Latif Erdoğan: Pınar Kür doktora görünsün

Gazeteci-Yazar Latif Erdoğan, "Başörtüsü gericiliktir" diyen Yazar Pınar Kür'ün skandal açıklamalarına sert cevap verdi

Latif Erdoğan: Pınar Kür doktora görünsün
Latif Erdoğan: Pınar Kür doktora görünsün
GİRİŞ 11.04.2014 19:01 GÜNCELLEME 11.04.2014 20:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

A Haber'de Banu El moderatörlüğünde yayınlanan "Aklın Yolu'nda dün akşam "Başörtüsü gericiliktir" diyen Yazar Pınar Kür'ün skandal açıklamaları tartışıldı.

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Gazeteci-Yazar Latif Erdoğan ve Araştırmacı-Yazar Metin Karabaşoğlu'nun söz aldığı programda Erdoğan, Kür'ün sözlerine sert tepki gösterdi:

"ÖRTÜNMEK ALLAH'IN EMRİDİR"

Yarım TIR'a yakın kitap okumuşumdur, böyle saçma söz duymadım. Bu neye benzer? Balık suda yüzer, ördek de yüzer. Öyleyse balık ördektir, ördek de balıktır demek kadar saçma bir laf bu. Örtünen bir insanın, erkekleri tahrik etmemek üzere örtünmesi diye bir şey söz konusu değil. Örtünen biri "Bu Allah'ın emridir" diye örtülüyor. Cenab-ı Hak açıkça başörtülerini örtsünler, üst örtülerini örtsünler emrini vermiş. Bediüzzaman Hazretleri'nin yaklaşımıyla bakarsak meseleye, "İllet başka şeydir, hikmet başka şeydir" der. Hiçbir hikmet illeti bağlamaz. Bu örtünme, içinde karşındakini tahrik etmeme gibi bir konu, yüzlerce örtünmenin hikmetlerinden birisi olabilir. Fakat gerçek sebep nedir? Cenab-ı hakkın emridir. Kadına verilen örtünme emri, kendi mahremiyetini koruma, kendi mahremiyetinde özgür olma meselesidir. Hanımefendi özgürlükle bağdaştıramamış bunu da esasen bu gerçek özgürlüktür.

"YAŞ HADDİ FAZLA, ZİHNİ KARIŞMIŞ"

Halet-i ruhiye itibariyle bir insan başı açık olabilir. Bu başka şeydir. Örtünmeyi reddetmek başka şeydir. Toplum içinde bu da bir ayrımcılıktır. Bakın ne kadar hor ve hakir görme var. Şimdi biz nasıl falan yerlerde reklam olarak çıkan hanımları kötülemiyorsak, kendi dinimizde bir şey demiyorsak onu ona özdeş hale getirip de aynı manada bir zihni yapıya sahiptir demek en büyük zihniyetsizliktir. Bir zihniyet karışımı var. Yaş haddi de biraz fazla herhalde bilemiyorum onun bir doktora da görünmesi lazım. Bu kadar beyin bulanıklığı başka şeyler için de olabilir. Böyle bir absürt, saçma söz başka türlü söylenemez. Dini bilmiyor. Başörtüsü konusunda bizim genel kanaatimiz ve hükmümüz nedir? Bu İslam'ın bir emri olduğudur.

YORUMLAR 1
  • Ali Munzur 9 yıl önce Şikayet Et
    ZAMAN'da bu haber neden yok. Pınar Kür'ün saçmalıkları ile ilgili bir habere rastlayamadım iki gündür. Demek tamamen CHP'li oldu. hayırlı olsun ne diyelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi