WSJ: Türkiye artık ABD'nin müttefiki değil

Amerika'da yayınlanan Wall Street Journal, Türkiye'nin IŞİD'e karşı uluslararası mücadelede artık Amerika'nın tarafı olmadığını yazdı

WSJ: Türkiye artık ABD'nin müttefiki değil
WSJ: Türkiye artık ABD'nin müttefiki değil
GİRİŞ 14.09.2014 07:00 GÜNCELLEME 14.09.2014 07:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gazetenin editörleri tarafından ortak kaleme alınan yazıda, Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyondan ayrıldığı savunulurken, İngiltere ve Almanya'dan sonra Türkiye'nin de geri adım attığına dikkat çekildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı: ''Türklerin geri çekilişi İngiliz ya da Almanlarınkinden bir adım daha ötede. Ankara herhangi bir askeri hamle yapmayacağı gibi ABD'nin Suriye sınırına 160 kilometre mesafede bulunan İncilik Üssü'nden teröristlere karşı hava saldırısı düzenlemesine de izin vermeyecek. Bu durum özellikle yıllar sürmesi beklenen bir operasyon öncesinde Pentagon'un önünde lojistik ve keşifle ilgili engeller yaratacak.''

‘Türkiye'nin Irak ve Suriye ile olan kara sınırının yaklaşık 1200 kilometre olduğu ve bunun da Türkiye'nin IŞİD'e karşı verilecek olan mücadeleye sadece sembolik bir destekten daha fazlasını verebileceği anlamına gelmesine karşın sonucun tam bir hayal kırıklığı olacağı’ yazılan makalede, Türkiye'nin NATO üyesi olmasına karşın ABD'nin müttefiki veya Batı'nın dostu olarak davranmasını uzun süre önce bıraktığı savunuldu.

YORUMLAR 10
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD hic müttefik degildiki zaten. WSJ o zaman bizim müttefikligimizi neden sorguluyorki ??! hangi TEMELi dayaniyor bu densziligi acaba ??! herkesi aptalmi saniyor ??! ABD nin Türkiye ye karsi ihanetlerini saysak bitmez ama ben acizane burda sadece bir kac tanesini sayacagim. birinci körfez savasinda ihanetlerin en büyügünden birini yasadik abede tarafindan. sonra 2002deki iraka baslattiklari savastaki ihanet hele hic unutulmaz. savasi kazndiktan sonra Kürt kardeslerimiz bize karsi adeta kiskirtmislardi. ayrica pkk yi desteklemislerdi. süleymaniyedeki askerlerimize yapilan cuval baskinini hic unutmayacagiz ey corc. suriye ve misrida yine ihaneti gördük abede tarafindan. mavi marmara baskininda hakkimizi vermediler ve israili afetmemiz icin baski uygulamistir bu Obama adindaki corc. gezi olaylarinda kendi parmak izleri bulunuyor. simdi soruyorum bu wsj denen iki yüzlü gazete parcasina. biz ne zaman müttefik olduk beeee ????!!
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD 10 yıl önce açtığı pisliği temizlesin. Irakta Malikiyi, Kuzeyde Kürtleri, Suriye'de Esedi IŞID'ten gitsin kendi kurtarsın! Türkiye 10 yıl önce bunun uyarısını vermişti ama Batılı CONİLER Türkiye'yi bir kenara ittiler hatta Türkiye'yi kullanarak kendi çıkarlarını korudular. ama bugün bu hatalar sonucunda IŞID gibi bir örgüt çıktı ortaya. bunun sorumlusu ABD, İngiltere ve Fransa'dır! Türkiye üslerin kullanılmasına, yabancı asker bulunmasına, silah geçişlerine jeopolitik destek veremez! Peki ABD'nin bizim 49 diplomatımızla ilgili bir düşüncesi var mıdır? onların hayatını kurtaracak bir planı var mıdır? ABD kendi vatandaşlarının hayatından başka bir şey düşünmez.! diplomatlarımızı kurtarmayı kimse konuşmuyor. Türkiye bu koalisyonda yer almamalıdır!
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    eski Türkiye.... ...olsaydi efendi olduklari bazi taseronlari tehdit ederlerdi ve onlari öne sürerlerdi. ama ALLAH a sükürler olsun biz o hainleri devletimizden koparip attik artik. böylece ellerinde patladi bu hainler.
    Cevapla
  • osman gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    acaba amerika türkiyenin hiç müttefiki olmuşmu?. onların tek müttefiki israildir .yalnız bilmedikleri bir şey var onların sonunuda İsrail hazırlayacak...
    Cevapla
  • Tunahan KaraSungur 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞID Bahane, Çekiç güç şahane. İşid kompleks bir fonksiyon ile kendinden bekleneni icra etti şimdi sıra onu yok etme bahanesi ile çekiç güç oluşturup oluşturup bölgedeki fiili yapıya resmilik katmaya geldi. Bu düşmanın hedefi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında