Zaman yazarından hükümete 'özür dile' ve 'helalik iste' çağrısı

Zaman gazetesi yazarı, operasyona hazırlanan iktidarı ahirette büyük sıkıntılarla karşılaşmaması için cematten özür dilemeye ve helalllik almaya çağırdı.

Zaman yazarından hükümete 'özür dile' ve 'helalik iste' çağrısı
Zaman yazarından hükümete 'özür dile' ve 'helalik iste' çağrısı
GİRİŞ 07.04.2014 08:30 GÜNCELLEME 07.04.2014 14:13
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Abdullah Aymaz'ın "Bizim geri vitesimiz yok" başlıklı bugünkü yazısı AK Parti'ye sert mesajlarla doluydu.

AK Parti için 1990'lı yıllarda birbirlerini yiyerek bitiren ANAP-DYP'nin bıraktığı boşluktan doğan "boşluğun çocukları" benzetmesi yapan yazar, iktidarı şımarıklık ve nankörlükle suçladı. Yazar, hükümete 'yol yakınken yanlıştan dönün' mesajıyla yazısını tamamladı. 

İşte Aymaz'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü: 

"Şimdi bize düşen de uçakların pilotlarının hava boşluklarından ve sıkıntılı hava şartlarından bir an önce kurtulmak için hızlarını artırdıkları gibi, çok hızlı hareket etmektir. Evet şimdi biz böyle bir durumdayız. Onun için himmet ve gayretimizi sadece ikiye-üçe değil ona katlamak zorundayız. Tâ ki, bu boşluğu geçelim, sıkıntıyı atlatalım. Çünkü karşımızda bize engel çıkaran boşluğun çocukları var. Unutmayalım Turgut Özal merhum, Devlet Planlama'dan gelmişti. Tecrübeliydi. Hem devlet hem dünya tecrübeleri görmüş ve yaşamıştı. Kadrosu da liderleri gibi tecrübeli insanlardı. Altyapı desteği eksikti. Üstten de ihtilal yapmış askerlerin baskısı hiç eksik olmuyordu.

Şimdikiler, kendilerinden önce kendilerini yiyip bitirmiş iki partinin yok olup bıraktıkları bir boşlukta doğmuş "boşluğun çocukları" idi... Şimdi hizmetlere engel çıkaran bunlar, Özal özelliğinde olmamakla beraber hazırlıksız olarak ansızın bu boşluğun içinde buldular kendilerini... Ama Özal'dan kalma bir altyapı vardı. Hizmetin himmetiyle yetişenlerin de hiç unutmayacak bir payları mevcuttu... İşte bunların üzerine bazı güzellikler zuhur etti. Fakat bunlar her şeyi kendilerinden bilip şımarmaya başladılar... Geçmişi ve vefayı unuttular. Üstelik can düşmanları ile kanka olmaya kalkıştılar. Kendilerinden bir şey beklemeyen dostlarını da en kötü, en zararlı düşman ve hain ilan ettiler. Halbuki o gerçek dost olmaya lâyık adanmış ruhlar, kendilerine siyasî bir bağ ile değil; sadece ülkenin faydasına hayırlara vesile olmak için kendileriyle alâka kuruyorlardı... Akıl ve mantığa sığmaz şekilde, siyasî rakiplerine bile söylemedikleri sözler ve iftiralarla saldırdıkları için, buz dağına toslayan Titanik misali bir hâlle karşılaştılar. Sanki bir buz parçası olan enaniyetleri büyümüş, bir buz dağı olmuştu. Veya iç dünyalarındaki fitne ateşleri onlar için bir girdap oluşturmuştu. Halbuki yanı başlarında Nur vardı. Ona sırtlarını dönmüşlerdi. Böylece etraflarını Nur yerine nar kuşattı. Hiçbir şey söylemeye hakları yok. Ama henüz kıyamet kopmadığına göre, tövbe kapısı açıktır. Âhirette büyük müşküllerle karşılaşmamak için özür dileme ve helalleşme hakları var. Evet teker teker yurtiçindeki ve yurtdışındaki hizmet erlerinden, adanmış ruhlar olan câmia mensuplarından helallik dilemeleri lâzım. Bilhassa Büyük Mağdur, Büyük Mazlum, Büyük Muzdarip'ten..."

YORUMLAR 181
  • ali aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    zeytinyağı gibi bir de üste çıkmazlar mı.... Gerçekten çok büyük bir aymazlık.aklı sıra uyanıklık yapıyor.biz de yuttuk.Allahü Teala sizi bildiği gibi eylesin.
    Cevapla
  • yılmaz yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    KONYA. bunun adına okul var.okulun adını değiştirmek lazım
    Cevapla
  • salih uzakgören 10 yıl önce Şikayet Et
    yuhh artık. yazıklar olsun sızlere bu ne pişkinlik arkadas basbakana fıravun benzetmesı yap ısraıle arka cık mıt baskanını ıfadeye cagır basbakanın oglunu ıcerı atmaya bak el altından gezıyı destekle hocalıgı bıraktı alufte ışlerıne bakan gecenlerdede nasıl komplo kurulacagını anlatan zat dıyeyım hoca dersem hocalara ayıp etmıs olurum kasetler bastırıp coaltan ekonomıyı alt ust eden sızler degılmısınız utanmazlarr bana da yazıklar olsun her ortamda destekledım tv ler dahıl herseyınızı ıptal ettım bu gunler daha ıyı gunlerınız daha kotusu beterını gorun ınsallah
    Cevapla
  • merebay 10 yıl önce Şikayet Et
    merebay. boşluğun çocukları dediklerin, 11 yıldır türkiyeyi başrıdan başarıya koşturan, sizin furuat dediğinize, özgürlük getiren, çözüm sürecini size rağmen başaran, IMF'ye borcunu bitiren, enflasyonu düşüren....daha sayımmı tosunum? adını hizmet koyduğunuz yapının, bu iktidar öneminde 10 kat büyüdüğünü, holdingleştiğini, bütün kurumları sinsice ele geçirdinizi... 'bunların alnı secdeye değiyor, bunlar bize yanlış yapmaz' diyen bir başbakanı sırtından hançerlediniz, ılımlı islamın temsilcisi olan sizler okyanus ötesinin desteğiyle dünyanın dört bir yanına yayıldınız, allah için değil,Türkçe olimpiyatları için gencecik kızları şarkıcı yaptınız, daha sayımmı?... sizi gidi Amerika seviciler sizi...sizlerin bu milletten kocaman bir özür borcunuz var....size yptığım yardımlarıda helal etmiyorum...ALLAH SİZLERİ ISLAH ETSİN
    Cevapla
  • izzet karadeniz 10 yıl önce Şikayet Et
    EY HİZMET HAREKETİ. Yıllardır müslümanların oyları, duaları ve gayretleri ile ilk defa 10 yıldır iktidarda demir yumruk gibi duran bir iktidar gelmiş ve milletin oyları ile bu iktidar halen devam ediyor. Artık yettiniz... Yaptığınız oyunlar, çevirdiğiniz dümenler, her alandaki kamu kurumlarına yine hükümetin sayesinde yerleşmiş bulunan bürokratlarınızı küresel güçler ve yerli işbirlikçileri CHP ninde gayreti ile ülkenin başbakanına ve oy veren müslümanlara kurduğunuz tuzaklar artık yeter. Bu memlekette tek cemaat siz misiniz? Bu memlekette tek akıllı siz misiniz? Sizden başka cemaat yok mu bu memlekette? Artık aklınızı başınıza alın deliğinize girin. Yoksa bu millet sizi tükürüğünde boğacak. İslama hizmet adına bütün müslümanları Türkiyede bitirmeye uğraştığınızın farkında değilmisiniz? yeter artık bırakın siyasete yem ve malzeme olmayı...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak