıştı, inşallah en yakın zamanda doğalgaza kavuşacağız." dedi.

VALİ VEYSEL YURDAKUL İNŞAATLARI DENETLEDİ

Diğer yandan, Vali Veysel Yurdakul, yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Yurdakul, daha sonra yanına Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz ile Çevre Şehircilik İl Müdür Vekili Abdulselam Tadik'i de alarak, Bitlis'in çeşitli yerlerinde yapımı halen devam eden kamu kuruşlarının inşaatlarını inceledi. İlk olarak Bitlis Merkez Hüsrevpaşa Mahallesi'nde yapımına devam edilen Hükümet Konağı'nı inceleyen Yurdakul, geçmişte yapılan binaların büyük bir kısmının depreme dayanıklı olmadığını ifade etti. Yurdakul, inşaat incelemelerinde yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Depreme dayanıksız bazı binalar yıkılmak zorunda kaldı. Ancak yeni yapılan binalar ülkemiz için büyük bir fırsat durumundadır.”

Yüklenici firma temsilcisinden bilgi alan Vali Yurdakul, yeni yapılan Hükümet Konağı'nın inşaatının muhtemel bir depremde kaç şiddetine kadar dayanıklı olduğunu sordu. Yetkili ise yeni yapılan bu tarz binaların en az 9 şiddetindeki depreme kadar dayanabileceğini söyledi. Yurdakul, daha sonra Beşminare Mahallesi'nde yeni yapılan Aile Toplum Merkezi ve Öğretmen Evi inşaatını inceleyip, yapı malzemeleri ve teslim günleri hakkında bilgi aldı.

Vali Yurdakul, son olarak Rahva mevkiinde bulunan Bölge Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. 400 yataklı hastane inşaatının hızlı ilerlediğini ifade eden Veysel Yurdakul, TOKİ yetkililerinden hastane hakkında bilgi aldı. Vali Yurdakul, daha sonra Bitlis'teki projelerle ilgili bilgi verdi.

"BİTLİS PROJELERLE KALKINACAK"

Daha çok proje, organizasyon odaklı, yeni proje birimleri, proje ekipleri ve yeni tarz yerleştirmeye çalıştıklarını belirten Vali Yurdakul, devletin klasik hizmet anlayışı dışında 'Euro Bitlis' olarak ilk icraatlarını faaliyete geçireceklerini dile getirerek, Bitlis'in projelerle kalkınacağını belirtti. Çok güçlü bir proje merkezi kurmak istediklerini kaydeden Yurdakul, şöyle devam etti: “Bu merkezde sadece tarımın, valiliğin ve belediyenin değil, bu ilde bulunan kobi, özel şirket ve sivil toplum kuruluşlarına proje üretmek konusunda, yerel basının dahil olacağı bir merkez kurmak istiyoruz. Bugünlerde Euro Bitlis'i kurgulama çabası içindeyiz. Mevcut bir yapı var. O yapının üzerine yeni personel ve kurumsal yapı koyarak bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında sosyal hizmet projeleri var. Bu projelerde her geçen gün Bitlis için daha güzel adımlar atılacak."

KAYNAK: CİHAN