İskoçlardan İngiliz yayıncı BBC'ye ağır tepki

Referanduma günler kala İskoçya'nın Glasgow kentinde bağımsızlık destekçileri BBC'yi taraflı yayın yaptığı gerekçesiyle protesto etti.

İskoçlardan İngiliz yayıncı BBC'ye ağır tepki
İskoçlardan İngiliz yayıncı BBC'ye ağır tepki
GİRİŞ 14.09.2014 19:49 GÜNCELLEME 14.09.2014 19:49

İskoçya 18 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumu öncesinde "yanlı yayın" yaptığı gerekçesiyle bağımsızlığı destekleyen İskoç, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Glasgow kentindeki merkezi önünde geniş katılımlı protestolar düzelemeye başladı.

İngiliz medyasında yer alan bilgilere göre BBC'nin Glasgow'daki merkezinin önünde yerel saatler 14.00 sularında toplanan geniş bir kalabalık, BBC'nin "bağımsızlık karşıtı" yayın yaptığını iddia ederek, kurumu protesto etti.

BBC'nin binasının önüne BBC'nin deneyimli politika editörü Nick Robinson'ın görevden alınmasın talep eden bir pankart bırakıldı.

Geçen hafta İskoçya'da bağımsızlıktan yanlısı kampanyanın lideri ve İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Alex Salmond'ın uluslararası medyaya yaptığı kampanya tanıtımı sırasında Salmond, Robinson'ı kendisiyle "didişmekle" suçlamıştı. Evet kampanyasını destekleyenler daha sonra sosyal medyada gazeteci Robinson'ın daha sonra Salmond'a yönelik sorusuna cevap verilmediğini yazmasına da tepki vermişti.

İskoçya'nın bağımsızlık kampanyasını destekleyenler ve BBC arasındaki tartışmalar ilk kez geçen hafta Edinburgh merkezli Royal Bank of Scotland'ın (RBS) yönetim merkezini bağımsızlık durumunda İngiltere'ye taşıyacağı iddiaları ile gündeme gelmişti.

İskoçya bölgesel yönetimi Başbakanı Salmond, İngiliz Hazinesi'ni "piyasa hassasiyeti" olan bilgileri BBC'ye sızdırmakla suçlamış, konu hakkında soruşturma talebinde bulunurken, İngiltere Kabine Sekreteri Jeremy Heywood iddiaları açık bir dille yalanlamıştı.

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Alex Salmond ve İngiliz hükümetinin desteklediği "Birlikte Daha İyiyiz" kampanyasını yürüten Alistair Darling, İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan bağımsızlığına ilişkin bu sabah BBC One'da yayınlanan Andrew Marr'ın programına çıkarak seçmenlerine seslenmişlerdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat