Savaş Ay hayatını kaybetti

Duayen gazeteci Savaş Ay, 1.5 aydır tedavi gördüğü İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

GİRİŞ 09.11.2013 15:18 GÜNCELLEME 10.11.2013 07:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kanser tedavisi gören Ay'ın, ameliyat olmayı kabul etmediği belirtildi. Boğazındaki kitle için yaklaşık 10 yıldır radyoterapi tedavisi gördüğü kaydedilen Savaş Ay'ın, ameliyat olmayı kabul etmediği öğrenildi.

Kitlenin büyümesi ve nefes borusunu tıkaması nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır Fatih Kamu Hastaneleri İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Ay'ın bugün saat 14.30 sıralarında kalbinin durduğu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi.

FATİH CAMİİ'NDEN UĞURLANACAK

Gazeteci Savaş Ay için 11 Kasım'da Sabah gazetesinde ve CRR'de tören düzenlenecek. Ay'ın cenazesi, aynı gün Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Topkapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek

Savaş Ay'ın kız kardeşi Işıl Ay da ağabeyi için 11 Kasım Pazartesi günü saat 10.00'da Sabah gazetesi önünde ve saat 11.30'da CRR Konser Salonu'nda tören düzenleneceğini söyledi. Işıl Ay, ağabeyinin cenazesinin aynı gün, Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Topkapı Mezarlığı'nda toprağa verileceğini kaydetti.

Ailece telkinlerde bulunduklarını belirten Işıl Ay, "Biraz tedirgindi ama biz ailece telkinlerde bulunduk. Sizlerden biriydi. Hastayken bile elinden makinesi hiç düşmedi. Hiç beklemiyorduk şoktayım şu anda. Ne dediğimi ne yaptığımı bilmiyorum. Ameliyat için ikna etmiştik." dedi.

Savaş Ay Kimdir?

Savaş Ay, (d. 1954, Gaziantep) Türk televizyoncu, muhabir ve gazeteci.

Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya gazetesinde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. atv, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar atv, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı. İngilizce bilmektedir. 2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğa ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğa sahiptir.

Kaynak: HABER7 / CİHAN

YORUMLAR 10
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. allah c.c rahmet eylesin mekanı cennet olsun .. bunca medyada sözde gazeteçilerin olması olanların da bazı larının cıkarları doğrultusunda hareket ettiyi şu medyada çirkinleşmeyen hizmetkarlık etmeyen bir gazeteçi idi hakkın rahmetine kavuştu ..
    Cevapla
  • yorumcuu 10 yıl önce Şikayet Et
    BENCE 10 KASIMDA GÖMÜLMELİYDİ ATATÜRKCÜYÜM DERDİ İYİ BİR TARİH OLURDU. pazartesiye bekletilmemeliydi iyi solcuydu 10 kasım iyi denkgelmişmiş hatta ben olsam 9.05 de gömerdim
    Cevapla
  • Yuzarsif 10 yıl önce Şikayet Et
    Bakara Suresi 156. İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raci’un - “Şüphesiz Biz Allah’tan Geldik ve Şüphesiz Dönüşümüz O’nadır. Bakara Suresi 156”
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    Aslında UZUN bir yorum yazdım.. Lakin HERŞEYİ BİLEN ALLAME-i KÜBRA yorumcu TAİFESİNİ başıma üşüştürmemek ve türlü GÜNAHA mahal vermemek adına, VAZGEÇTİM... Bilenler ZATEN BİLİYOR,BİLMEYENLERE ne desek BOŞ. Türlü kaynaktan HER KİŞİNİN nasıl bir HAYAT sürdüğü , NELERİ ÖMRÜNCE SAVUNDUĞU rahatça görülebiliyor.. HERKESİN KANAATI kendine vesselam.. kendi adıma ben HAYIR DUA edemeyeceğim.. [Bu arada biz bilmeden TÖVBE-i NASUH edip,kendini düzeltmişte olabilir.Lakin Gizli suçun TÖVBESİ GİZLİ-ALENİ SUÇUN tövbesi de ALENİ olacak Prensibi var.Öyle ya Yanlışa ÖRNEK olduğumuz gibi,BİZİM YÜZÜMÜZDEN yanlışa sürüklenenlere TÖVBE YOLUNDA DA örnek olmak ZORUNDAYIZ]
    Cevapla
  • aydın ak 10 yıl önce Şikayet Et
    disritmi. gecenin yarısında haber bulamamaktan dolayı acil servis önünde bekleyen ambulansın zemini steril değil diye şoförü fırçalamıştı. Zavallı şoför kameranın karşısında ambulans zemininin steril olamayacağını bile anlatamamıştı. Buna benzer şekilde kişilik haklarımızı ihlal edip daha sonra cevap hakkı verilmeyen programların yapımcılarına Allah yaşarken anlayış versin. Öldükten sonra rabbi ile kendi arasındaki mesele
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu