Cemaat hangi partiyle ittifak kurabilir?

AK Parti ile ipleri koparan cemaat üyeleri hangi partiye oy verebilir?

Cemaat hangi partiyle ittifak kurabilir?
Cemaat hangi partiyle ittifak kurabilir?
GİRİŞ 08.02.2014 11:27 GÜNCELLEME 08.02.2014 12:17
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

AK Parti'den önce İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin dün de İzmir Milletvekili İlhan İşbilen istifa etti. İşbilen'in istifasıyla AK Parti ile cemaat arasında da iplerin iyice koptuğunun somut göstergesi oldu. 

Vatan'dan Okay Gönensin ''Hizmet'in siyasi geleceği' başlığıyla kaleme aldığı yazıda cemaatin hangi partiye oy vereceğinin ihtimallerini yazdı. Gönensin'e göre, bundan sonra, cemaatin hiçbir halükârda AK Parti'de bir siyasi geleceği kalmadı.

Peki cemaat yerel seçimlerde hangi partiye oy verecek? İşte cevap:

"Gülen cemaati, bir milletvekilini daha çekerek AKP ile "örgütsel" ilişkisini tümüyle koparacağını açıklamış oldu. Şu ana kadar gerçekleşen istifalar, AKP'de bir "bölünme" havası yaratmayı sağlayacak bir sayıya ulaşmış değil. Cemaatin AKP'nin Meclis grubu içindeki durumuyla ilgili olarak, bir süredir yayılan tahminlerin, bilgiden çok temenni ifade ettiği de anlaşılıyor. 

AKP'nin, cemaat eliyle bölünmesi ihtimalinin son derece zayıf olduğunun ortaya çıkmasıyla, cemaatin siyasi geleceğine ilişkin tartışmalar da başka boyut kazandı.

Yargı ve Emniyetteki "mevzilerini" kaybeden, dershane olayından fazlaca yaralı çıkacak olan ve milletvekillerini AKP'den çeken cemaatin, bundan sonra, hiçbir halükârda AKP'de bir siyasi geleceği kalmamıştır.

Hangi partiyle?

Savaşın başında, esas olarak Tayyip Erdoğan üzerine odaklanmış mücadele "topyekûn"a dönünce iki tarafın bütün kuvvetleri ileri hatlara sürüldü.

Bu nedenle, Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması durumunda, yeniden yapılanan AKP'nin cemaat ile eski sıcak ilişkiyi kurması beklenemez. Cemaatin CHP ile herhangi bir yakınlık tesis etmesi de mümkün olmadığına göre, geriye MHP, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi kalıyor.

CHP ile şu anda "konjonktürel" bir uyum sağlanmış olması bile CHP'ye oy veren kesimde büyük rahatsızlıklar yaratıyor. Saadet Partisi de bir anlamda "cemaat partisi" olduğu için, doğal ve eski bir rekabet vardır ve Gülen cemaatinin burada da kendine yer bulması mümkün görünmüyor.

"MHP böyle bir ittifaka sıcak bakar mı", sorusunun devamı da, "Büyük Birlik Partisi cemaati keser mi" olarak gelince cemaatin merkez siyasette eski yerini bulmasının çok güç olduğu sonucuna varabiliriz.

YORUMLAR 32
  • hasan dinler 10 yıl önce Şikayet Et
    chp - mhp. genel olarak tüm illerde ak parti'den sonraki en güçlü parti kimse ona oy verecekler. tek bir parti ismi söylenemez. kim ak parti'yle yarışabilecek düzeydeyse onu destekleyip farkı kapamaya çalışacaklar
    Cevapla
  • Yusuf KILIÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    Kişi sevdiğiyle beraber haşrolunacaktır.. Ak Partiye oy vermeyeceklerdir. Bireysel davranan hariç. MHP gen. başkan yardımcılarının kasetlerinden beri problemliler. Düşmanları chp olmazsa izrailin kurduracağı parti olur. İktidara gelince ilk icraatları RTE nin bozduğu izrail dostluğunu ihya etmek sonra ticari ilişkileri geliştirmek olur.
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    AKP DIŞINDA HER PARTİYE OY VERECEKLER.. Bu kadar.
    Cevapla
  • KÖKSAL AYGÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    dtp. dtp veya btp var veya yeni parti kurarlar böl-ünmez türkiye partisi
    Cevapla
  • ali koçak 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYENİN HER YERİNDE. ak partiye karşı hangi parti güçlü ise oraya verecekler bilginiz ola.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?