Hürriyet’in ‘Ekmel’ aşkı 3 yıl önce başlamış

Hürriyet’in Ekmeleddin İhsanoğlu ismini yıllar öncesinden parlattığı ortaya çıktı.

Hürriyet’in ‘Ekmel’ aşkı 3 yıl önce başlamış
Hürriyet’in ‘Ekmel’ aşkı 3 yıl önce başlamış
GİRİŞ 25.06.2014 11:33 GÜNCELLEME 25.06.2014 11:33

İhsanoğlu ismi hiç gündemde yokken, Hürriyet, “İslam’ın samimi sesi”, “İslam dünyasının yükselen yıldızı” başlıklı haberlerle İhsanoğlu’nun PR’ını yapmış.

Medya patronu Aydın Doğan’ın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adaylığındaki rolü sorgulanırken, Hürriyet’in bu ismi yıllar öncesinden itibaren alttan alttan parlattığı ortaya çıktı.

2009 yılında ABD ziyareti sırasında dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşen İhsanoğlu, Hürriyet’i çok mutlu etmiş. Gazete o görüşmeyi haberleştirirken, İhsanoğlu için de “İslam dünyasının yükselen yıldızı” ifadesini kullanmış. Haberde İhsanoğlu’nun diyalogcu yönü vurgulanarak şu ifadeler kullanılmış: “İslam Konseyi Örgütü, küresel siyasette giderek ağırlık kazanıyor. Bu örgütün başında Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu var. İhsanoğlu İKÖ’yü Müslümanlık, Hıristiyanlık, Musevilik arasındaki çatışma ortamının yumuşatılmasında çok etkili bir misyona götürüyor.”

ÇATI ADAY ÖZKÖK’ÜN GÖĞSÜNÜ KABARTMIŞ

10 Ocak 2011 tarihinde Hürriyet eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün “İslam’ın samimi sesi bu mektupta” başlıklı köşe yazısının duyurusu sürmanşetten büyük puntolarla verilmiş. Mısır’da Kopt Kilisesi’ne düzenlenen saldırı nedeniyle Patrik III. Şenuda’ya bir mektup yazan İhsanoğlu’nu yere göğe sığdıramayan Özkök, mektuptan dolayı göğsünün kabardığını söylüyor. Bu haberden kısa bir süre sonra İhsanoğlu bu sefer Hürriyet’in manşetini süslüyor. Arap Baharı sırasında Mısır’daki ayaklamayı değerlendiren İhsanoğlu’nun “Değişim şart” sözleri gazeteye manşet oldu. Ancak İhsanoğlu, Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi’nin darbeyle indirilmesine de sessiz kalarak ‘değişim’ ile ne söylemek istediğini anlatıyor.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!