En Sıradışı ekibi Ordu'da gündemi yorumladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda" konulu panelde son günlerde yaşanan olaylar masaya yatırıldı.

En Sıradışı ekibi Ordu'da gündemi yorumladı
En Sıradışı ekibi Ordu'da gündemi yorumladı
GİRİŞ 09.10.2014 12:22 GÜNCELLEME 09.10.2014 12:22

Altınordu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ile Ülke TV Genel Yayın Koordinatörü ve Haber 7 yazarı Hasan Öztürk katıldı. Paneli ise Kanal A modaratörü Özlem Özcan yürüttü.

Panelistlerin kendilerine ayrılan zaman içerisinde yaptıkları değerlendirmelerde, Gezi olayları ile başlayan ve son olarak IŞİD’in Kobani’ye saldırısının ardından Güneydoğu illerinde ve özellikle İstanbul’da ortaya çıkan sokak olayları ile devam eden süreçle ilgili tespitlerde bulunuldu. 

"YAŞANAN OLAYLAR TÜRKİYE'NİN YÜKSELİŞİNİ ENGELLENMEK İÇİNDİR."

Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler, Gezi olaylarının Türkiye’de ortalığı karıştırmak isteyenlerin fitili ateşlediği bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “Avrupa’nın ticari ve ekonomik riskleri ve gerileme korkusuna paralel Türkiye’nin ekonomisindeki yükselişin engellenmesi üzerine yürütülen tüm çabalar sonuçsuz kaldı ve bundan sonrada böyle olacaktır” ifadesini kullandı.

SAYAN; “KOBANİ OLAYI HDP VE PKK’NIN KÜRTLER ÜZERİNDE BİR İŞKENCESİDİR”

CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, panelde yaptığı konuşmada, Türklerin ve Kürtlerin bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin ülkelerinin değerini çok iyi bildiklerini vurguladı. Geçmişe bakıldığında zor dönemlerde Türkler ve Kürtlerin birlikte organizasyonlar yaptıklarının birlikte savaştıklarının bilindiğini belirten Savcı Sayan, "Kobani olayı HDP ve PKK’nın Kürtler üzerinde bir işkencesidir. Kobani’yi eğer Türkiye’ye bırakırlarsa Türkiye oradaki kardeşlerini kucaklayıp, orayı IŞİD’in zulmüne karşı koruyabilecek güçtedir. Ama bunların amacı Türkiye’de bir yangın yeri oluşturmak. Türkiye’de koçları, ağbabaları, öküzleri de var. İşte o koçlar, öküzler onlara destek veriyor. Gelinen noktada şimdi bütün Doğu ve Güneydoğu’yu yakıyorlar" dedi.

O BAYRAĞI İNDİRMEK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL…

Türkiye'de yaşayan herkesin bu toprakların değerini çok iyi bildiğini vurgulayan Sayan, şunları kaydetti: "Biz Malazgirt'i, Kurtuluş Savaşı'nı, Çaldıran Savaşı'nı biliyoruz. Dolaysıyla bu gibi durumlarla Türkler ve Kürtler bir organizasyon yapmıştır. Yine öyle bir durum gelmiştir. 21. Yüzyıl yine Türkler ve Kürtlerin birlikte inşa edecekleri bir yüzyıl olacaktır. İmanımızla, kardeşliğimizle birbirimizden farkımız yok. Eşim İzmir'li ben Ağrı'lıyım. O İzmir'den Türk bayrağını almış Ankara'ya koşuyor, ben Ağrı'da Ankara'ya koşuyorum. Ankara'da o bayrak dalgalanacaktır. O bayrağı indirmek kimsenin haddine değildir."

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ise Türkiye de yaşanan olayların arkasındaki güçlerin "17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin devamında da benzer senaryoları hayata geçirmeye çalıştıklarını ancak bunda başarılı olamayacaklarını ifade etti.

Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç de konuşmasında Doğu ve Güneydoğu’yu yakan gücün arkasında geçmişte yaşanan benzer güçlerin olduğunu hatırlatarak, "Yaşananlar geçmişten farklı değildir, bu tamamen bir Amerikan organizasyonudur. Tecrübeli babaları İngiltere’dir. Bu işin finansmanını ve istihbaratını İsrail yapıyor" dedi.

Ülke TV Genel Yayın Koordinatörü ve Haber 7 yazarı Hasan Öztürk ise, "Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden bir kitapçıkla Türkiye’nin ekonomisi batıyordu, şimdi tanklar vuruyor Türkiye’nin ekonomisi batmıyor" şeklinde yaşanan olayları özetledi.

Konuşmacıların gündeme ilişkin konularda yaptıkları değerlendirmelerin ardından program sona erdi. Program bitiminde Başkan Enver Yılmaz panelistlere teşekkür ederek, günün anısına plaket ve çiçek taktim etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
IMF'den Türkiye açıklaması