AA ile DirectFN arasında işbirliği anlaşması

Anadolu Ajansı (AA), haber, fotoğraf ve video ürünlerinin Suudi Arabistan ve Kuveyt'te pazarlanması ve satışı konusunda Ortadoğu ve Asya'nın en büyük veri dağıtım şirketi olan DirectFN ile anlaşma imzaladı.

AA ile  DirectFN arasında işbirliği anlaşması
AA ile DirectFN arasında işbirliği anlaşması
GİRİŞ 22.04.2014 15:30 GÜNCELLEME 22.04.2014 15:30

AA ile DirectFN arasındaki anlaşmaya imzalar, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile DirectFN Yönetim Kurulu Üyesi Walid Al-Ballaa tarafından atıldı.

AA'nın ürünlerinin satış haklarını içeren işbirliği, bu ürünlerin öncelikli olarak Suudi Arabistan ve Kuveyt'te DirectFN'in irtibat ağına yönelik pazarlanması ve satışı hedeflerini kapsıyor.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk, imza törenindeki konuşmasında, yaptıkları anlaşma ile AA'nın haber, fotoğraf ve videolarının Suudi Arabistan merkezli DirectFN ile Suudi Arabistan ve Kuveyt'te yayınlanacağını söyledi.

Öztürk, AA'nın şu anda Ortadoğu'nun en büyük Arapça haber üreten ajansı olduğunu ve 22 Arap ülkesinde aboneleri bulunduğunu vurgulayarak, Suudi Arabistan ve Kuveyt'te bundan sonra daha etkin bir şekilde yer almayı ümit ettiklerini dile getirdi.

Şu anda 81 ülkede temsilcileri bulunduğunu ve 65 ayrı milletten 2 bin 200 çalışanları olduğunu anlatan Öztürk, "Her gün 7 dilde yaklaşık 1.800 haber yayınlıyoruz ayrıca günlük 1.400 fotoğraf ve 250 civarında da video yayınlıyoruz. Bu rakamları hesaba kattığımızda dünyanın en büyük 8. haber ajansı durumundayız. İnşallah sizlerle birlikte yapacağımız bundan sonraki işbirliğiyle daha da güçleneceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de bilgi teknolojileri ve Ar-Ge departmanı bulunan tek medya kuruluşu olduklarına işaret eden Öztürk, medya alanında kullanılacak yazılım ve programlar ürettiklerini ifade etti. Öztürk, DirectFN'in bilgi teknolojileri ve finans departmanıyla da yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

"AA ile ortaklaşa yapacağımız birçok çalışma var"

DirectFN Yönetim Kurulu Üyesi Al-Ballaa ise tüm bölgedeki en büyük bilgi teknolojileri şirketi olduklarını belirterek, "Sadece Suudi Arabistan'da Ulusal Teknoloji Grubu (NTG) altında 3 bin bilgi teknolojileri uzmanımız var. Bu firmamızın ana grubu. Mısır, Sri Lanka ve Pakistan Lahor'da olmak üzere 3 Ar-Ge merkezimiz mevcut. Hızlı büyüyoruz ve gayet iyi ilerliyoruz. Suudi Arabistan'da 13 bankanın sistemlerinin tamamını biz değiştirdik" bilgisini paylaştı.

AA ile ortaklaşa birçok çalışma yapacaklarına dikkati çeken Al-Ballaa, AA ile çok açık bir ilişkileri olduğunu ve her iki tarafın da çıkarlarına hizmet edecek noktalara ulaşacaklarını söyledi.

İmza töreninde ayrıca AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, AA Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı, AA İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici, AA Pazarlama Direktörü Yılmaz Yaman, AA Finans Terminali Müdürü Ahmet Hacıfazlıoğlu, DirectFN Türkiye Ofisi Genel Müdürü Cengiz Erdal ve DirectFN Türkiye Yazılım Müdürü Serdar Tural da hazır bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...