Amberin Zaman'dan Başbakan Erdoğan'a yanıt

Kendisine Müslümanları küçümsediği için tepki gösteren Başbakan Erdoğan'a cevap yazısı yazan Amberin Zaman, tavrını daha sertleştirdi.

Amberin Zaman'dan Başbakan Erdoğan'a yanıt
Amberin Zaman'dan Başbakan Erdoğan'a yanıt
GİRİŞ 08.08.2014 14:35 GÜNCELLEME 08.08.2014 14:35
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

"AK Parti kitlesinin sorgulama yeteneği yok" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözünü "Müslüman bir ülkeden bunun tersini beklemek garip değil mi?" ifadeleriyle destekleyen Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman bugün "Önce insan ol!" başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında Müslümanlar'ı dolaylı olarak aşağıladı.

Köşe yazısında bir Müslüman o kadın olarak kamuoyuna seslenen Amberin Zaman'ın nefretini daha da artırdığı gözlendi. Zaman, ahiret inancını küçümseyen şekilde "ya çok önemsediğiniz ahirette" gibi ifadeler kullandı.

İşte Zaman'ın yazısından ilgili bölüm:

"Kaldı ki beni linç edenlere şu soruyu sormak istiyorum: Hayatınızda tek bir kez olsun mensubu olduğunuz cemaat, tarikat, siyasi hareket liderinden işaret almadan oy kullandınız mı?
 
Çok beğendiğiniz hâlde başka partilere oy verebildiniz mi?
 
Dindar çevrelerin en büyük mottosu “kol kırılır yen içinde kalır” değil mi?
 
Bu ne anlama geliyor? Hatalara bireysel açık itirazlar yapılmaz anlamına gelmiyor mu?
 
Bu tavrınızla hem İslam’ı hem Müslümanları dünyanın gözünde değersizleştirdiniz 2. sınıf vatandaş durumuna düşürdünüz, farkında mısınız?
 
Daha geçen gün kurtarıcı gözüyle baktığınız Başbakan Erdoğan “bize itiraz eden, farklı çizgi izleyen herkes kaybetti” demedi mi? Bu ne anlama geliyor? Yanlışı söyleyen herkesi kapının önüne koyduk ve o da siyaseten yaşayamadı anlamına gelmiyor mu?
 
Neden Erdoğanistler bütün “AK gerçekleri” bildikleri hâlde kendi tabanlarında bu düzenin devam etmesi için çırpınıyorlar?
 
Kur’an da “Düşünüyor musunuz”, “Akletmiyor musunuz” diye kaç kez soruyor.
 
Tek bir gün Türkiye’nin geldiği noktayı düşünüp aklettiniz mi?
 
İslam adına insanları kafalarını kesenlerin yolgeçen hanı hâline nasıl geldiği üzerine kafa yordunuz mu?
 
Alevileri, Gürcüleri, Ermenileri aşağılamanın caiz olup olmadığını kendinize sordunuz mu?
 
Şimdi kalkmış durumunuzun resmini çeken bir Müslüman kadını linç ediyorsunuz. Çünkü kadınlar daha kolay lokma değil mi?
 
Hem bu din sadece sizin dininiz mi? Size imanın kimde olduğunu belirleme yetkisi mi verildi? Müslümanların içinde bulunduğu duruma, bana “Yahudi kahpe”, “Git IŞİD’in cariyesi ol” diyerek aklınızca aşağıladığınızı zanneden sizlerden daha çok üzüldüğüm muhakkak.
 
Tek farkımız bunun sorumlusunun sizin gibiler olduğunu söylüyorum.
 
Size yaptığım eleştiriyi İslam’a bir hakaret olarak göstererek kendinizi kurtaramazsınız.

"ÇOK ÖNEMSEDİĞİNİZ AHİRETTE..."
 
Hadi diyelim bu dünyada kurtardınız, yaptıklarınızdan dolayı en küçük bir utanma, vicdan acısı hissetmediniz.
 
Ya çok önemsediğiniz ahirette bu yaptıklarınızı nasıl açıklayacaksınız? Bir Müslüman olarak soruyorum."

YORUMLAR 52
  • mahmut yapici 9 yıl önce Şikayet Et
    AMBERİN ZAMAN İNSAF. Deriz ki Amberin Zaman'lara: "Bireyselliği yok ediyor diye suçlayacağın bir cemaat arıyorsan. Her köşeye tek adam resmi asmaya, her meydana tek adam heykeli dikmeye, her ana caddeyi tek adam caddesi yapmaya, her şehir meydanını tek adamın adıyla anmaya hevesli şu Kemalist cemaate sesini yükselt. 'Koruma Kanunu'culara, 'değişmez ve değiştirilmesi teklif edilemez' anayasal zorbalık düşkünlerine, 'tek ulus-tek dil" diyen 'andımız"cılara 'kendini sorgulama ahlakını unutmuş' diye şikayet edeceğin biz değiliz. Yanında durduğumuz o 'uzun adam', siyasi kariyerini riske ederek, Kürtlerin hakkını seslendirdi, elini taşın altına koyarak "ötekileştirilmiş" herkese kapı açtı. Daha Dersim'de kendi atalarına yapılan soykırımı itiraf bile edemeyen Kemal'in yanında kalarak mı bize özeleştiri ve insaf dersi vereceksin? İnsaf!"
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    adi bile yabanci. Adina dahi yabanci oldugumuz insanlarin fiktinden ne olur biz deriz ki kendine munhasir))
    Cevapla
  • Hamza Karaaslan 9 yıl önce Şikayet Et
    cürred. hem ingiliz yahudi hayrani olur hem bu topraklarda Yasar be nasil arsizlik anlamis degilim cok begeniyorsa insan evlenir bir ingilizle yahudiyle gider orada yasar müslüman mahallesinde salyongoz satamazsin heleki artik herseyin bu Kadar alani oldugu bir zamanda
    Cevapla
  • Fırat Haspolat 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayar. Sn. Gazeteci kendisi buradaki Müslümanları eleştirirken gözündeki İngiliz/Yahudi gözlüklerini çıkarıp topluma bir gün olsun bakabilmiş mi ki Türk Halkına ayar çekmeye çalışıyor?
    Cevapla
  • Hikmet G 9 yıl önce Şikayet Et
    Nasreddin Hoca Hesabı. Sen de haklısın be Amberin de!.. Kendine Müslüman olanların hali ortada lakin bunun kurtuluş yolu ne Ekmeleddin ne de Erdoğan... Müslümanları kurtarmaksa eğer derdin Ekmeleddin'e değil; Allah'a, O'nun sözü olan Kur'an'a ve rahmet olarak gönderilen Resul'e (s.a.s) çağır insanları. Yoksa yaptığın dini siyasete alet etmektir. Pardon! Sen de bunu eleştirenlerdendin sanırım!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!