Ali Bulaç: Cemaat 2 büyük hata yaptı

17 Aralık darbe girişimini ve 30 Mart seçimlerini yorumlayan Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Bulaç, Cemaat hakkında ilginç itiraflarda bulundu.

GİRİŞ 08.04.2014 07:37 GÜNCELLEME 08.04.2014 08:24
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

CNN Türk'te Enver Aysever'in "ananas" sorusuna "din alimleri böyle şeylerle ilgilenir" diyen Ali Bulaç, Gülen'in dönme ihtimaliyle ilgili soruya da "başına iş açılır, dönmemeli" dedi.

Cemaatçi olmadığını, sadece Zaman yazarı olduğunu söyleyen Ali Bulaç, Cemaat'in son 12 yılda iki büyük hata yaptığını belirtti. Bulaç'a göre Cemaat'in siyasallaşması büyük hatalardan biri.

İşte Ali Bulaç'ın açıklamalarından ilgili bazı bölümler:

Enver Aysever'in sorusu: Mesela Fethullah Hoca'nın telefon konuşmalarında Türkiye'deki ticaret hayatının neredeyse tamamını düzenlediği görülüyor. Yani Koç'la konuşmuş, Ciner'le konuşmuş, onunla konuşmuş, bununla konuşmuş. Bilmiyorum başka kimlerle konuşmuş. Bu konuşmaların sonucunda ananaslar, gelenler, gidenler falan. Bir din alimi bu kadar ticaretle ilgilenir mi?

Ali Bulaç'ın cevabı: İlgilenmesi lazım tabi ki. Bir din aliminin ticaretle, siyasetle, toplumsal hayatla, iktisat politikalarıyla, sosyal politikalarla, aile politikalarıyla ilgilenmesi lazım. Din alimi dediğimiz sadece bir köşede çekilmiş, gece gündüz dua okuyan bir insan değil. Elverir ki doğru bir konumda olsun, doğru şeyler söylesin, toplumu doğru yöne yöneltsin.

CEMAAT 2002'DEN BU YANA İKİ BÜYÜK HATA YAPTI

Enver Aysever'in "Cemaat parti kurmalı mı" sorusuna "hayır Cemaat parti kurmaz, kurmaması da lazım" diyen Ali Bulaç sözlerini şöyle sürdürdü:

CEMAAT ÇOK SİYASALLAŞTI

Cemaat 2002'den bu yana iki büyük hata yaptı. Çok siyasileşti. Bütün yumurtalarını da AK Parti'nin sepetine koydu son 12 yıl içinde. Türkiye'nin temel sorunlarına karşı da duyarsızlaştı. Fakat şu anda içinden geçmekte olduğu süreç bence Cemaat için büyük bir hayır oldu. 2014 seçimleriyle birlikte, AK Parti'yle arasına bir mesafe koyup, ki AK Parti tabanı da müslüman bir taban, iyi insanlar. Onda hiç şüphe yok.

Tekrar CHP, SP, MHP hatta BDP seçmenleriyle diyalog kurdu. Eğer bunu devam ettirebilirse, AK Parti seçmeniyle de iyi diyaloglar kurarsa bu tekrar sosyal müslümanlığın Türkiye'de canlanmasına Cemaat'in tekrar topluma dönmesine vesile olabilir.

YORUMLAR 20
  • salih maraşlıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Mazi gözümde canlandı. güya hizmet hareketiyle müsemma bu yapılanma hakkında geçmişte devletin kademelerinde muhafazakar mütedeyyin bir nüfuz amaçlanıyor diye sevinir onlara bu yolda başarılar diler kendi dünya görüşümüze göre yaşamaya devam ederdik, fakat bunların amacının net şekilde ortaya çıktığını görüyoruz o da Siyonist emellere hizmet eden bir İslam anlayışının tesisi ne diyelim yazıklar olsun.... vaazlarınızı dinler, Türkçe olimpiyatlarında duygulanır kimse yok mu denilince ben varım demeye çalışır ve gazetelerinizi alırdık destek mahiyetinde, artık efsunlanmış gözlerinizi açın ve hakikatleri sizde görün ey cemaat!
    Cevapla
  • Abidin Doğru 9 yıl önce Şikayet Et
    hayal dünyası. bu adamlar ya hayal dünyasında yaşıyor. ya da basiretleri bağlanmış da çamur deryasında iken kendilerini güller diyarında zannediyorlar. Artık cemaatinizin sonu geldi. Müslüman kardeşine ihanet eden onu arkasından bıçaklayan adamlara, chp ve mhp gibi partiler aptal mı ki güvensinler. Tüm millet gördü ki ipleriniz ecnebilerin elinde. Evet seçim hayırlı oldu ama sizin için değil. din-i mübin-i islamın istikbali için. İman hizmetinin önündeki en büyük engel de bertaraf edilmiş oldu. Bundan sonra islamın memleketimizde nasıl parlayacağını seyredeceğiz inşaallah.
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    Ali bulaç. ırağa amerkan müdahalesini ,sünnilere akıl almaz zulmünü ağlaya zırlaya peygamberi rüyasında gördüğü!yalanlarını ata ata kutsamaya çalışan hoca ile bu günkü hoca arasında ne fark varda ali bulaç bunu bu kadar aklamaya soyunmuş?o hocayı yerden yere vuran artislerden daha iyi rol yapıyor diye eleştiren ali bulaç bu gün başbakanı güçlülerle(amerika ve israille )karşı karşıya geliyor diye eleştiriyor!!ya ya hoca aynı hocada ali bulaç aynı ali bulaç değil!buda MONŞERLERE karışmış !ne diyelim dünya tatlı değermi zalimle karşı karşıya gelip dünyada bedel ödemeyi göze almaya??
    Cevapla
  • süleyman kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    aciz yazarlar. ne yazıkki bunlar beceriksizler yılarca otel köşelerinde yazı yazmış mesleklerini icra edememiş aciz insanlar halkın içinede girememiş gerçekleri görememiş bunlar yazar filan değil asalak insanlar özelikle zaman gazetesinin akılsız yazar geçinenleri
    Cevapla
  • Sahra- 9 yıl önce Şikayet Et
    hala sevgi pıtırcıklığına devam. yüzsüzlüğün bu kadarına pes. hala örgütün avukatlığını yapmaya gönüllü hizmetkarlar var ne hizmet!miş ya HU! en ulvi duyguların önüne geçen! hata dediği maddelere bakın insanla dalga geçer gibi. hala ve hala sempatizanlığa devam ederek kitleleri yanlış yönlendirme çabasının hikmet neresinde bunu bilmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı