Yeni Şafak gazetesine arama talimatına soruşturma

Yeni Şafak'ın haberini "siber suç" sayıp gazetecilerin evlerinde arama isteyen görevliler hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yeni Şafak gazetesine arama talimatına soruşturma
Yeni Şafak gazetesine arama talimatına soruşturma
GİRİŞ 04.07.2014 18:42 GÜNCELLEME 04.07.2014 18:42

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, 16 Nisan 2014 tarihinde Yeni Şafak gazetesi ilgili yazarı ve Son TV isimli internet sitesi yetkilisi hakkında "İftira, hakaret ve yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" suçlarını işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunulması üzerine, Basın Suçları Bürosu'nca 2014/25488 sayı ile soruşturmaya başlandı.

Şikayet dilekçesindeki Son TV isimli internet sitesi yetkilisi hakkındaki evrak, ayrılarak bu tür suçlara bakmakla görevli Bilişim Suçları Bürosu'na gönderildi. Yeni Şafak gazetesi ilgili yazarı hakkındaki soruşturma ise 25 Nisan 2014 tarihinde yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verildi.

Müştekinin şikayetçi olduğu Son TV isimli internet sitesi yetkilisi hakkında soruşturma yapılmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ilgi gazetede de yer alan 14 Mayıs 2014 tarih ve 2014/28004 sayısıyla genel mahiyette talimat yazıldığı ancak ayırma kararının talimata eklenmediği anlaşıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 09 Haziran 2014 tarih ve 2014/1997 sayılı yazı ile Yeni Şafak gazetesi ile Son TV'ye haberin yetkililerinin açık kimlik ve adres bilgisi kendilerine bildirilmesi talimatının yazıldığı ilgili soruşturma dosyasına bildirildi.

3 Temmuz 2014 günü ise bazı yayın organlarında konunun gündeme getirilmesi nedeniyle evrak yeniden incelenmiş ve ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne tekar talimat yazılarak; Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Yeni Şafak gazetesine yazılan yazının bila ikmal iadesinin istenmesi, Yeni Şafak gazetesi ilgili yazarı hakkında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başkaca herhangi bir soruşturma yapılmaması ve söz konusu soruşturma dosyasıyla ilgili sadece Son TV isimli internet sitesi yetkilisi hakkında soruşturma işlemlerine devam edilmesi talimatı verildiği anlaşıldı.

Yeni Şafak gazetesi internet sitesi hakkında; şikayet dilekçesinde herhangi bir iddia ve Cumhuriyet Başsavcılığı yazısında herhangi bir talimat bulunmamasına rağmen Yeni Şafak Gazetecilik A.Ş.'ye bahse konu yazıyı yazan görevliler hakkında adli soruşturmaya başlatıldı.

Bazı medya organlarında Cumhuriyet Başsavcılığınca 2014/28004 sayılı soruşturma dosyası üzerinden, soruşturmayı yürüten ilgili Cumhuriyet Savcısınca basına ve medya organlarına baskı yapılmaya çalışıldığı ve gözdağı verildiği, usulsüz olarak arama ve baskın talimatları verildiği gibi iddialarla ilgili HSYK Genel Sekreterliği'ne bildirimde bulunuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca halen bu şikayetle ilgili olarak Yeni Şafak gazetesi ilgili yazarı ve Yeni Şafak internet sitesi hakkında herhangi bir soruşturma bulunmadığı, sadece Son TV isimli internet sitesi yetkilisi hakkında soruşturma işleminin yürütüldüğü kaydedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü