İşte Mustafa Sarıgül'ün A ve B planı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Mustafa Sarıgül CHP Genel Başkanlığı için A ve B planlarını devreye sokacak.

İşte Mustafa Sarıgül'ün A ve B planı
İşte Mustafa Sarıgül'ün A ve B planı
GİRİŞ 16.07.2014 06:34 GÜNCELLEME 16.07.2014 14:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Akşam gazetesinden Murat Kelkitoğlu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül'le ilgili önemli bir iddiayı okuyucusuna aktardı. Kelkitoğlu'na göre Sarıgül bu aralar harıl harıl çalışıyor. CHP'li Sarıgül cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra CHP Genel Başkanlığı için düğmeye basacak.

İşte Kelkitoğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm: 

....

İhsanoğlu’nun doğru bir isim olmadığı kanaatini taşıyan ve Başbakan Erdoğan karşısında yenilgiye uğrayacağını düşünen Sarıgül, A ve B planlarını hazırladı. Kendisine yakın isimlerle toplantılara başlayan Sarıgül’ün bu planlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.   

Bu kez merkez üs İstanbul Beykoz Konakları değil, Ankara’daki Angora Evleri. Sarıgül’ün burada iki evi var. Birini ofis olarak kullanıyor. Genelde salı günleri Ankara’ya giderek görüşmelerini burada yapıyor. Sarıgül bir yandan görüşmelerini yaparken, bir yandan da CHP içindeki dengeleri gözetme açısından zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüyor. 

A VE B PLANI VAR

Gelelim Sarıgül’ün A planına! 

Eğer Başbakan Erdoğan ilk turda seçilirse, Sarıgül de CHP Genel Başkanlığı’na oynayacak. Parti içindeki İhsanoğlu rahatsızlığından da faydalanacak Sarıgül, 10 Ağustos sonrası Kılıçdaroğlu’nun hiçbir şansının olmadığını düşünüyor.    

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, Kılıçdaroğlu’nun bir şekilde “Başbakan Erdoğan’ı birinci turda seçtirmemesinin başarı olarak kabul edileceği” düşüncesiyle genel başkanlık hedefinden vazgeçecek ve bütün planlarını, kasım ayında olabileceğini öngördüğü erken seçime göre yapacak. 

Sarıgül ya yeni parti kuracak ya da Pensilvanya destekli kurulduğu iddia edilen, kurucu başkanlığını Abdurrahim Karslı’nın yaptığı Merkez Parti’yi satın alacak. 

Sarıgül’ün, oluşturduğu A ve B planlarını hayata geçirebilmek amacıyla Türk siyasetinin çok yakından tanıdığı isimlerle dirsek temasında olduğu söyleniyor. Zamanı geldiğinde bu isimleri de bu köşede tek tek okuyacaksınız!

YORUMLAR 12
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben size C planı sunayım.... Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilince KK ve DB gider ve iki parti tabanları (Milliyetçi Cumhuriyet Halk ve Hareket Partisi) olarak birleşir ve başına da Mustafa Sarıgül dışında biri getirilir böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti yeni bir ana muhalefet kazanmış olur ....eeee herşey yeni...saygılarımla
    Cevapla
  • osman sakrak 9 yıl önce Şikayet Et
    1710133140. bundansonra sen muhtar bile olamazsın (bu başlık benin gazetelerden alıntı değil)
    Cevapla
  • fermanı tan 9 yıl önce Şikayet Et
    sararmış gul . bence kım ugraş versede sararmış gul bulaşmasın senın karızman yetmez vede bir defa tutunmayanı tuturmaya çalışan yanlış yapar chp içinde ugursuzluk var bence chp yıyı kötu eder katlettıgı onca mahsumların ahı var dersım ah dersım bence bu şeytanı şebekeyı yakmak lazım başka bır ısım mazlumların ahı uzerıne kurulmus bır partıye altın koysanız teneke olur çıkar belkı sarı gul bu kadar hakketmıyor olabılır yada hakkettıgı için bu belaya bulaşıyor olabılır dıkkat edınız komple mayın tarlası chp
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlunun fendi Sarıgülü yendi !. yerel seçimlerde çok kişi yorumunda yazmıştı sarıgül kılıçdaroğlu seni bile bile yenilgiye gönderiyor diye ama uyanamadın gözünü kapayıp atladın seçime, şimdi ne yaparsan yap baş edemezsin Kemal ile !
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    30 mart seçimlerinde Kılıçdaroğlu ile beraber Hezimete uğradılar?...... ....Hala neyin planını yapıyorlar?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!