Gazeteci Nebioğlu son yolculuğuna uğurlandı

Dün vefat eden gazeteci Ziya Nebioğlu son yolculuğuna uğurlandı. Nebioğlu için ilk olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) tören düzenlendi.

Gazeteci Nebioğlu son yolculuğuna uğurlandı
Gazeteci Nebioğlu son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 15.04.2014 16:21 GÜNCELLEME 15.04.2014 16:21

Törene TGC Başkanı Turgay Olcayto'nun yanı sıra yakınları ve sevenleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Olcayto, Nebioğlu'nun cemiyete uzun yıllar katkı sağladığını belirterek "Bu bakımdan kendisine şükran borçluyuz. Titiz ve çalışkan bir arkadaşımızdı. İletişim fakültelerine verdiği değer unutulmaz. Pek çok gazetecinin yetişmesine yardım etti" diye konuştu.

Nebioğlu'nun arkadaşı Orhan Karaveli ise "Sadece doğru bildiğini yapan, Atatürk yolundan, Türkiye devletinin çağdaşlaşma yolundan hayatı boyunca sapmadan, bir gazetecinin olması gerektiği gibi; kalbinde, benliğinde yaşatmış, basına onur, gurur vermiş unutulmayacak izler bırakan bir yakınımızdı, dostumuzdu, kardeşimizdi. Genç gazetecilerin ağabeyiydi, hocasıydı" şeklinde konuştu. Nebioğlu'nun cenazesi burada alınan helallikten sonra Zincirlikuyu Camii'ne götürüldü. Nebioğlu'nun cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

ZİYA NEBİOĞLU

1932 yılında Eğridir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. Mesleğe 1953 yılında İş Dergisi'nde başladı .1960 yılında Cumhuriyet Gazetesi'ne girdi. Akşam, Milliyet Gazeteleri ve Devir Dergisi'nde muhabir, yazı işleri müdür yardımcısı, yazı işleri müdürü,genel yayın danışmanı olarak görev yaptı. 1960-1970 yılları arasında TGS İşyeri temsilciliği,TGS Genel Merkez ve İstanbul Şubesinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve 1968-1970 yıllarında TGS İstanbul Şube Başkanlığı, 1979-1986 yılları arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği ve Muhasip Üye olarak görev yaptı. Türkiye Basın Enstitüsü'nde ve Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı'nda Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Basın İlan Kurumu'nda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Temsilciliği ve altı yıl süre ile Denetçilik yaptı. Meslek kuruluşlarından çeşitli başarı ödülü sahibi olan Ziya Nebioğlu 1970-1982 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak bulundu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Gazete Yayınlama Tekniği, Basın Ahlakı, Haber Yazma Tekniği, Uygulamalı Mizanpaj, Mizanpaj'ın Temel Kuralları konulu dersler verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...