Gazetecilik öğrencileri yer altında deneyim kazandı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü öğrencileri 23 yaşındaki Tuğba Ekinci ve Merve Gül Özokcu, 'Gazete yayıncılığı' dersi için maden ocağına girerek işçilerle görüştü.

Gazetecilik öğrencileri yer altında deneyim kazandı
Gazetecilik öğrencileri yer altında deneyim kazandı
GİRİŞ 09.05.2014 14:48 GÜNCELLEME 09.05.2014 14:48

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü öğrencileri Ekinci ve Özokcu, Zongudak Kilimli'de özel bir şirkete ait maden ocağına girerek yer altında kömür kazan maden işçileriyle röportaj yaptı. İşçilerin çalışma şartları ve sorunları hakkında bilgiler alan Ekinci ve Özokcu, üretim yapmalarını da fotoğrafladı. İki öğrenci, maden mühendisi Tanju İstek'den de ocak ve madencilerin çalışma koşulları hakkında bilgi aldı.

Tuğba Ekinci, yaklaşık 2 saat süren maden ziyaretinde edindikleri bilgileri habere dönüştüreceklerini, ayrıca gördüklerini arkadaşlarıyla da paylayacaklarını söyledi. Babası da emekli madenci olan Ekinci, şöyle konuştu:

"Karşılaştığımız manzarayla çok şaşırdık. Burada yerin metrelerce altında insanlar ekmek parası için mücadele veriyorlar. Bu Zonguldak'ta çıkan kömürün çok kaliteli olduğunu öğrendik. İnsanların burada çalıştığı yerleri gördük. Buradaki çalışmayı gazete dersinde kullanacağız. Okulda burada gördüklerimizi yazarak arkadaşlarımızla paylaşacağız."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı