Kılıçdaroğlu'nun ders çıkartacağı bir yazı

Recep Tayyip Erdoğan neden kazandı? Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli neden kaybetti?

Kılıçdaroğlu'nun ders çıkartacağı bir yazı
Kılıçdaroğlu'nun ders çıkartacağı bir yazı
GİRİŞ 01.04.2014 11:09 GÜNCELLEME 01.04.2014 11:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlerde AK Parti'nin başarısı kadar MHP ve CHP'nin de başarısızlığı irdelenmeli. Vatan gazetesindeki bugünkü köşe yazısında bu durumu irdeleyen Okay Gönensin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'na yüklendi. Gönensin, "Veda konuşması" başlığıyla kaleme aldığı yazısında 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun gidici' olduğunun imasını verdi. 

Başbakan Erdoğan'a hak veren Gönensin'e göre, CHP de Kılıçdaroğlu da kan kaybediyor. İşte o yazı: 

MHP ANKARA VE İSTANBUL'DA CHP'YE ÇALIŞTI

CHP'nin yerel seçimde, rakamsal olarak bir ilerleme sağladığı açık. Bu ilerlemenin nereden kaynaklandığı da açık. Ankara'nın MHP'li adayı önemli ölçüde MHP oyunu taşıyınca CHP Ankara'yı zorlamış oldu. İstanbul'da yine MHP oyları Sarıgül'e yönelince de İstanbul zorlanmış oldu.

Buna karşılık “kale” saydıkları illerden üçünü AKP'ye kaybetti, birini ise AKP kökenli bir aday sayesinde kurtardı.

AK PARTİ'NİN BAŞARISI

Manzaranın bütünü de çok açık. Ana muhalefet partisi, yani iktidarın doğal alternatifi ve talibi sayılan parti, ülkenin üçte ikisinde neredeyse yok. “Kale”lerde de iktidar partisi önemli ilerlemeler sağlamış durumda.

Bu sonuçlar üzerine adı siyasi parti olan bir kuruluşun önündeki iş, doğru tahliller yapmaya çalışmak, sonuçları doğuran nedenleri tartışmak, buna göre bir siyasi hat çizmektir.

BASİT ÖZET...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasının özeti aslında çok basitti: Neden kaybettiğimizi anlamadım, anlamaya da çalışmayacağım.

KILIÇDAROĞLU'NUN BALKON KONUŞMASINDAN ÇIKARDIĞI DERS...

Anlamaya çalışmamakta o kadar dirençli ki, Başbakan'ın “balkon” konuşmasında muhalefetin zayıflığıyla ilgili sözlerinden başka “takılacak” bir konu da bulamamış.

KILIÇDAROĞLU'NUN YEREL SEÇİM YORUMU: HIRSIZ

Kılıçdaroğlu, seçimlerle ilgili bir yorum yapmadı, sonuçları nasıl gördüğüne dair bir işaret de vermedi, defalarca “hırsız” dedi ve bundan sonraki siyasi faaliyetinin “hırsız” diye bağırmaya devam etmekten ibaret olacağını da ilan etti.

BU BİR VEDA KONUŞMASIDIR

17 Aralık'tan bu yana yürütülen stratejinin başarısız olduğu sandıkta ortaya çıktığı hâlde aynı şekilde devam edeceğini ilan eden bir siyasi parti başkanının siyasiliği bile kuşkuludur.

Bu konuşma da aslında bir veda konuşmasıdır. Sesi çıktığı sürece “hırsız” diye bağırmaktan ibaret bir siyasette ısrar etmek, sesi çıkmaz olunca eve gitmekten başka bir sonuç getirmez.

ERDOĞAN HAKLI

Erdoğan haklıdır. Türkiye'nin siyasi sorunların önemlilerinden biri, muhalefet sorunudur. Demokrasinin ne olduğunu anlamamakta ısrar eden, halkın ne dediğine kulaklarını tıkamış, programı, hedefi meçhul bir muhalefet gerçekten sorundur.

YORUMLAR 2
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Buyurun!. Bu yazıyı onların deyimi ile "Yandaş" medyadan birisi yazsaydı anlardım da, yazarın siyasi görüşü ortada. Sezar'ın hakkı Sezar'a.
    Cevapla
  • İRFAN SADIKOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    NORMAL ZAMANDA BİRBİRLERİNİ YİYENLER. GENÇLERİN GEZİ TARAFI HANİ AKILLI YA YENİ JENERASYONYA UNUTMAYALIMKİ BURADA VATANINI SEVEN YAKMAYAN YIKMAYAN GENÇLERDE VAR ANLADINIZMI BUNU SEÇİMLERDE konu ak parti olunca hepsi bir araya gelerek ittifak yaptınız ama bu halk artık yemez bu gençlik inönü dönemini değil AK AKILLI yediremzsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!