Anadolu Ajansı Etiyopya Ofisi açıldı

Anadolu Ajansı'nın (AA), yurt dışı operasyonlarını güçlendirme çalışmaları kapsamında Doğu Afrika'daki bölge merkezi Etiyopya Ofisi törenle açıldı.

Anadolu Ajansı Etiyopya Ofisi açıldı
Anadolu Ajansı Etiyopya Ofisi açıldı
GİRİŞ 13.05.2014 05:14 GÜNCELLEME 13.05.2014 05:14

Törende konuşan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, davetlilere AA'nın 100. yıl vizyonu ve uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öztürk, dünyanın ilk 5 ajansı arasında yer almayı hedefleyen AA'nın Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Fransızca, Boşnakça ve Kürtçe olmak üzere 7 dilde yayın yaptığını belirtti.

Dünya çapında tanınan AA'nın günde 2 bin haber, bin 500 fotoğraf ve 200 görüntü (Video) yayınladığını belirten Öztürk, diğer bazı Afrika ülkelerinde de ofis açmayı planladıklarına işaret etti.

AA'nın bu ofisinin, Doğu Afrika bölgesindeki ilk bölge ofisi olduğunu ve Addis Ababa'nın, başta Afrika kıtasının siyasi başkenti olmasının yanı sıra bir çok sebepten dolayı merkez olarak seçildiğini kaydeden Öztürk, ofisin İngilizce, Arapça, Türkçe ve Fransızca yayın yapacağını dile getirdi.

AA'nın Etiyopya'da internet ve iletişim teknolojisi konusunda karşılaşabileceği sorunlarla ilgili soruyu da yanıtlayan Öztürk, uydu ve gelişmiş teknolojik imkanlara sahip olduklarını belirterek, bu konuda korkulacak bir durumun olmadığını söyledi.

Etiyopyalı foto ve görüntü muhabirlerini Türkiye'de eğitme projelerinin bulunduğunu kaydeden Öztürk, Türkiye'nin, Avrupa ve ABD'ye hizmet veren büyük eğitim ve işbirliği kurumlarına sahip olduğuna işaret ederek, "Bu hizmetleri neden Etiyopya'ya sunmayalım" dedi.

Açılış törenine Etiyopya Devlet Bakanı Ewnetu Bilata, Devlet Bakanı Citaco Rıda, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dina Müfti, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp ile Sudan, Kuveyt, Katar, Yemen, ve Cibuti'nin Addis Ababa büyükelçileri katıldı.

Eritre, Cibuti, Somali ve Kenya, Tanzanya ve Güney Sudan'ın da bağlı olduğu AA Ortadoğu ve Afrika Direktörlüğü Doğu Afrika Bölge Ofisi, Etiyopya hükümeti nezdinde tüm izinlere sahip ilk yabancı medya ofisi olma özelliği taşıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı