Gülerce'den 'Gülen'e sansür' iddiasına imalı cevap

Hüseyin Gülerce'den cemaat Fethullah Gülen'i sansürledi iddiasına imalı cevap!

Gülerce'den 'Gülen'e sansür' iddiasına imalı cevap
Gülerce'den 'Gülen'e sansür' iddiasına imalı cevap
GİRİŞ 04.07.2014 14:38 GÜNCELLEME 04.07.2014 15:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gülen cemaati ile hükümet kavgasında iki tarafı da iyi tanıyan ve uzun yıllar cemaat bünyesinde gazetecilik yapan isimlerden Fehmi Koru ve Ahmet Taşgetiren'in Fethullah Gülen ile cemaati birbirinden ayıran yorumları ilginç bir polemiğe sahne oluyor.

FEHMİ KORU'NUN İDDİASI FİTİLİ ATEŞLEDİ

Gülen'in cemaate ait olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği iftar davetinde yayınlanan mesajının sansürlendiğini iddia eden Fehmi Koru, "Gülen hükümete barış mesajları yolluyor ama cemaat ve medyası bunu sansürleyerek engelliyor" imasında bulunmuştu. "Yoksa Pensilvanya ‘barışmak’ istiyor da, İstanbul mu karşı çıkıyor?” diye soran Fehmi Koru'nun iddiası Zaman gazetesi tarafından yalanlansa da tartışma tam gaz devam ediyor.

HÜSEYİN GÜLERCE "BU SORU CAN ALICI" DEDİ VE SUSTU!

Hükümet ile cemaat kavgasında cemaat içindeki aykırı seslerden olan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen’in hükümet ile barışma girişiminde olduğu fakat Türkiye’deki Cemaat mensuplarınca bunun engellendiği yönündeki yorumları karşısında ilginç bir yanıt verdi. El Cezire Türk'e konuşan Gülerce bunun can alıcı bir soru olduğunu ancak yine de bu soruya yanıt vermek istemediğini söyleyerek Koru'ya dolaylı destek imasında bulunmuş oldu