Hürriyet yazarının tepki çeken Soma mesajı

Hürriyet yazarı Melis Alphan ve gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'nun Soma mesajları büyük tepki topladı. Soma'da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yapılan yardımları eleştiren gazeteciler, 'yardım yapmayın' çağrısında bulundu.

Hürriyet yazarının tepki çeken Soma mesajı
Hürriyet yazarının tepki çeken Soma mesajı
GİRİŞ 22.05.2014 11:12 GÜNCELLEME 22.05.2014 11:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 maden işçisinin şehit olduğu kaza sonrası, bölgeye devlet dışında birçok hayırsever seferber oldu.

Hürriyet Gazetesi'de çoğunlukla magazin üzerine yazılarıyla bilinen Melis Alphan, mağdur ailelere yapılan yardımların hükümetin elini güçlendirdiğini savunarak, yardım kampanyalarına bir süre destek olunmaması gerektiğini belirtti.

Alphan, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı: "Bu yardım kampanyalarına destek olmayın şimdilik. Deprem gibi değil, insanların evi barkı var. Yapacağınız yardımlar sadece hükümetin ekmeğine yağ sürüyor. Ve uzun vadede mağdurlara zararı dokunacak."

Tuluhan Tekelioğlu da aynı çağrıyı yaptı

Öte yandan gazeteci Tuluhan Tekelioğlu da "Soma'ya yardım yapmayın" çağrısında bulundu. Tekelioğlu, "Soma'ya para göndererek sosyal suç işlemiş oluyorsunuz. İşte nedeni..." diyerek Cumhuriyet'ten Erk Acarer'in "Tazminat kurnazlığı" başlıklı haberini paylaştı. Söz konusu haberde, iktidarın, Soma için toplanan yardımları zorunlu olarak ödenmesi gereken maddi bedelden düşeceği iddia ediliyordu.

YORUMLAR 4
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Yine ihanet, iftira bunlardan ! Yine doğan meya yazarları !. valla 20 - 25 sene oldu 5 kuruşum gitmedi doğan medyaya !
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    İÇİNİZDE NE KADAR PİSLİK VARSA DÖKÜN !. 3 ayınız kaldı.
    Cevapla
  • B.Ali KÖKTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    utanç kaynakları. bu tipler bu ülkenin utanç kaynakları.tükettiğiniz suya oksijene acıyorum...
    Cevapla
  • necmettin polat 9 yıl önce Şikayet Et
    BEYAZ TÜRK. Kendileriniz ülkenin merkezinde gören ve millete tepeden bakan azınlık ,size ve sizin gibi olanlara soruyorum ne kadar yardım yaptınız şimdiye kadar,Hayel dünyasında yaşamaya devam ediniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi