Köşk seçimlerinde MHP bombası

Hüseyin Yayman, ünlü anket şirketlerinin tepe isimleri ile yaptığı görüşmelerden çarpıcı notlar paylaştı.

Köşk seçimlerinde MHP bombası
Köşk seçimlerinde MHP bombası
GİRİŞ 01.07.2014 15:42 GÜNCELLEME 01.07.2014 15:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bekir Ağırdır (KONDA), İbrahim Uslu (ANAR) ve Adil Gür’le (AG) konuşan Hüseyin Yayman, seçmenlerin Köşk seçimlerindeki olası oy tercihlerine dair çarpıcı analizler aktardı. KONDA'dan Bekir Ağırdır, Erdoğan’ın yaklaşık 23 milyon oy alacağını ve yerel seçimlerde MHP’ye giden 2 milyon oyun Erdoğan’a döneceğini belirtirken ANAR'dan İbrahim Uslu ise "muhalefetin Erdoğan karşıtlığının bumerang etkisi yapıp kendilerini vuracağını" iddia etti. AG'den Adil Gür ise "insanların aslı varken taklide gitmeyeceğini, eğer muhafazakarlıkta bir yarış olacaksa bunda Erdoğan’ın şanslı olduğunu" dile getirdi.

İşte Yayman'ın yazısıdnaki ilgili bölüm:

MHP'YE GİDEN 2 MİLYON OY ERDOĞAN'A DÖNECEK!

Bu değerlendirmeyi yazarken Bekir Ağırdır (KONDA), İbrahim Uslu (ANAR) ve Adil Gür’le (AG) konuştum. Bekir Ağırdır, Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini ifade ediyor. Israrla oran sorduğumda % 51 rakamını söylüyor. Ağırdır Erdoğan’ın yaklaşık 23 milyon oy alacağını ve yerel seçimlerde MHP’ye giden 2 milyon oyun Erdoğan’a döneceğini belirtti.

MHP TABANINDAN BİR KISIM OY ERDOĞAN'A GİDEBİLİR
 
Ağırdır, seçimin kaderini yurt dışı oyların ile katılım oranın belirleyeceğini vurgularken Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun kendi seçmenlerini garanti görme hatasına düştüklerini ve E.İhsanoğlu muhafazakâr ve İslamcı seçmenlerden de oy alır.’ yanlışına sürüklendiklerini söylüyor. Ağırdır, ‘..ne yazık ki iki varsayım da yanlış. MHP tabanının bir kısmı R.T.Erdoğan’a kayabilir. CHP tabanının bir kısmı için bu adaya Erdoğan karşıtlığı ile bile olsa oy vermesi kolayca kabul edilemeyebilir.’ dedi.
 
"ERDOĞAN KARŞITLIĞI BUMERANG ETKİSİ YAPACAK"
 
ANAR’ın sahibi İbrahim Uslu Cumhurbaşkanlığı sürecinde henüz bir anket yapmadıklarını ancak adaylar belli olduktan sonra sahaya çıkacaklarını söylüyor. Uslu politik tecrübelerine dayanarak, Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini ve muhalefetin Erdoğan karşıtlığının bumerang etkisi yapıp kendilerini vuracağını, de facto biçimde ülkenin yeni bir sisteme geçeceğini ifade etti.
 
Uslu, Tayyip Erdoğan’ın % 52-54, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun en fazla % 40 ulaşacağını, Selahattin Demirtaş’ın ise 6-7 oranında bir oy alacağını öngörüyor.
 
"ASLI VARKEN İNSANLAR TAKLİTİNE GİTMEZ"
 
AG Araştırma Şirketinin sahibi Adil Gür, CHP/MHP’nin yanlış aday gösterdiğini, Tayyip Erdoğan’ın kendisine rakip seçmesi istense ancak böyle bir adayı tercih edeceğini ve dolayısıyla Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini ifade ediyor. Gür, ‘insanların aslı varken taklide gitmeyeceğini, eğer muhafazakarlıkta bir yarış olacaksa bunda Erdoğan’ın şanslı olduğunu’ dile getiriyor.
 
E.İhsanoğlu’nun halk tarafından tanınmaması ve siyasetçi olmamasını dezavantaj olduğunu belirten Gür, seçime katılımın düşük olması durumunda Erdoğan’ın % 53-54, İhsanoğlu’nun % 37-39, Demirtaş’ın ise % 7-8 bandında bir oy alacaklarını belirtiyor.

YORUMLAR 6
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    kemal abine teşekkür et. Bak o buldu sağcı reis sen ne iş yaparsın püskivit çi.şehit olmayınca cenezelerde slogan yok başka hangi dalda olacaksınız,hani.bırakta MERAL AKŞENERLE parti şahlansın.
    Cevapla
  • Gürsada 9 yıl önce Şikayet Et
    BU YAPILANLAR BÜTÜN VATANDAŞLAR İÇİN YAPILMIŞTIR. BU MİLLET KADİRŞİNASTIR.. a) Enflasyonu %35'den %8'e düşürene oy veren. b) İMF' borcu kapatıp gerçek anlamda 'GO HOME' diyene oy veren c) Aylık %4.5 kredi faizlerini %0.60'lere kadar düşürene oy veren ç) Merkez bankası rezervlerini 4 kat artırana oy veren d) İhracatı 4 kat artırana oy veren e) Kişi başına milli geliri 4 kat artıran bir lidere oy veren. f) Duble yollarla, geçilmez dağları delen tünellerle, hava alanlarla, hastanelerle, okullarla, hızlı trenlerle, metrolarla sayısız hizmetler getiren bir hükümetin liderine oy veren g) öğrenci burslarını artıran, engelli evladına bakana maaş bağlayan, yaşlılara ömürlerinin son günlerinde rahat etsinler diye ücretsiz ulaşımı getiren bir Türkiye Liderine oy vermek bir vefa borcudur. Bu vatandaş kendine hizmet edeni takdir eden erdemli bir vatandaştır. İnatçılık siyasi kaos o da 2001'li yıllara dönüş anlamına gelir ve bu sadece para babalarını sevindirir ama halkı asla'
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    kemal balıklı. arkadaşım soyledıklerıne aynen katılıyorum bazı şeylerde ben ilave etmek istiyorum bu ülkede kuran ı yasaklıyan kim chp,ezan ı yasaklıyan kim chp,islamı yaşamayı yasaklıyan kim chp ,musluman a gerici,irticacı,yobaz,bidon kafalı,diyen kim chp şimdi ne olduda bu şahsı aday gosterıyor muslumanlar saftır kandırırım mantığı ile giden kim chp ,gosterdıklerı adayın babasını din alimi dır diye surgune gonderen kim chp ,ben burda allah ın bir dersi olduğunu duşunuyorum islamla savaşırsın,islamı yaşantıyı yasaklarsın kuran ı ezan ı yasaklarsın ama bak sonunda umudunu musluman bir şahsa bağlarsın ama şunu bilmiyorlar islamla savaşan her daim rezil olmaya mahkumdur 10 ağustosta da aynı olacaktır
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Merhum Alparslan Türkeş nerde Şimdiki yönetim nerde!!. Millî kalkınmamızı gerçekleştirmek, her Türk ferdini hür yapabilmek için Türk Milletini yeniden kurmak zorundayız. Vatandaşlarımız arasında parti, mezhep, ırk ve bölge farkı gözetmeksizin karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bağlar dokuyacağız. Başbuğ Alparslan Türkeş,,
    Cevapla
  • Kemal BALIKLI 9 yıl önce Şikayet Et
    ben anamadım gari. nasıl oliir de 40 yıl önce birbirini öldüren insanlar aynı adaya oy veriveri gari. annayan varsa bana da anadıversin gari. nasıl oldu da birinin adını söylediği adaya diğeri hiç itiraz etmedi. talimat acep PENSİLVENYA dan mı gelivedi Amma , lakin , velakin , fakat EKMELLETTİN EKMELEDDİN MEHHMMET MEHMET İHSAN İHSANOĞLU 'ni de tebrik etmek lazım. Yarışmaya birazcık , azıcık , ucundan renk katacak. O da bili ki hiç şansı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!