Cem Uzan, Tansu Çiller'i kimle pazarlıkta yakaladı?

Paris'te yaşayan ünlü medya partronu Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, hakkında merak edilen sorulara yanıtladı. Her sözüyle, Türkiye'nin yakın tarihindeki bir noktayı aydınlattı

GİRİŞ 18.03.2013 13:53 GÜNCELLEME 18.03.2013 14:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İşte bir döneme damgasını vuran Uzan'ın söyledikleri...

SORU:Cem bey ismini verdiğiniz gazetecileri tanıyoruz mesai arkadaşlarımız…28 Şubatta olduğunu söylediğiniz bir ismi daha sonra gazetenizin başına getirmediniz mi?

(Başını saylayarak) Fatih Çekirge'yi kastediyorsunuz… Evet…Getirdim…Cem Uzan burada TAKVİM ekibinden bir kahve içmek için izin istiyor.

Bir dakika kamerayı durdurabilir miyiz? (Gülerek)Kahve isteyeceğim…(Kahkaha atarak)

Neden Fatih Çekirge'yi aldık? O gün itibari ile baktığımda,bu bir basın dedikodusu değil ama, anektotlar bunlar.. Hatıralar…

Büyük bir yatırımla gazeteyi kuruyorum. Gazeteyi çıkaracağım.. Kim var? Zafer Mutlu.. Dinç Bilgin'de… Ertuğrul Özkök var,Aydın Doğan ile… Ne yapacağız peki? Kim olabilir ne olabilir? Peki 2 numaralara bakalım… İki numaralarda en cazip,en etkin,en potansiyeli olan kim var? Ve oradan yola çıkaraktan,şimdi  şunu sakın zannetmeyin ki, patronda bütün kararları kendisi veriyor…

Tabii bir değerlendirme sürecinin sonucunda,son karar, son söz bir patrondan geliyor ama,her kararda illa ordan gelmiyor.Oluşma süreci ordan gelmiyor.

SORU:Gazeteciler patronları kandırıyorlar mı?

 Yok hayır..O anlamda söylemiyorum.Tabiiki herkes herkesi kandırabilir ama..
 Vahit Alpata o zamanlar bizim medya grubunun başında.. Vahit'in de tavsiyesi ile Fatih Çekirge'ye odaklandık ve Fatih Çekirge'yi öyle transfer ettik.

SORU:Bu transferlerde askerlerle ilişkisinin payı veya rolü var mı?

Cem Uzan bu soruya yanıt vermeden önce,dudaklarını büzdü ve şöyle yanıt verdi.

-Şimdi bakın şöyle,hayır…Çünkü ben 28 Şubat sürecini hem biliyorum,ama yaşamadım.Neden derseniz.Çünkü Londra'dayaşıyordum o dönemde.Yani Türkiye'de yaşamıyordum.Zamanımın büyük bir bölümünü Londra geçiriyordum.

Orda evim vardı,işim vardı,ofisim vardı,şuyum vardı,buyum vardı…

"GÜL VE ERDOĞAN I BEN EKİDEN BERİ T ANIRIM VE MEDENİ BİR İLİŞKİMİZ VARDI"

2002-2003'e geri dönelim. Bugünkü siyasi yapı oluştu. Ve ya benzeri bir siyasi yapı  oluştu. Ak Parti iktidara geldi. Ki Sayın Erdoğan ve sayın Gül benim eskiden de tanıdığım insanlardı. Eskide de son derece medeni ve samimi ilişkiler içinde olduğum insanlardı.

Siyasetin doğasında tabii ki rekabet vardır. O rekabet süresinde siyabetle haşır neşir olurken, büyük bir komplo ile karşı karşıya kaldım. Ve maruz görün sayın başbakan kendi dönemini ustalık dönemi olarak tarif ediyor ki katılıyorum. Ondan önceki çıraklık diyordu. Ona da katılıyorum. İlk dönemine biraz acemilik diyor heralde. Başbakanın da yeni iktidara geldik diyor.

Dikkat ederszeniz Martta milletvekili seçildi,hükümeti kurdu.Hemen akabinde bana karşı kurulmuş bir komplonun içinde buldum  kendimi.Ben ve bütün ailem.
Bunun bir perde arkası var,birde perde önü var.Perde önünü anlatayım.Perde arkasını da anlatacağım.

SORU:SİYASETE  SOYUNMA YANLIŞ ANINMIŞ BİR KARAR MI?

Hayır. Neden biliyor musunuz. Bakın…

Bir önceki seçimlerde siyasete giriyordum.Tansu Çiller ile konuştum.DYP'den girmek üzere.. Tamam.
Anlaşamadık bazı şartlarda.orada bazı  yanındaki insanlar ona bazı açıklamalarda bulundular veya tavsiyelerde bulundular.Anlaşamadık…

Bende bu kararımı bir sonraki seçime erteledim.Ben 2002'de partiyi kurduğumda seçim kararı alınmamıştı.Erken seçim yoktu.Erken seçimin olmasına bir ayı ben sağladım.

"RODOS'TA İKTİDAR PAZARLIĞINI BELGELEDİM.BÖYLECEE 2002'DE ERKEN SEÇİM  OLMASINI  BEN SAĞLADIM"

Çünkü o zaman STAR'da çalışan arkadaşlar hatırlarlar. Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök ve Özer Çilleri Rodos'ta pazarlıkta yakaladım. İktidar pazarlığı,koalisyon pazarlığında yakaladım. Aydın Doğan'ın yanında olması gereken ve o gün olmayan,yani aydın Doğ4an kimin adına pazarlırk ediyordu? Mesut yılmaz adına pazarlık ediyordu.

Bahçeli çıkarılacaktı, MHP düşürülecekti. Mesut yılmaz, Doğru Yol Partisi ve Hüsamettin Özkan ile bir koalisyon kurulacaktı. Pazarda fotoğraflarla ben nasıl takip ettirdiğimi, yakalattığımı ben biliyorum.

Sen medyanın içinden geliyorum biliyorsunuz.

SORU:ECEVİT TE DEVRE DIŞI MI BIRAKILACAKTI?

Ecevit'te devre dışı bırakılacaktı.ecevit'in sağlığını hatırlayın.200-2001 senesinde.Tamam.Şimdi oradan bu yapılan olay bir nevi erken seçimi getirdi.Bahçeli fotoğrafları gördü,ben seçime gidiyorum eddi.

"LEVENT ERSÖZ GÖRÜŞMEYİ KAYDA ALMIŞ"

Ocak sonu- Şubat başı. Aradılar Ankara'dan bürodan, Şener paşa sizinle görüşmek istiyor.

Gittim, bir yerden aldılar beni götürdüler. Çıktım. Paşanın ofisine benzemiyor. Paşayı hayatımda gördüğüm veya paşa ofisine gittiğim için değil, ama yani ofisin şeyinden baktım, biryere aldılar beni. Ben görüşeceğim sizinle dedi, Levent Ersöz. Baktım yanında birisi oturuyor, ismini hatırlamıyorum, sivil birisi vardı.

Başladılar oradan havadan sudan, dedim ki, ne istiyorsunuz siz benden? Neden buradayım?

Beyefendi siz kimsiniz ve ben niye sizin ofisinizdeyim? Ben jandarma komutanı çağırdı diye geldim.

Oradan buradan konuşuldu, işte o iktidar o, şu bu falan filan. Orada benim çok önemli bir lafımvar. "Tankları yürütmek istiyorsanız, o benim işim değil" dedim. "Ben o işlere karışmam" dedim.

SORU: Oysa ikinci iddianamede, tam tersi, yanılmıyorsam, Şener Eruygur'a darbe yaparsanız yanınızdayım anlamına gelecek...

Hayır, hayır, hayır. "Ben o işlere karışmam" dedim. Karışmaya niyetli olan 28 Şubat'a dakarışır. Ben o işlere karışmam. Ben demokrasiye inanan bir adamım. Kabul edersin etmezsin. Aynı fikirde olursun olmazsın. Fikrine güveneceksin...

SORU: Sizden para mı istediler?

Hayır, ne istediklerini bilmiyorum, ben o kadar kapalıydım ki, bu çerçevede bitti konuşma.

Bunu da paşa mı kaydetmiş?

Bunu Ersöz kaydetmiş.

DİLER: Ama bunları söylüyorsunuz?

- Hayır gittim mi? Gittim. Niçin gittim? Böyle böyle olduğunu zannettiğim için gittim. Kumpasa gelmişim.

Olabilir, tamam. Bunları dedim mi? Dedim. Sen misin diyen? Evet benim. Tamam. Ne kadar sürer bunun sorgulaması?

20 dakika..

SORU Yani siz o kayıtta, siz tankları yürütmek isterseniz ben o planın içerisinde değilim dediniz?

"Yokum ben, beni ilgilendirmez"dedim. Bizim kulakları çınlasın, Bir Demet Tiyatro'da Mükremin'in bir  lafı vardı."Bu iş beni aşar cumhur abi.."Tamam.. Bu iş beni aşar…(Gülerek)

AHABER

YORUMLAR 9
  • esat hayaloğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    Tarihteki tek Türk. o degilde tarihte ABD yi dolandıran tek Türk olarak kayıtlara geçtiya, işte buna mahsuben artık affedilmeli vatanına dönmeli, 30bin kişinin katili pkk bile affediliyor, uzan neden affedilmesin...
    Cevapla
  • boşver adı 11 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin video nun başında. dikkat edin videonun başında sağ kolunda haç var sonradan kazakla görünmesini engelliyor
    Cevapla
  • Yusuf Avcıbaşı 11 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanımız, Uzanları Enver abisinden daha fazla sevmektedirler.. Neden mi? Sayın Başbakanımız, İmar Bankasının tüm varlığını TMSF kanalıyla tasfiye ettirerek mudi alacaklarından Uzanları temizlemiştir. Şu an Cem Uzan Ahirete göçse, mudi alacağından temizdir. Enver Abisinin İhlas finanstan kalan borçları ise olduğu gibi kalmıştır. Dolayısıyla Enver abisi mudi alacakları ile kirlenmiş olarak kiriyle pasıyla ahirete göçmüştür.. Burada sormak lazım. Sayın Başbakanımız Enver abisini mi sevmektedir, yoksa Cem Uzanı mı? Bence Cem Uzanı.
    Cevapla
  • HÜSEYİN ARPACI 11 yıl önce Şikayet Et
    CEM UZAN. bu adamın ülkeye en hayırlı işi genç partiyi kurması,ve ak partiyi te başına iktidara taşıması olmuştur...
    Cevapla
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    anlasilan o ki uzanin turkiyedeki santaj di rusvet yollu ile falan eli kolu olan kisiler artik ya guclu pozisyonda degil . yada artik ondan korkmuyolar ve destek olmuyolar tabi bide uzan in yurkiyeye actigi yuz millyarlarca dolarlik cakma davalari da dustu yalanci de dolandiricinin en onde gideni oldugu tum dunya tarafindan da biliniyor artik ne edecek ti artik 10 yil oldu akp de bi turlu gitmiyor ve gidecek gibi de gorunmuyor uzana da yapacak pek fazla bisey kalmiyo durum boyle olunca belli ki paralar da suyunu cekiyo hazira dag dayanmaz diyen bosa demeis sonucta iste erdogani yagliyayim yalvar yakar af edilir isem borclarimin cogu odendi sonuctakalanlari da taksitlerim elinde illaki 1 milyar dolar i gene vardir bunun o para ile de yeniden is hayatina girip akp gidene kadar tingir mingir oyalanirim piyasada onlar gitti mi gelen ile eskiden kalma santaj kasetlerimi bi piyasaya kor yukselirimin pesinde bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı