Fethullah Gülen ve cemaatin iki vahim hatası

Vatan'dan ayrılarak Habertürk'te yazmaya başlayan Ruşen Çakır, ilk yazısında cemaatin iki vahim hatasını kaleme aldı.

Fethullah Gülen ve cemaatin iki vahim hatası
Fethullah Gülen ve cemaatin iki vahim hatası
GİRİŞ 20.10.2014 08:35 GÜNCELLEME 20.10.2014 08:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Habertürk gazetesi köşe yazarlarından Ruşen Çakır, “Neden böyle oldu? Cemaat nerede hata yaptı?” sorularına cevap verdi. 

Fethullah Gülen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü küçümsediğine vurgu yapan Çakır'a göre cemaatin iki önemli hatası oldu. 

"....

1) Fethullah Gülen ve Cemaat, savunma mekanizmalarını hep İslami hareket dışından gelecek saldırılara göre kurgulamışlardı. Mesela, bugün AKP’nin yaptıklarının onda birini iktidardaki bir CHP yapmış olsa Cemaat yara almaz, aksine güç kazanırdı.

2) Gülen, kendisinin ve Cemaat’inin gücünü abartmış, buna bağlı olarak Erdoğan’ın güç ve siyasi becerisini küçümsemiş. Erdoğan’ın, Cemaat’i baş düşman ilan ederek iki seçim kazanması buna örnek. "

YORUMLAR 1
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayna ayna demekle gerçekler görülmez. Siyasi muhalefet herkesin hakkıdır. Ama maneviyat gösterip şeytanilik yapmak gibi din adına hareket edip dünyevi dümenler çevirmek müstakim değil fitnedir. Buna kim tevessül ederse etsin akıbeti maruftur. Hele ki, yurttaşını, ırkdaşını, dindaşını yaban eller adına vurmaya kalkışmak en hafif deyimle düzenbazlıktır. Bunlar yalnız milli teveccühü halkın ekseriyetiyle kazanmış siyasetçilere değil, maneviyat abidelerine de hem tahrifatla hem de entrikayla tuzaklar kurdular. Ve akibet belli olduğundan şimdi neticesini hem beraber görüyoruz. Konkav ayna ile konveks aynaların gösterdiği nasıl ki hayali ise, manevi teveccühü bırakıp, teveccüh-ü nas aynasına bakarak güç devşirenlerin hali budur abiler, ablalar. Batı literatüründe bunun ifadesi “Ayna ayna benden gaüzeli var mı” diyen cadı ile anlatılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!