Akdoğan'dan TRT ve AA'ya özel önem

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, TRT Haber'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Akdoğan'dan TRT ve AA'ya özel önem
Akdoğan'dan TRT ve AA'ya özel önem
GİRİŞ 09.09.2014 23:48 GÜNCELLEME 09.09.2014 23:48

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Uluslararası düzeyde faaliyet yürüten bu tür yayıncı kuruluşlarımızın (TRT, AA) da kamu diplomasisi yani devletin ve hükümetin iletişim politikası çerçevesinde Türkiye'nin ve milletin menfaatlerini oraya taşıması, imaj oluşturması, tanıtım yapması, lobi faaliyetinde bulunması önem taşıyor" dedi.

Akdoğan, TRT Haber'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

TRT ve Anadolu Ajansının (AA) kendisine bağlı kuruluşlar olduğu anımsatılarak, bu kurumlar için nasıl bir vizyon hedeflediği sorulan Akdoğan, bu iki kurum dışında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu ve RTÜK'ten de sorumlu olduğunu hatırlattı.

Söz konusu kurumların yayıncılık alanında faaliyet gösterdiğini ve bazı noktalarda mükerrer faaliyetler yürüttüklerini anlatan Akdoğan, "Ben başbakan yardımcısıyım ama bu bakanlığı bir iletişim bakanlığı gibi kurguluyorum. Devletin bütün iletişim birimleri, Basın Yayın Enformasyon, Basın İlan Kurumu, TRT, AA, RTÜK, bütün bunları bir iletişim stratejisi çerçevesinde ortak amaca doğru yol yürüyen kurumlar olarak görüyorum. Çünkü bunlar sadece ulusal faaliyette bulunan kurumlar değil, uluslararası mahiyette kurumlar" diye konuştu.

TRT'nin uluslararası yayınları olduğunu, AA ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün birçok ülkede faaliyet gösterdiğini belirten Akdoğan, "Hem ulusal bazda hem uluslararası bazda benzer birtakım faaliyetleri var. Bunların koordinasyon ve ortak vizyon içerisinde ortak hedeflere doğru yürümesi önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bütün bu birimlerin kamu diplomasisi yürüten kurumlar olarak da algılanabileceğini dile getiren Akdoğan, "Bu çerçevede ben bu kurumların öncelikle bir koordinasyon ve eşgüdüm halinde ortak projeler uygulayabilen kurumlar olmasını arzu ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bu şekilde bir yol haritası belirlemeyi düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık