AA fotoğrafları Fransız basınında

Anadolu Ajansı'nın Suriye'de serbest bırakılan 4 Fransız gazetecilerinin fotoğrafları Fransa basınında geniş yer buldu.

AA fotoğrafları Fransız basınında
AA fotoğrafları Fransız basınında
GİRİŞ 25.04.2014 17:05 GÜNCELLEME 25.04.2014 17:05

Suriye'de serbest bırakılan 4 Fransız gazeteci için Paris askeri üssünde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın katılımıyla düzenlenen karşılama töreninde, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Mustafa Yalçın'ın çektiği fotoğraflar, Fransa basınında geniş yer buldu.

Fransa'nın haftalık haber dergilerinden Le Point, AA'nın fotoğrafını iki sayfa boyutunda kullandı. Le Point, ortalama 500 bin tirajı ile Fransa'nın en büyük dergileri arasında yer alıyor.

Le point'in internet sitesi, Francetvinfo, lafrance.co ve 1jour1actu.com gibi Fransa'nın önemli haber siteleri de AA'nın fotoğraflarına geniş yer verdi.

100. yıl vizyonu çerçevesinde tüm dünyada foto muhabiri ağını oluşturma çalışmalarına devam eden Anadolu Ajansı, 2013 yılından itibaren Fransa, ABD, Rusya, İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Brüksel, Pakistan ve İsrail'e birer foto muhabiri görevlendirdi. Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürlüğü'nde de bölgelerinin yetenekli foto muhabirlerini kadrosuna katan Anadolu Ajansı, Hindistan, Endonezya, Brezilya, Venezuela, Tayland gibi sıcak bölgelerde de serbest foto muhabirleri ile fotoğraf gücünü artırdı.

Anadolu Ajansı, 2013'te dünyanın en önemli fotoğraf dağıtım ajanslarından Getty Images ile yaptığı anlaşma ile ürettiği fotoğrafları tüm dünya medyasına ulaştırmaya başladı. AFP Imageforum, DPA, Scanpix, Contacto, VI Images gibi önde gelen diğer fotoğraf ajansları ile de yapılan anlaşmalarla dağıtım ağı daha da büyüdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!