Yükselir: Ali Ünal akıl sağlığını yitirmiş

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'den, Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Ünal'ın Soma gafına karşı sert tepki geldi.

Yükselir: Ali Ünal akıl sağlığını yitirmiş
Yükselir: Ali Ünal akıl sağlığını yitirmiş
GİRİŞ 22.05.2014 12:29 GÜNCELLEME 22.05.2014 12:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir şu açıklamaları yaptı: "Akıl sağlığı gitmiş bu adamın. Bunların derhal en yakın bir akıl hastanesine gidip rapor alması lazım. Bunlar köşe yazarı inanamıyorum. Dinen bunu yorumlama ustalığına sahip değilim ama insani olarak bunların gerçekten akıl sağlığını yitirmiş olduğunu söyleyebilirim. Bu kadar acı ve ölümün üstüne bu tür yorumları yapabilmek, ne insanlıkla ne adamlıkla ne çağdaşlıkla bağdaşmıyor. Din böyle bir şey mi? Diyelim ki ben çaldım, benim oğlumun ne günahı var ya? Bu nasıl bir gaddarlık? Oradaki insanların yüreği yanarken sen hangi kafayla yazıyorsun? Bunların şuursuzluğu buradan belli. Ölümüne Fethullah Gülen'in peşinde gidiyorlar. 'Başbakan Erdoğan cemaatin hesabını sormaya çalışıyor, defterlerini dürmeye çalışıyor, bu ölümler bundan oluyor' diyor. Sizin yatacak yeriniz yok. Bunlar mı dindar? Bu söyledikleri bırakın İslamiyetle, bırakın semavi dinlerin herhangi biriyle bağlantısı, insanlıkla alakası yok. Ve bunlar yazmaya devam ediyorlar, özür dilemiyorlar ve daha da acısı bunların peşinden giden bir şakşakçı takımı var."

Ali Ünal tepki çeken yazısında; "Kader, bir toplum hakkında umumî bir musibete hükmederken, toplum çoğunluğunun hata ve zulümlerini de nazara alır ve böylesi musibetler geldiği zaman suçlu-masum ayrımı yapmaz" diyerek Başbakan Erdoğan cemaate hakaret ettiği için bunlar oldu demeye getirmiş, Türkiye'de yaşanan acıya helak kelimesi ile gönderme yapmıştı. Kuran-ı Kerim'de helak olan kavimlerin özelliklerini sayıp sonra da Ak Parti'ye oy verenlerde de bu özelliklerin bulunduğunu iddia etmişti...

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, A Haber'de Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası'na konuk oldu. 

YORUMLAR 1
  • hekim çavdar 9 yıl önce Şikayet Et
    İfade doğru. "Kader, bir toplum hakkında umumî bir musibete hükmederken, toplum çoğunluğunun hata ve zulümlerini de nazara alır ve böylesi musibetler geldiği zaman suçlu-masum ayrımı yapmaz" Ama uyguladığı yer yanlış. Allah'tan niyazım Gülen'in yüzünü tüm çıplaklığıyla Türk milletine göstermesi ve uyuyan takipçilerini uyandırmasıdır. Söylemleri hep gavurdan, münafiktan zalimden yana olan Gülen'in tahlilini herkesin iyi yapması gerekir. Gidin sitesinde kendi görüşlerini okuyun. Onun hakkında çok şey anlatır. Bu akıl budalaları kendilerini kaptırmışlar ve mazlummuş gibi hareket ederek akılları sıra zalime (Erdoğan'a) laf sokuyorlar. Ey ahmaklar dershane meselesi olana kadar hükümete yalakalık yapıyordunuz, ne oldu, siz de mi bu musibete yol açtınız?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak