AA ile ENA arasında işbirliği

Anadolu Ajansı (AA) ile Etiyopya resmi haber ajansı (ENA) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

AA ile ENA arasında işbirliği
AA ile ENA arasında işbirliği
GİRİŞ 13.05.2014 21:14 GÜNCELLEME 13.05.2014 21:14

ENA'nın, başkent Addis Ababa'daki merkezinde açıklanan protokole, Doğu Afrika'daki bölge merkezi Etiyopya Ofisi'nin açılışı münasebetiyle ülkede bulunan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile ENA Genel Müdür Bekele Muleta imza attı.

Bir yıl süreli işbirliği protokolü, iki ajans arasında haber koordinasyonu sağlanması ile haber, fotoğraf ve görüntü değişimini kapsıyor. Protokol ayrıca çatışma bölgelerinde görev yapan gazetecilerin eğitimi gibi çift taraflı programları da içeriyor.

AA Genel Müdürü Öztürk, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, ENA'yı ziyaret etmekten ve burada gördüğü sıcak karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ENA'nın tanıtım filmini izleyen Öztürk, gerçekleştirdiği başarılardan ötürü Etiyopya ajansını tebrik etti.

Öztürk, AA'nın Addis Ababa'da ofis açmasının, Afrika Birliği'nin merkezi Etiyopya'ya verdiği önemden ötürü olduğunu, böylece bölgedeki haberleri takip edeceklerini kaydetti.

Protokolün, ajanslar arası haber alışverişine de katkı sağlayacağını ifade eden Öztürk, Etiyopyalı gazetecilere Türkiye'de eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

ENA Genel Müdürü Muleta da Öztürk'ün ziyaretinden ve işbirliği protokolünden hoşnut olduklarını ve ziyaretin başarılı geçtiğini söyledi.

"Dünyanın seçkin ajanslarından biri olan AA'nın Genel Müdürünün ziyaretini" verimli olarak nitelendiren Muleta, işbirliği protokolünün ayrıca haber elde etme hızı konusunda ENA'ya yardımcı olacağını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço