Taşgetiren'den Şefkat Tepe'ye ağır tepki

Peygamber Efendimizi ışık halinde gökten indirerek bir kamyona bindirdiği Şefkat Tepe dizisine tepkiler dinmek bilmiyor.

Taşgetiren'den Şefkat Tepe'ye ağır tepki
Taşgetiren'den Şefkat Tepe'ye ağır tepki
GİRİŞ 13.02.2014 07:16 GÜNCELLEME 13.02.2014 08:18
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Star gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Taşgetiren de bugünkü köşe yazısında diziden yola çıkarak bir takım eleştiride bulundu. 

"Nasıl yapabildiniz bunu?" diye soran Taşgetiren derin üzüntüsünü de okuyucularıyla paylaştı:

"Biliyorum, Samanyolu yayın grubu içinde yayınları süzen bir ekip var. Belgeseller dahil hemen her program yayından önce denetleniyor, islami ölçülere aykırı ifadeler çıkarılıyor veya değiştiriliyor.

Ayrıca kitap yayını konusunda da Camia, belli bir süzme mekanizmasını hep devrede tutuyor.

O filtrasyon işini yapan insanlardan bir kısmını tanıyorum ben. İyi niyetli, titiz, gerçekten islami hassasiyeti olan arkadaşlar.

Peki ama sevgili dostlar o Şefkat Tepe cinayeti ne?

Şefkat Tepe başından beri bir klinik olay.

Uyduruk tiplemeleri, aklı zorlayan hikayeleri, "karanlık kurul" komploculuğu ile akla ziyan bir televizyon hadisesi.

Son Hükümet - Cemaat gerilimi başladığından bu yana, Şefkat Tepe'nin "Karanlık Kurul"u, siyasi gelecek tasarımlarıyla gündem oluşturmuştu. Yani senaristler, Karanlık Kurul adına acayip okumalar gerçekleştirmişlerdi.

En son yapılan ise Rasulullah'ın hatırasına yönelik tam bir cinayet oldu.

O kan donduran görüntüler nasıl bunca filtreden geçti de ekrana yansıdı. Hiç mi "Yahu ne yapıyoruz biz?" diye soran olmadı?

Danimarka'da karikatür rezaleti yaşanmıştı.

Şefkat Tepe'de ise, karikatürleştirilmiş bir senaryo içinde Rasulullah'ın hatırasına kıyıldı.

Bakın şuna:

Bir ışık huzmesi... Özel timin seslendirdiği salavat-ı şerifeler eşliğinde geliyor. Bu ışık huzmesi Rasulullah'ı temsil etmiş oluyor. Sürekli hareket halinde. Sonra orada peyda olan bir kamyonete binip gitmeye başlıyor. Kamyoneti kim sürüyor, kim Rasulullah'ı nereye götürüyor. Sırlar dünyası Samanyolu'nun klasiği ya. Rasulullah Efendimiz de sırlar dünyasının figürü haline getirilivermiş. Şefkat Tepe'nin özel timleri "Eyvah Peygamberimiz gidiyor" çığlıkları ile arkasından koşuyorlar, bu arada komutan kendini ön tekerleklerin önüne atarak kamyoneti durduruyor. Sonra ışık huzmesi ne oluyor? Meçhul.

Ne denebilir bilmem ki.

Bunun tamamı kurgu. Kim karar verir Rasulullah'ı bir ışık huzmesi haline getirmeye ki? Kim böyle bir senaryoda malzeme haline dönüştürür Rasulullah'ı ki? Aklım havsalam duruyor.

Ben, Fethullah Hocaefendi'nin Rasulullah'a aşk derecesinde bağlı bir insan olduğunu düşündüm hep. Onun, Rasulullah'tan şu veya bu şekilde, isimle, işaretle, her ne şekilde olursa olsun bahsedeceği zaman, adeta refleks halinde ayağa kalkma jesti yapmasını hep tekdirle yad ettim.

Ama, yine Hocefendi'nin, Olimpiyat Stadındaki Türkçe Olimpiyatları programına, Rasulullah'ın teşrif ettiğine dair bir sözü takdir hisleriyle gündeme getirmesini yadırgadım. Türkçe Olimpiyatları, Türkiye'nin tanıtımı vs. yönleriyle takdire şayan bulunabilir. Ama o programların, Rasulullah'ın güya tebciline mazhar olduğu izlenimi vermek, beni bağışlasınlar ama, Rasulullah'ı propaganda aracına dönüştürmek gibi bir çarpıklığı içeriyor.

Rasulullah'ın -haşa- araçsallaştırılması işi ne yazık ki, bununla sınırlı değil. Son zamanlarda tedavülde bulunan "Rasulullah rüyaları"na, önce, "Acaba kavgada yumruk sayılmaz mantığıyla Camia'nın nasıl uçuk dünyalarda dolaştığı intibaı vermek için bu rüyalar karikatürize mi ediliyor?" kuşkusuyla baktım.

Ama hayır, ve hayret, "Rasulullah rüyaya giriyor ve tweet'leri ikiye katlayın" gibi tavsiyelerde bulunuyor" yollu rivayetlerin ardı arkası kesilmiyor.

Bu defa tweet dünyası, bu kampanyayı, en traji-komik boyutlara taşımayı ihmal etmiyor.

Bu durumda iki olgudan söz edilebilir:

Bir: Bu tür rüyaların görüldüğü, Sungurlar Timi'ne benzer idealize edilmiş özel yapıların fevkalade haller yaşadığı bir alan.

İki: Birileri tarafından rüya motifi ile, geniş kitlelerin bir takım eylemlere sürüklenmesi.

Her iki olgunun da sıhhatli olduğunu söylemek mümkün değil. Birincisi bir "cezbe" halini ifade ediyor, ikincisi de "istismar" halini. Cezbe hali makulün kaybolması tehlikesini içerir, istismar ise, tam bir tefessühtür. Hele istismara konu, Rasullulah'ın muazzez şahsiyeti oluyorsa, bu cinayeti ölçecek terazi bulunmaz."

YORUMLAR 41
  • Üzeyir ARI 10 yıl önce Şikayet Et
    BU BİR VAKIA.... Bu insanlar bizim insanlarımız. Gözümüzün önünde heba olup gidecekler. Psikologlar birşeyler söylemeli. Saygılarımla..
    Cevapla
  • memed memedov 10 yıl önce Şikayet Et
    28 Şubatçıların esamesi artık okunmaz!!-1. «Hırsızın biri hastalanmış ve sekerat-ı mevt halinde iken yatağının başucundaki oğlunun desteği ve yardımıyla doğrulup: -Yüce Allahım!. Dünyada nasibim hırsızlıktan imiş. Ne kazandı isem bu yolla kazandım. Çoluk çocuğumun kursağına helal lokma girmedi. O kadar insanın ahını aldım, hakkını yedim. Bu kadar günah ile Senin yüce huzuruna nasıl çıkayım! Arkamdan beni hayırla anacak kimse de yok. Bilakis herkes beni lanetle anacak. Affet Allahım!.. (buraya kadarı 28 şubatçılara ait idi)
    Cevapla
  • desifre34 10 yıl önce Şikayet Et
    DIN ALGISI. herkes elestririyor tamam anladim. Ama iki ay, iki sene, 4 sene önce nerdeydiniz? Türkce olimpiyatlarina gidende "bizdik" (yani muhafazakar kesim), böyle bir peygamber tasavvuruna inananda BIZDIK!!! Ve zamaninda tepki gösteren kücük bir kitle haric ( vahhabi olarak yaftalaniyor) hickimse rahatsiz degildi!!! Ben olaya objektif bakiyorum. 4 sene önce nasil cemaatin ve tarikatlerin DINI algisinda SAPIKLIK var dediysem simdi de diyorum. HAKIKAT tektir!!! Bir konuda 1 düsünüyorsan DIN konusunda 1000 düsünmen lazim ayni Hz. Ibrahim gibi SORGULAYICI olalim!!!
    Cevapla
  • adem zeybekoglu 10 yıl önce Şikayet Et
    anlamadim gitti. bu insanlari ben anlamiyorum ne demek yani S.A.V bizim rüyalarimizi giremezmi ne demek bu bizim bu kadar ilahetci neden susuyor . yoksa bir linc mi var akilarda ben böyle düsünüyorum., artik bu saaten sonra Cemaat agzindan kus tuttsa yine bir iftrtiraya maruz kaliyor,Cenabi hak sonumuzu hayirli eylesin
    Cevapla
  • Sait Özyurt 10 yıl önce Şikayet Et
    Şefkat Tepe. Sahneyi izledim fakat peygambere hakaret ve saygısızlık göremedim. Daha evvel çağrı filminde asa ile gösterilmedi mi? Bir ekip var bunlarda peygamber ocağı dediğimiz yerde hizmet ediyor. Yani efendimiz (s.a.v) rüyalara giremez mi ? Belki bu gibi konuların sinematik olarak gösterilmesi uygun değildir ama yapılan iftira ve karalamalar çok abartıldı. Zaten toplum kutuplaşma arefesinde iken bu gibi yorumlardan kaçınmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi