Yeni Çankaya'nın şifresi: Yüzde 58

Başbakan Erdoğan'a Çankaya Köşkü'ne çıkması için yüzde 51'lik oy oranı yetiyor. Ancak AK Parti'nin hedefi yüzde 58...

Yeni Çankaya'nın şifresi: Yüzde 58
Yeni Çankaya'nın şifresi: Yüzde 58
GİRİŞ 17.07.2014 07:13 GÜNCELLEME 17.07.2014 07:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefindeki yüzde 58'lik oy oranının ne anlama geldiğini Takvim gazetesinden Bülent Erandaç bugünkü köşesinde okuyucularıyla paylaştı. 

İşte Erandaç'ın 'Yeni Çankaya'nın şifresi Yüzde 58' başlığıyla kaleme aldığı yazısından ilgili bölüm:

"7 milyon insanımızın günceli: Yeni Türkiye-Yeni Çankaya-Yeni Anayasa. Merkezinde Çankaya'nın bulunduğu yeni dönemin şifresi de, Yüzde 58.

Şifreyi çözmeye başlayalım:

Cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 50+1 oy yeterli.

Son anketlerde yüzde 52, yüzde 55 gibi rakamlar çıkmasına karşın, Başbakan Tayyip Erdoğan 10 Ağustos'ta yüzde 58 oy oranını hedefliyor.

Neden yüzde 58? Bunun derin manası, bir ruhu ve felsefesi var. Çünkü AK Parti'ye halk destek oranı, 2010 Anayasa Referandumu'nda yüzde 58 ile en yüksek noktasına ulaşmıştı. Bu oran Erdoğan için siyasi olarak önemli bir çıtayı ifade ediyor.

Egemenlik milletindir

Erdoğan'ın, yüzde 58 oyla Çankaya'ya çıkmasının ruhu şudur: Cumhurbaşkanını seçen Meclis'in duvarlarında altın harflerle "EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR" yazıyor. Artık, milletin kendisi cumhurbaşkanını seçeceğinden Meclis duvarındaki EGEMENLİK tabelasını Çankaya'ya asacağı manasındadır. Aziz milletimizin YENİ ANAYASA ÇIKARMAYI ve AKTİF BAŞKANLIK yolunu açması olarak algılanacaktır.

2010 REFERANDUM RUHU: 2007 seçimlerinde AK Parti'ye 16 milyon 327 bin 291 vatandaşımız oy vermişti. 2010 Referandumu'nda, yüzde 58 'Evet' oyu ve 21 milyon 788 bin vatandaşımızın desteğini almıştı.

Peki AK Parti'li seçmenlerin toplamını çok aşan 4 milyon 400 bine yakın 'Evet' oyu nereden gelmişti?

CHP ve MHP'den yüzde 7, BDP'nin yarısı, Saadet'in tamamı, 'Yetmez ama evet'çi sol gruplar ile liberal aydınlar, Büyük Birlik Partisi'nin tamamı, Demokrat Parti ve Eski Anap-DYP'den...

Referandum sandığında 'YENİ ANAYASA İÇİN OLUŞAN SAĞDUYU'dur bunun ismi...

ÇANKAYA SAĞDUYUSU: Referandum sandığında Anayasa için oluşan sağduyu bu kez Cumhur/Başkanı'nı seçerken tecelli edeceğe benziyor. Çankaya için yapılan son anketlere göre, Tayyip Erdoğan şu anda yüzde 55'e ulaşmış, yüzde 58'e çıkması sürpriz olmaz. Çankaya sağduyusunun arkasında kimler olacak?

Milyonların desteğiyle

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanabilecek 55 milyondan katılma oranı yüzde 80 olursa 44 milyon vatandaşımız sandığa gidecek. Tayyip Erdoğan'a, AK Parti seçmeninin tamamının ve AK Parti dışından da oy geleceği gözleniyor. CHP'lilerin yüzde 5'i, MHP'lilerin yüzde 17'si, BDP-DP'lilerin yüzde 9'u Erdoğan'a oy vereceğini söylüyor. Yüzde 55 oy alırsa 24 milyon. yüzde 58 oy alırsa 26 milyona yakın vatandaşımızın desteğini kazanacak Erdoğan, çok güçlü şekilde Çankaya'da olacak."

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH, hatta daha fazlası !. İnanın bütün temennim bu !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler