Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu ve Bahçeli'ye zor soru

İsrail'in Gazze'deki zulmüne dikkat çeken Ahmet Taşgetiren çok anlamlı bir köşe yazısını kaleme aldı.

Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu ve Bahçeli'ye zor soru
Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu ve Bahçeli'ye zor soru
GİRİŞ 16.07.2014 07:52 GÜNCELLEME 16.07.2014 07:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Star gazetesinin deneyimli yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü köşesinde İsrail'in Gazze'ye yaptığı hain saldırıları kaleme alırken hedefine Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu hedef aldı. 

Muhalefetin 'Türkiye Ortadoğu ile ilgilenmesin' sözlerine tepki gösteren Taşgetiren, muhalefete ders niteliğinde cümleler kurdu: 

"Gazze’yi yazmak demek, bizim ülkemiz için, iktidara yönelip, “Ortadoğu ile niye bu kadar ilgilenmeliyiz?” sorgulamasının utanç verici karakterini görmek demektir. Hadi ilgilenmeyin bakalım. Irak’la ilgilenmeyin, Suriye ile ilgilenmeyin, Mısır’la ilgilenmeyin, ve Gazze ile ilgilenmeyin. Bosna ile, Bulgaristan ile, Ukrayna ile ilgilenmeyin. Gözlerinizi yumun, kulaklarınızı tıkayın, yooo olmuyor değil mi?"

İşte Taşegetiren'in yazısı: 

Hadi ilgilenmeyin Gazze ile

"Siz ki, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın genel sekreterliğini yapmışsınız, o İİT ki, en başta Filistin davasını savunmak için kurulmuş, Türkiye’de ilk defa halk oyu ile gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasındasınız, Tayyip Erdoğan’a karşı CHP-MHP’nin ortak adayı olmak gibi bir farklı pozisyonunuz var...

İHSANOĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Bütün bunları, gözlerin sizin üzerinize çevrilebileceği ihtimalini dikkate alarak not ediyorum, şu anda İsrail Gazze’de, insanlık damarı kalmış her yüreği ayağa kaldıracak bir vahşete daha imza atıyor, sizden şöyle üç-beş cümle çıksın... “Bu vahşettir” deyin. Dünya bu vahşete göz yummamalı” deyin.. “Amerika, Avrupa, dünya, BM neredesiniz?” deyin. Böyle bir zamanda sizden “Filistin meselesinde Türkiye’nin tarafsız kalması” gibi garip bir rivayet zuhur ediyor. Bereket “Yok böyle bir şey” diyorsunuz ve bereket “Zalimle mazlum arasında tarafsız olamazsınız” diyorsunuz. 

FİLİSTİN MESELESİ SADECE ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN İŞİ DEĞİL

İyi ki, Filistin için yüreği yanmak sadece Tayyip Erdoğan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun işi değil ve iyi ki “Tarafsız kalmamak” da ancak onlara has kalmamış oluyor.

Peki ama mesela Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin ağzından da bir Gazze çığlığı duyuyor musunuz?

Gazze’yi yazmak, diye girecektim yazıya. Gazze’yi yazmak, Gazze’nin yaşadığı acıyı yazmak değildir gerçekten. O acı müsellem zaten. O acı bitmedi, bitmiyor ki yıllar içinde.

GAZZE'Yİ YAZMAK İSRAİL VAHŞETİNİ YAZMAK DEĞİL

Gazze’yi yazmak hatta, sadece İsrail vahşetini yazmak da değildir. Çünkü o da müsellem. Daha 2009 yılında, Dökme Kurşun harekatıyla 22 gün içinde 927’si sivil 1417 kişi can vermişti ve bunların 355’i çocuktu. İsrail sadece öldürmekle kalmıyor, tüm alt yapıyı çökerterek Gazze’yi yaşanmaz hale getirmeye yöneliyor. Şimdi de Ramazan içinde, 200 ölü, 1500 yaralı ile Gazze’ye kan kusturuyor. İsrail vahşetin bu yüzyıldaki adıdır, bu da müsellemdir.

Gazze’yi yazmak demek, dünyanın “İsrail vahşeti” karşısında çaresiz kalıyor olmasını yazmak demektir ve bunun, küçüklü büyüklü birçok dünya ülkesine, liderine sadece utanç bedeli bıraktığını görmek demektir.

O ANNE VE ÇOCUĞUN KIVRANIŞI

Gazze’yi yazmak demek, bizim ülkemiz için, iktidara yönelip, “Ortadoğu ile niye bu kadar ilgilenmeliyiz?” sorgulamasının utanç verici karakterini görmek demektir. Hadi ilgilenmeyin bakalım. Irak’la ilgilenmeyin, Suriye ile ilgilenmeyin, Mısır’la ilgilenmeyin, ve Gazze ile ilgilenmeyin. Bosna ile, Bulgaristan ile, Ukrayna ile ilgilenmeyin. Gözlerinizi yumun, kulaklarınızı tıkayın, yooo olmuyor değil mi? Geliyor Bosna, geliyor Gazze ve herkesin içinde kırıntısı bile kalmış olsa, insanlık damarına çarpıyor. O çocuk gözlerini, o anne kıvranışını görmezden gelemiyorsunuz.

OBAMA'NIN SIFIR LİDERLİĞİ

Gazze’yi yazmak demek, Amerika’nın İsrail’e kol kanat gererken işlediği insanlık suçunu görmek demektir. Obama’nın sıfır liderliğini görmek demektir. Tayyip Erdoğan, telefon açsa ve dese - ki der, bundan adım gibi eminim-

“Nerdesiniz, koruyup kolladığınız adamlar cinayet işliyor, çocukları öldürüyor, kadınları öldürüyor, size ulaşmıyor mu bütün bunlar, bu vahşeti, Gazze’den atılan ve havada imha edilen, şu ana kadar sadece üç İsrailli’nin yaralandığı uyduruk füzeler haklı çıkarıyor mu? İsrail vahşeti, bütün dünya biliyor ki, Amerika’nın koruyucu kolları altında icra ediliyor? Bu yükü taşımakta kararlı mısınız?”

Ne der Obama merak ediyorum?

Tayyip Erdoğan BM sistemini, Güvenlik Konseyi’ndeki çarpık statüyü sorgularsa haksızlık mı etmiş oluyor?

BM Genel sekreteri Ban ki Moon sadece konuşuyor, kınıyor o kadar. Ama Gazze yanmaya devam ediyor, anne-çocuk çığlıklarının önü alınamıyor.

İHSANOĞLU KÖŞK'E ÇIKSA FİLİSTİN İÇİN NE YAPARDI?

İyi ki Türkiye var, dünyada. Ve iyi ki Türkiye’de, insani duyarlılıkları diri kadrolar var yönetimde. Düşünüyorum da, Ekmeleddin İhsanoğlu, bu düşük profilli duruşuyla Çankaya’ya çıksa ne yapardı Filistin için? Açıkça söylüyorum bize, Tayyip Erdoğan gibi Şimon Peres’in yüzüne karşı, küresel vitrinde “Siz kadınları ve çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyen bir dünya lideri lazım. Durduğu yer belli olsun, insanlık adına. Ne kokar ne bulaşır türünden laflar gevelemenin zamanı değil. Onu yapmak, şu anda sadece İsrail vahşetine göz yummak, idare-i maslahatçılık yaparak işi geçiştirmek anlamına geliyor ve bunu politika - diplomasi zannedenler insanlık adına sınıfta kalıyorlar."

YORUMLAR 7
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Ekmeleddin İhsanoğlu CHP_ MHP _ DSP _ ve diğerieri için aday olması -. Cami,si edahi olmayanAlevi köyüne imam tayin etmek gibi bir şey ! CHPnin ve DSPnin dinimizle alakası yokki böyle bir aday edinsinler, Hopada İHH nın iftar vermesini dahi hazmedemiyorlar ! bunlara vagon olan diğerleri müslümazız diyorlar ama mülümana karşılar !
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇARKÇI KEMALİN ADAYI OLDUĞU BELLİ. TC. Cumhur başkanlığına aday olan biri çıkmış meydane Lafta CHPnin adyı ama MHP, BBP ve birkaç seçmeni olmayan partinin destekleyeceğini açıkladığı Ekmek için ekmeleddin ortalıkta gezerken sorulan sorulara verdiği cevapların Türk halkının gerçeklerine uymadığını farkettiğinde aynen kendini aday gösterenler gibi hemen çark edip yok ben onu demek istemedim. şunu demek istedim diyerek yine ters taraf olduğunu gösteren biri Cumhur başkanı olsa (Mazallah) Ülkemizin istikrarı ortadan kalkmakla kalmaz. Ülkemiz kaynayan kazana döner ki hepimizin sonu olur. Zaten çevremizde Yünanistan hariç her yer işgal altında, savaş ve saldırı altında. Ülkemiz de araya karıştırılıverir. Biz halk olarak ülkemizin huzurunu, Birlik ve beraberliğini düşünmeliyiz.
    Cevapla
  • Fani Dünya 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP ZİHNİYETİ. MHP diye zihniyette artık bir parti kalmamıştır, Sadece Fiziki görünüm kalmıştır. Bahçeli MHP yi CHP ye çevirmiş ve derin devletin emrine vermiştir.
    Cevapla
  • İLHAN SARI 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP Yİ BİLİYORUZ ADI LAZIM DEĞİL MHP VE BBP Lİ MUHAVAZAKAR ARKADAŞLARIMIZA. . hadi destekleyin ulen. BBP li merhum yazıoğlunun destekleyenleri sizlerde ihsanoğlunu destekleyin nede olsa kurdun yavrususunuz. ne olacak en fazla iki harf daha ekleriz.. CMHBBP olursunuz.. SİZLER CHP DEN DAHA BETERSİNİZ. NE MÜSLÜMAN NE TÜRKSÜNÜZ. NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN ÇAPULCU TOPLULUKLARI SİZİ. RABBİM TAYYİBE VE ONUN GİBİ DÜŞÜNEN VE FİİLDE BULUNANLARA YARDIM ETSİN.
    Cevapla
  • şeref martin 9 yıl önce Şikayet Et
    Takiyye. “Zalimle mazlum arasında tarafsız olamazsınız” ...Suriyelilere kapıyı açmazdım... hangisi doğru Allahtan zerre korkun varsa bunu netleştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı