Cem Uzan'dan çok konuşulacak iddia!

Cem Uzan, Aydın Doğan'la ilgili bomba açıklamalarda bulundu. Uzan, Aydın Doğan'ın kendisinden 38 milyon dolar rüşvet istediğini söyledi

Cem Uzan'dan çok konuşulacak iddia!
Cem Uzan'dan çok konuşulacak iddia!
GİRİŞ 10.10.2013 06:50 GÜNCELLEME 10.10.2013 06:50

Cem Uzan Taraf'a verdiği röportajda Aydın Doğan hakkında şok iddialarda bulundu. Cem Uzan, "Aydın Doğan 40 gün benim aileme saldırdı. 40 gün sesimi çıkarmadım, 41. gün randevu alıp gittim. Bodrum'da evinde birebir görüştüm. 'Verirsin 38 milyon dolar. Yayınları keseriz' dedi" ifadelerini kullandı.

İşte Cem Uzan'ın Taraf gazetesine verdiği o röportaj:

Bu olaylar yaşanırken Aydın Doğan ile hiç görüşmediniz mi?

- Bodrum'da görüştüm. Aydın Doğan 40 gün benim aileme saldırdı. 40 gün sesimi çıkarmadım, 41. gün randevu alıp gittim. Bodrum'da evinde birebir görüştüm. "Verirsin 38 milyon dolar. Yayınları keseriz," dedi. Görüşme 2001 yılının Ağustos ayında gerçekleşti. Bu görüşme onun yanında çalışan birisi tarafından kaydedilmiş. Kendi konuşmalarını da kaydediyor. Oradan birisi bana gönderdi. Benim ofisimde vardı. Ofisler basıldığında savcılığın eline geçti. Savcılık bantla ilgili olarak ifadeye çağırdı. Ertuğrul Öztürk ile birlikte ifadeye gittiler.

Kamyondan atmaya kalktılar

Uzan Grubu'na yönelik operasyonun perde arkasında Aydın Doğan ve Dinç Bilgin olduğunu iddia ediyorsunuz. Bunun sebebi nedir? Yani aranızdaki düşmanlığın sebebi ne olabilir?

- Örneğin benim kurduğum gazete 1 milyon 200 bin sattı. Dinç Bilgin'in de dağıtım şirketine ortak oldum. Bir gün, beni Nail Keçili aradı. "Aydın Doğan ile Dinç Bilgin seninle görüşmek istiyorlar" dedi. Kardeşim Hakan, Fatih Çekirge ve ben üçümüz gittik, öbür tarafta, Kenan, Zafer Mutlu, Dinç Bilgin, Ertuğrul Özkök ve Mehmet Ali Yalçındağ. Aydın Bey yok. Almanya'dan geliyor. "Geç gelecek" dediler. "Ben sizinle değil Aydın Doğan ile görüşmek istiyorum" dedim.. Mehmet Ali Yalçmdağ hemen konuya girdi. Yanlış hatırlamıyorsam, "Gazeteyi 50 kuruşa düşürdün" dedi. Gazetenin fiyatını dörtte bire indirmiştik. Yalçındağ, "Bu tiraj bu şekilde kabul edilemez. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi. Sigara istedim. Sigara içmem. Ama yanımdakilerden bir sigara istedim. Sigarayı yaktım... Bir nefes aldım. "Siz fiyatınızı düşürün" dedim. "Bunu kabul etmemiz mümkün değil" diye cevap verdi. Ben de "Toplantı bitmiştir" dedim. Tarih Ekim 2000 gibi olacak. Bunlar kalkıp gittiler. Toplantı 3 dakika sürdü. 15 dakika sonra kalktık. "Bunlar bizi kamyondan atacaklar" dedim. "Yani dağıtımdan düşürecekler" dedim. Kimse "inanmadı.

Bir gecede tüm dağıtım personelimi transfer ettim

Toplantı Pazartesi günü oldu. Dağıtım şirketinde 228 kişi çalışıyordu. İstanbul, Ankara ve İzmir'de dağıtımda 226 kişiyi transfer ettim. Bekçiyi bile transfer ettim. Bunlar beni kamyondan atmayı planlıyordu ben onları şirketten attım. Önce dağıtımın başındaki genel müdürü transfer ettim. Avukatımı ve muhasebecimi özel uçakla sabaha kadar tüm illeri dolaştırdım. Ve 24 saatin sonunda dağıtım şirketinin 226 personeli de benim elemanım haline geldi. Yani Dinç Bilgin ile ortak olduğumuz dağıtım şirketinin içi boşalmış oldu.

Aydın Doğan ve Dinç Bilgin'in tepkisi ne oldu?

Cuma gecesi benim gazetem, yani Star dağıtılmayacaktı. Benim personelime, Star'ı kamyona almayın talimatı veriliyor, tabii hiçbirisi dinlemiyor. Kamyondan atılan Sabah oldu. Sabah dağıtılamadı. Daha sonradan duydum, Dinç Bilgin Aydın Doğan'a yalvarmış. Ve Sabah'ın dağıtımını onlar yapmış... Aradan seneler geçti. Bir arkadaşım geldi. Dinç Bilgin ile birlikte Etibank'tan yargılanan bir kişiydi. Dağıtımın başındaymış. Dinç'in yanında bu işlere bakan kişiymiş. Kamyon operasyonu için "Ben böyle bir operasyon görmedim" dedi.

Sizi kamyondan atacaklarını nasıl anladınız?

Çünkü bu onların klasik oyunlarıdır. Daha önce de Mehmet Ali Ilıcak'ı aynı yöntemle kamyondan attılar. Bir gün teknede oturuyoruz. Mehmet Ali Ilıcak da var. Oğlum seni kamyondan atacaklar dedim. Olmaz öyle şey dedi. Ben Dinç Abi'nin teknesinde kalıyorum.. Beni çok seviyorlar gibi şeyler söyledi.. Sonra kamyondan atıldı.

Aydın Doğan 'Dinç Bilgin ile ortak olma' dedi

Dinç Bilgin'in dağıtım şirketine ortak oldum. Bilgin ile anlaşmayı imzaladık. Ertesi gün beni aradılar. "Dinç Bilgin ile ortak olma bizimle ol," dediler. "Bedavaya ortak ol aynı hisseyi al," dediler. Ben, "Hayır, söz verdim mi bir daha dönmem," dedim.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!