Akdoğan: Paralel yapı kaçacak delik arayacak!

Yeniş Şafak gazetesinde Yasin Doğan mahlasıyla köşe yazıları kaleme alna Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan muhalefetin büyük yenilgiye uğradığını yazdı.

Akdoğan: Paralel yapı kaçacak delik arayacak!
Akdoğan: Paralel yapı kaçacak delik arayacak!
GİRİŞ 02.04.2014 08:19 GÜNCELLEME 02.04.2014 09:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

"Paralel yapı"nın vicdanının, merhametinin, kutsalının olmadığını yazan yazar, "Ancak bu hastalıklı yapı hukuk önünde hesap verdikçe ve ihanetleri mahkum edildikçe kaçacak delik arayacaklar." dedi.

Yalçın Akdoğan'ın yazısı...

OKYANUSA MAYA ÇALMAYA ÇALIŞTILAR

AK Parti, seçimin mutlak galibi olarak tarihi bir başarıya imza attı. Aslında bir çok kesimdeki beklenti AK Parti'nin yüzde 40-45 bandında yer alacağıydı. Partililerde ise beklenti 45'in üzeri şeklindeydi. Paralel yapının lokomotifliğini yaptığı statüko bloğunun manipülasyonu ise yüzde 30'lar civarıydı. Gerçek durumu çok iyi bildikleri halde 'ya tutarsa' diye okyanusa maya çalmaya çalıştılar, milletin aklıyla dalga geçtiler. Ama milletin şamarı çok sert oluyor.

İstihbarat oyunları, psikolojik harekat taktikleri, arsızca yapılan hakaretler, yalanlar, iftiralar, çamur atmalar… Hepsi sandığa gömüldü.

BUNLARIN HAYATI YALAN OLMUŞ

Birkaç saat sonra gerçek sonuçların çıkacağını bilmelerine rağmen utanmadan milleti yanlış yönlendirmeye kalktılar. Yüzlerinde patlayan şamarın kızarıklığı ortadayken her zamanki gibi pişkinliğe sarıldılar. Bunların hayatı yalan olmuş… Herşeyi yalan üzerinde dönen ve pişkinlikte sınır tanımayan insanların muhtemelen ar damarları tamamen çatlamış oluyor. Sokağa çıkacak yüzü kalmayan insanların hala konuşup ahkam kesiyor olması bunu gösteriyor.

KAÇACAK DELİK ARAYACAKLAR

Paralel yapı gerçekten insani hiçbir erdemi, özelliği, hassasiyeti bulunmayan bir makinaya benziyor. Onun için her yol mübah… Ne vicdanı var, ne ahlakı var, ne herhangi bir kutsalı var. Bu makinenin dişlisi olan insanların bireysel özellikleri hiçbir anlam taşımıyor. Kendileri için haram gördüklerini bu makine için helal görüyorlar. Bu yüzden yalanın, iftiranın, karalamanın dibini buldular. Kendi ülkesine ihanet edebilecek kadar akıl ve izandan uzaklar. Paralel yapının uzantısı olan twitter soytarıları ve tetikçi yazarlar kol kola girdikleri CHP gibi milletin mesajını almamakta ısrar ediyorlar. Ancak bu hastalıklı yapı hukuk önünde hesap verdikçe ve ihanetleri mahkum edildikçe kaçacak delik arayacaklar.

KILIÇDAROĞLU SAYIKLAMA SEANSI YAPTI

Seçimden sonra yaptıkları açıklamalar, muhalefetin çapını ve kalitesini yansıtır. Yapılan açıklamalara bakınca muhalefet partilerinin aldıkları oyun çok bile olduğu söylenebilir. Kimyası iyice bozulduğu anlaşılan Kılıçdaroğlu adeta bir 'sayıklama' seansı yaptı. Rengi atan, siniri bozulan, nefesi düğümlenen Kılıçdaroğlu'nun sergilediği profil içler açısıydı. Hala hakaret eden, hala suçlayan, hala ders almayan, hala iflah olmayacağını gösteren bir halet-i ruhiye…

ALLAH'IN YARDIMI VE MİLLETİN HAYIR DUASI

Kılıçdaroğlu'nun panik atak geçiriyormuş gibi saygısız bir konuşma yapmasının sebebi her yolu denemesine rağmen duvara toslaması. Paralel yapının servis ettiği kasetlerle, tapelerle hükümetin düşeceğine fena halde inandırıldığı anlaşılıyor. Şimdi bir çaresizlik ve acziyet içinde 'daha yapacak ne kaldı, her yolu denedik' diye kıvranıyor. Bu kadar büyük ve kirli bir saldırıya kimsenin dayanamayacağını, yerle bir olacağını düşünüyorlardı. Gerçekten de psikolojik olarak göğüslemesi zor olan bu saldırıları Erdoğan, Allah'ın yardımı ve milletin hayır duasıyla göğüsledi. Türkiye'de bu kadar büyük bir saldırıya dayanabilecek başka bir lider olduğunu düşünmüyorum.

KILIÇDAROĞLU'NUN ASIL DERDİ CUMHURBAŞKANLIĞI

Kılıçdaroğlu'nun asıl derdi (eğer o zamana kadar koltuğunu koruyabilirse) Cumhurbaşkanlığı seçimini de kaybedeceklerini görmesi…

AK PARTİ RAHAT BİR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ GEÇİRİR

Yaptığı basın toplantısında sergilediği tutum, şimdiden buna karşı bir kampanya başlattığını ve aynı statüko bloğunu devam ettirmek istediğini gösteriyor. Paralel yapının avukatlığına soyunduğuna göre, bu süreçte de aynı kirli işbirliğinden medet umacak. Alanda görülen CHP-MHP ittifakı, muhalefet bloğunun büyük bir mağlubiyet yaşamasını belki önledi, ancak parti bazında yaşadıkları kimlik krizini daha da derinleştirdi. Statüko bloğu aynı işbirliğinde, aynı üslupta, aynı yöntemlerde ısrar ederse AK Parti çok rahat bir Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirir. Zayıf motivasyonla geçecek yerel seçimi bile bu kadar hararetli hale getiren ve millete sandığa gitmek için motivasyon sebebi üreten muhalefet aynı yolda yürürse millet Ağustos'ta daha net bir mesaj verecektir.

AK PARTİ PARALEL YAPIYA GÖĞÜS GERMESEYDİ...

Paralel yapı, daha önceki vesayet odakları gibi milleti tanımıyor, siyasetten anlamıyor. 'Bürokratik akıl' ile 'siyasi akıl' arasında çok fark var. Paralel yapının (özellikle güvenlik bürokrasisindeki) kendisini 'strateji dehası' sanan adamlarının hiçbir hesabı tutmadı. Hem siyaseti bilmediklerinden hem de hiçbir değer tanımadıklarından… Bu yüzden attıkları her adım toplumda ters tepti. İhanet diye servis ettikleri kasetler kendi ihanetlerini su yüzüne çıkardı. Şımarıklıkları bütün yapıyı yerle bir etti.

Olanda hayır vardır. Eğer AK Parti bu paralel saldırıya göğüs geremeseydi Türkiye'de 'vesayet düzeninin' ötesinde 'esaret düzeni' kurulurdu…

YORUMLAR 1
  • mert mert 10 yıl önce Şikayet Et
    siz kovaladinizmida ???. kacacak delik arasinlar ? sokaklari karistiranlar kimler ?? ciamaatin yurtlarindaki gencler olmasin ???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar