Banu Güven kendi yalanına kendi inanmadı

Gezi olayları sırasında gözaltına alınan kadın eylemcilerin erkek polis tarafından çırılçıplak soyulup arandığı iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddiayı ortaya atan isimlerden Banu Güven, blog sitesinde yazdığı yazısında duruma açıklık getirdi.

Banu Güven kendi yalanına kendi inanmadı
Banu Güven kendi yalanına kendi inanmadı
GİRİŞ 26.06.2013 06:50 GÜNCELLEME 26.06.2013 09:11
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Güven, 'Gözaltındaki 7 kadına çıplak arama doğru ama erkeklerin önünde arandığı doğru değil' dedi.

Banu Güven, şunları kaydetti;

ARAMAYI KADIN POLİS YAPTI

"Gözaltında 7 kadına çıplak arama İstanbul Taksim'de 31 Mayıs 2013 tarihinde gözaltına alınan 7 kadın, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde iç çamaşırlarına kadar soyulmak suretiyle kötü muameleye tabi tutuldu. Bu işlem daha önce gözaltı deneyimi olmayan 21-28 yaş arasındaki kadınlara erkek memur ya da şahısların bulunmadığı bir odada, bir kadın polis memuru tarafından yapıldı.

SAVCILIK KADIN MEMURUN TEŞHİSİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Savcı konuyla ilgili işlem başlattı. Kadınlar aynı muameleye tabi tutulduklarını nezarethanede birbirleriyle konuşurlarken anladılar; savcılık ifadesi vermeye gittiklerinde de konuyu avukatlarıyla paylaştılar. Kadınlar buradaki sorgu sırasında şikayetçi olduklarını söyleyince, savcılık ‘‘görevin kötüye kullanıldığı iddiasıyla'' ikinci bir dosya açtı ve sözkonusu kadın memurun teşhisi için Memur Suçları Bürosu'na başvurdu."

YORUMLAR 31
  • Aydan Öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    komik baslik. Kendi yalanina kendisinin inanmamasi normal degil mi? sonucta yalan ve yalan oldugunu biliyor, neden inansin?
    Cevapla
  • Bygara 10 yıl önce Şikayet Et
    görev tanımı. Bence artık hukuk sistemimizdeki hakim ve savcıların görev tanımları yeniden düzenlenmeli hatta bu tür provakatif eylemlere katıldıkları görüntülerle tespit edilenleri anında hakim karşısına çıkarmak yerine 6-7 ay sonrasına mahkeme günü vererek içeri tıkabilmeliler .Birde bakın ince bir tespitte bulunmak istiyorum hak verir yada vermezsiniz ankaradadaki sarısülükmü ne işte o zatı öldürdüğü idda edilen polisi mahkeme hemen tutuksuz yargılamak için serbest bıraktı en ufak yaralanmalı yada ölümlü trafik kazasında bile hakim şüpheliyi olaylar yatışsın diye 15-20 gün içerde tutarken neden bu polisi millet tepki versin diye serbest bıraktıki bence 1-2 ay içerde kalması hepimiz için hayrlı olurdu
    Cevapla
  • memedali karabekir 10 yıl önce Şikayet Et
    YALANI O KADAR KANIKSAMIŞLAR Kİ SADECE KONUŞUYORLAR!GERİSİ ORTADA!. Yüz de yok utanacak! çıkarları neyi gerektiriyorsa her yol mübah! bunu güzel öğrenmişler ,uyguluyorlar!TÜÜÜÜÜÜÜ diye yazdım ama alıştılar,TÜÜÜÜÜÜÜ istiyoruz diye eylem yapar bunlar,bir sürü var zaten eylemde canları da sıkılmaz.
    Cevapla
  • Çetin ERDOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    arama yapan memur mu suçlu ????????. polise taş at molotof at hvai fişek at yetmez kurşun sık bomba patlat ama polis kendini bile savunsa suçlu nereden belli üzerlerinde birşey taşımadıkları eğer o polisler ceza alırsa yazıklar olsun böyle adalete
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkeyi ugandaya çevirdiler. gözaltına alınan insanlar adam gibi sorgulanır,savcılığa sevkedilir.ugandamı burası yav.soy milleti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!