Ahmet Hakan'dan CHP'ye tavsiye: Bölünün

"Sezgin Tanrıkulu gibilerin de, Birgül Ayman Güler gibilerin de tam olarak benimsemediği, iki tarafın da kendinden bulmadığı bir parti."

Ahmet Hakan'dan CHP'ye tavsiye: Bölünün
Ahmet Hakan'dan CHP'ye tavsiye: Bölünün
GİRİŞ 18.04.2014 06:45 GÜNCELLEME 18.04.2014 07:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hürriyet'ten Ahmet Hakan Coşkun bugünkü köşe yazısının bir bölümünü Cumhuriyet Halk Partisi'ne ayırdı. Ahmet Hakan "CHP'ye tavsiyemdir Siz en iyisi bölünün" ara başlığıyla kaleme aldığı yazıda CHP ile ilgili bir de kritik bir soru soruyor. İşte ilgili bölüm: 

CHP kimin partisi olacak?

Ulusalcı, laik, başörtüsü karşıtı, Kürt sorununda şahin Birgül Ayman Güler'lerin partisi mi olacak?
Diyarbakır Barosu Başkanlığı yapmış, Kürt sorununda çözümden yana, özgürlükçü Sezgin Tanrıkulu'ların partisi mi olacak?

CHP bir karar vermeli.

*

Diyebilirsiniz ki:

"Niye bölünsün kardeşim... Güler'in de, Tanrıkulu'nun da aynı parti çatısı altında yer alması o parti açısından bir zenginliktir..."

*

Hayır... Hayır...
Bir parti örgütlenmesindeki zenginlik, ancak aynı yöne yönelmiş ideallerin savunulmasında meydana gelebilecek üslup ve tarz farklılıkları açısından söz konusu olabilir.
Uçurumlar arasında değil.

Hiçbir parti bu denli büyük bir uçurumu kaldıramaz.

*

Hatta berbat bir sonuca neden olur böylesi bir uçurum:

Sezgin Tanrıkulu gibilerin de, Birgül Ayman Güler gibilerin de tam olarak benimsemediği, iki tarafın da kendinden bulmadığı bir parti.

*

Bu tür durumlarda ille de bütünlüğü koruyalım diye çırpınmak yerine bölünmeyi tercih etmek, küçülmeye değil daha gür bir çıkışa neden olabilir.

YORUMLAR 9
  • Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD NİN TWIT FABRİKASI İÇİN KILIÇ SALLAYAN CHP LİLER . CHP büyük değişim geçirdi. Şimdi ABD nin akıncı beyleri gibi savaşıyorlar. Gezi de Büyük sermayenin piyadeleri, ABD nin gözde siyasi partisi.. Hepsi CHP.
    Cevapla
  • ali veli 9 yıl önce Şikayet Et
    devşirme kalemden na'atler.... Cehape gibi yozlaşmış,halkın sorunlarına karşı çözümden uzak önceleri darbeden, yakın zamanda postaldan medet uman şimdilerde çanak çömlek çalarak gezide etrafı yıkan yakan wandallardan beslenen spekülatif olaylar ardında kronikleşmiş bir ruh halinin yapacağı tek şey Elazığ ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde bir randevu talep etmesidir.Yoksa bu ,devşirme kalemlerin vaazlarıyla çözülebilecek bir durum değildir.
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP... Dik durabilse, kaset skandalları ile bölünmese idi Sn. Baykal ile çok daha fazla oy alırdı. Partiler eskidikçe ilk günlerin idealist kadrolarının yerini, hırslı, çıkarcı tipler alıyor...
    Cevapla
  • Serif GULİSTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP, hiç bir zaman halkçı olmamıştır. CHP sadece halka karşı olmuştur. Ahmet Hakan boşuna çırpınmasın.. Ahmet Hakan, Zannediyor ki CHP bölünse Fazilet Partisi ve Ak Parti gibi bir oluşum çıkacak. Yahu CHP, Halka karşı bir parti, onu ne yaparsan yap CHP aynı tas aynı hamamdır. O hiç bir zaman halkçı olmamıştır ve olmayacak da. O sadece halk kandıran bir partidir. CHP kendi iç dünyasında, benim oyumla sokaktaki hasanın oyu aynı olur mu diye iç çekiyor. Ama ne yapsınlar bu zamanda demokrasiyi kendi emelleri için katledemiyor işte. Halkı keriz gördükleri zamanda açık oy kullanma ve gizli sayım da yaptıklarını yapıyorlardı. İşte onlar böyle bir demokrasiyi istiyorlar. Şimdiki demokrasi onların hiç işine gelmiyor. Ahmet Hakan daha onları anlamamış, yada anlamışda, he işte konu bulup yazarlık yapıyor.
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    herkez bildiği işi yapsın. bu iki isimde bıraksın siyaseti eski mesleklerine dönsünler aten beceremiyorlar. her işi ehline vermek lazım.ahmet hakana zaten diyecek lafım yok anca şarkı armağan ederim bi öylesin bir böyyle ne oldu yavrum söyle=)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Yerel seçim; Panorama; Son durum