AA seçim sonuçlarını anlık yayımlayacak

Anadolu Ajansı, 30 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimi sonuçlarını, hazırladığı ''AA Yerelseçim 2014'' özel yayınıyla anında abonelerine duyuracak.

AA seçim sonuçlarını anlık yayımlayacak
AA seçim sonuçlarını anlık yayımlayacak
GİRİŞ 29.01.2014 11:41 GÜNCELLEME 29.01.2014 11:41

 

AA YerelSeçim2014 Proje Koordinatörü Hasan Öymez, AA'nın profesyonel ekibinin, seçim özel yayını için çalışmalarını hızla sürdürdüğünü söyledi.

Seçim haberleri ve sonuçlarını, analiz, grafik, animasyon, fotoğraf ve videolarla çeşitlendirileceklerini belirten Öymez, tüm seçim çevrelerinden kesin sonuçlar açıklanıncaya kadar yayının kesintisiz devam edeceğini aktardı.

Hasan Öymez, seçim özel yayınını, 30 büyükşehirin yanı sıra il ve 923 ilçede belediye başkanlığı yarışını kamuoyuna ilk elden duyuracak şekilde planlandıklarını ifade ederek, ''Hazırlıklarımız çerçevesinde, tüm seçim çevrelerinden dakika dakika veri yayını yapacağız'' dedi.

Hedeflerinin, Türkiye'nin her yerinden seçim sonuçlarını hızlı ve güvenilir şekilde kamuoyuna duyurmak olduğunu vurgulayan Öymez, " Seçim sonuçlarını sandık sandık yayınlamak için özel bir yazılım altyapısı hazırladık. 'YerelSeçim2014' haber paketine üye olacak aboneler,seçim sonuçlarını saniye saniye takip edebilecek. Özel yayınımız, Türkiye genelinde tüm belde belediyelerini de kapsayacak" diye konuştu.

30 Mart akşamı sandıklar açıldıktan sonra, Yüksek Seçim Kurulunun aldığı karar gereği önce büyükşehir ve İl belediye başkanlığı için kullanılan oyların sayılacağını anlatan Hasan Öymez, şunları anlattı:

"Seçim sonuçlarını 8 farklı kategori abonelerimize servis edeceğiz. Büyükşehir ve il belediye başkanlığı sonuçlarının ardından ilçe belediye başkanlığı sonuçlarını duyuracağız. Türkiye genelinde belediye başkanlıkları için tüm partilerin aldığı oyları, büyükşehir, il ve ilçe şeklinde ayrıntılı olarak yayımlayacağız.''

Hasan Öymez, seçim özel yayınında, derlemelerin de yer alacağını ifade ederek, '' Seçim sonuçları ayrıca 29 Mart 2009 yılında yapılan yerelseçim sonuçlarıyla mukayeseli şekilde abonelerimize servis edilecek'' dedi.

"Aday databankı hazırlıyoruz"

Seçime girecek büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının yanı sıra ilçe ve belde belediye başkan adaylarının fotoğraflı özgeçmişleri için "aday databankı" hazırladıklarını anlatan Öymez, "30 Mart akşamı, belediye başkanları kesinleştikçe aday databankımızdan kazanan isimleri yayına vereceğiz. Böylece abonelerimiz, Türkiye genelinde bin 500'e yakın belediye başkanının fotoğraflı özgeçmişlerine de sahip olacak" dedi.

Gazete, tv ve internet sitelerine ayrı ayrı özel veri yayını

Hasan Öymez, tüm ilçe ve illerde belediye başkanlığını kazananları, flaş haber olarak duyuracaklarını belirterek, televizyon kanalları, gazeteler ve internet siteleri için farklı içerikte görsel yayın, veri analizi, harita, grafik ve animasyonlarla "YerelSeçim2014" özel yayınını çeşitlendireceklerini vurguladı.

Seçimin nabzı AA'da

30 Mart akşamı yapacakları veri yayınının yanı sıra Anadolu'daki yerel seçim atmosferini haber, görüntü ve fotoğraflarla abonelerine yansıtacaklarını kaydeden Öymez, " Seçim öncesinde,seçim günü sandıklar açılana kadar ve sandıklar açıldıktan sonra dosya haberlerle, tüm seçim çevrelerinde seçimin nabzını tutacağız" diye konuştu.

Seçim sonuçları 6 dilde dünyaya duyurulacak

Hasan Öymez, AA'nın, 2014 Mahalli İdareler Seçimi sonuçlarını, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, Rusça, BHS (Boşnakça-Sırpça-Hırvatça) ve Kürtçe (Kurmanci ve Sorani lehçelerinde) olmak üzere 6 dilde dünyaya duyuracağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi