Gezici yazar, AK Partiliyi sonunda anladı!

Kendisini çapulcu olarak niteleyen blog sitesi yazarı Tekin Özlap AK Partililerle ilgili yazdı Cüneyt Özdemir de köşesine taşıdı.

Gezici yazar, AK Partiliyi sonunda anladı!
Gezici yazar, AK Partiliyi sonunda anladı!
GİRİŞ 26.03.2014 10:40 GÜNCELLEME 26.03.2014 13:06
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler dolayısıyla yapılan AK Parti mitinglerinde gelen kalabalığa tahammül edemeyenler, son olarak Yenikapı Meydanı'nda 2 milyon vatandaşın toplandığı mitingi hazmedemeyen zihniyet AK Partili seçmenle üstü kapalı bir şekilde dalga geçti. 

Çapulcu bir yazarın gözüyle AK Partililer nasıl bir profil çiziyor? AK Parti'nin İstanbul Yenikapı'daki milyonluk mitingine giden Özlap, "Bizim "Onlar 'CV'si olmayan işlerin insanları… Onlar 'uzaktan' gelenler… Onlar İstanbul'da denizi yılda bir kez görenler… Onlar birbiri ile konuşmayanlar… " diye yazdı.

Radikal gazetesi yazarı Cüneyt Özdemir, bugünkü köşesinde çapulcu Tekin Özlap'ın konuşulan o yazısını köşesine taşıdı. Yazıya yer verdikten sonra Özdemir, şu ilginç tespitlerde bulunuyor:

ERDOĞAN BU DURUMU ÇOK İYİ OKUYOR

"Belki şehirlerde görünür duvarlar yok ancak özellikle Ak Parti'nin siyasi söyleminin alt metninde bu seçimde ‘onların', ‘bunlara' büyük meydan okuması gizli. 30 Mart seçimlerinin sonuçlarını biraz da ‘onların' ‘bunlar olma özlemi' belirleyecek! Hakkını yemeyelim, Başbakan Erdoğan bu durumu çok iyi okuyor."

İşte Yenikapı meydanına gidip AK Partililer arasına karışan Özlap'ın gözlemlerinin yer aldığı o yazı:

ÇOCUĞUMUZUN BAKICISI NERMİN ABLA

"Onlar, görmezden gelinenler. Evet, bugüne kadar gözümüzün önünde olan ama görmezden geldiğimiz insanlar var ya, hani farkına varmadığımız, hani iki kelime konuşmaktan sıkıldığımız. İşte onlar. Çocuğumuzun bakıcısı Nermin Abla… Sitemizin güvenlik görevlisi Kadir… Tekstil atölyesinde günde 12 saat sigortasız çalışan Hatice… Annesi Meliha… Kardeşi Sanlı… İSKİ'den emekli Necati Amca… Zabıta, itfaiyeci, otobüs şoförü, taşeron inşaat işçisi…

DENİZİ YILDA BİR KEZ GÖRENLER

Onlar işte! Bizi ayakta tutan, 'kendiliğinden' olduğunu sandığımız birçok işi gerçekte sessiz sedasız, afra tafrasız yapan insanlarımız.

Onlar 'CV'si olmayan işlerin insanları… Onlar 'uzaktan' gelenler… Onlar İstanbul'da denizi yılda bir kez görenler… Onlar birbiri ile konuşmayanlar… Onlar yanlarında bir adet gazete bile getirmeyenler… Evet hiçbirinin kolunun altında bir gazete yok… Bir adet bile…

BESLENEMEDİKLERİ İÇİN BOYU BENDEN KISA OLANLAR

Onlar telefona, internete bakmayanlar… Twitter vimitter filan bilmeyenler… 'Selfie' çekmeyenler…

Onlar nasırlı eller… Yorgun bacaklar… Onlar talimatla bayrak kaldıranlar… İtaat edenler… Onlar beslenemedikleri için boyu benden kısa olanlar… En son Japonya'da metroda böyle hissetmiştim ama onlarınki genetikti, bizimkisi yetersizlik… Hepsi can, hepsi canan! Onlar biziz.

ÇOCUĞU O MAKARNA SAYESİNDE DOYUYOR

Otobüs ile geliyorlar çünkü arabaları yok çoğunun… Olsa da benzine paraları yok… Nerede ise tamamı geldikleri ilçe teşkilatı tarafından sağlanan anlık veya devamlı yardıma muhtaç. Bizim "Makarnaya, bulgura oyunu satıyorlar!" diye kızdığımız, aşağıladığımız insanlar… Ama o 'Makarna' o kadar değerli ki onlar için… Çocuğu o makarna sayesinde doyuyor. Bunu 1 liraya satılan simide, 50 kuruşa satılan suya yutkunarak bakan onlarcasını görünce anladım.

İşte ben bunu görmek için oradaydım."

YORUMLAR 78
  • şenay şenay 10 yıl önce Şikayet Et
    bukadarınada pess. bu yazıyı okuyunca insanlığımdan utandım.böyle zihniyetle istanbulda aynı havayı solumak nekadar kötü bişey.başbakanımız bunlara boşuna çapulcu demiyor.ordaki o dalga geçtiği insanlar ekmeğini alın teriyle kazanıp evine helal lokma götüren insanlar.tabi bunlar helal lokmanın nasıl bişey olduğunu nerden bilsin yıllarca babalarının rüşvet,yolsuzluk,dolandırıcılıkltan kazandığı paralarla yan gelip yatıp geçinen insanlar.canları sıkılıncada napıyorlar aksiyon olsun diye işte gösterilere katılıyorlar.yakıp yıkıyorlar akılları sıra hem eğlenip hem ülkeyi kurtarıyorlar.senin şuan yaylanarak dolaştığın ülkeyide o beğenmediğin fakir köylü halk kurtardı unutma
    Cevapla
  • macit pekseçer 10 yıl önce Şikayet Et
    yazıyı okudum!. Cüneyt Ö. nün kini değil adı geçen şahsın yazısını. Tespitleri içinde sadece şaşırdığım şu oldu ! Bu adamlar gerçekten ama gerçekten dışarıdaki dünyadan bi haberler ! Bu ülke ANAYOL dan sonra ecevite (%22 ) oy vermiştir (ne talihsizlik) demem o ki sayın yazar ve karşı tarafın sakinleri halkı ikna etmeniz gerekmektedir. Kaset şantaj montaj işlerine bulaştıkça daha kötü çuvallıyorsunuz. Evimizi süpüren Nermin teyze , tekstilci Kadir emekli Hayri amca ise Müslüman kesime belli bir zamandan (!) beri layık gördükleri makamın dışarı çıkan kusmukları ! BİRADER SANA DA SÜLALENE DE PARA YARDIMI YAPABİLECEK DURUMUM VAR !AYRICA DÜNYALARI TEKLİF ETSEN DE CEHAPE 'YE OY VERMEM ÖZDEMİR EFENDİ! ----EY DÜŞMANIM SEN BENİM İFADEM VE HIZIMSIN! GÜNDÜZ GECEYE MUHTAÇ ,BANA DA SEN LAZIMSIN!
    Cevapla
  • Hakan Yiğit 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazar hiç CHP mitingi görmemiş herhalde!. CHP mitingine gelenlerin hepsini beyaz yakalı sanan bu çapulcular, kendilerince bize acıyor... Bu arada, bu yazarın önünden bile geçemeyeceği Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini fakülte birincisi olarak bitirdim, yine çok iyi bir üniversitede İngilizce yüksek lisans yaptım... Şu an kendi işimi yapıyorum ve bu yazar gibi 100 tanesini yanımda çalıştırırım! O mitingde ben de vardım, çevremi de çok iyi gözlemledim... Yazarın dediği profilden insanlarımız da vardı ama o topluluğu sadece bu şekilde özetlemesi en hafif tabiriyle ideolojik idrak yetmezliğidir... Elbette her türden insan olacak, zira o meydan Türkiye'nin yaklaşık 1/39 ölçeğindeki bir özetiydi...Anlayana..
    Cevapla
  • Hasan Selim Güner 10 yıl önce Şikayet Et
    Üstü kapalı diyeceğini demiş. Makarnaya oy satıyor diyeceğine parti teşkilatları tarafından besleniyorlar, vasıfsız işçi takımı yapmış... Yazı yanlış abicim. Şunu demesi gerekir, onlarda Erdoğanı destekliyor demesi gerekir.
    Cevapla
  • nurcan kardeş 10 yıl önce Şikayet Et
    bu gazeteciler bir de chp seçmenini analiz etseler ya. yenikapı mitingine arabam olmasına rağmen fındıkzadeden itibaren zevkle ve şevkle yürüyerek giden ve saatler sonra vakıf gureba hastanesine kadar yürüyerek dönen, partiden tek bir kuruş para,menfaat veya iş almamış bir avukat olarak ben de chp seçmeni için bir analiz yapayım dedim ama yapamadım ...ekonomik, sosyal, kültürel veya eğitim düzeyi en düşük chp seçmeni bile chp genel müdüründen daha donanımlı olmasına rağmen nasıl oluyor da bu seçkin ve elit kesim sürü halinde kendinden daha aşağılarda gezen bu müdürün peşinden gidiyor çözemedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı