PKK ile çarpıcı iddia: Silahlı mücadele...

PKK'nın kendini lağvedip, silahlı mücadeleyi bıraktığını ilan etmesinin üzerinde çalışıldığı iddia edildi.

PKK ile çarpıcı iddia: Silahlı mücadele...
PKK ile çarpıcı iddia: Silahlı mücadele...
GİRİŞ 13.11.2014 11:35 GÜNCELLEME 13.11.2014 11:42
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, çözüm sürecinin Kobani olaylarıyla derin bir yara aldığını ancak “yoğun bakım” sürecinden çıktığını söyledi. Selvi yazısında, “Suriye'de PYD devam edecek ama Türkiye'deki PKK'nın kendini lağvedip, silahlı mücadeleyi bıraktığını ilan etmesinin üzerinde çalışılıyor. Çözüm süreci 6-8 Ekim olaylarından güçlenerek çıktı diyemeyeceğim. Çünkü şu aşamada öyle bir şey yok. Ama 90'lı yıllara mı dönülüyor derken, silah bırakmanın konuşulduğu bir konjonktürü yakaladık” dedi.

Abdülkadir Selvi’nin Yeni Şafak’ta “PKK silahlı mücadeleyi bırakıyor mu?” başlığıyla yayımlanan yazısından önemli bölümler şöyle:

PKK silahlı mücadeleyi bırakıyor mu?

....

Bu arada PKK'nın Türkiye'deki silahlı faaliyetlerine son vermesi yani silahlı mücadelenin sonlandırıldığının ilan edilmesinin üzerinde çalışılıyor. Bu konuda bir takvimlendirme de konuşuluyor. Suriye'deki konjonktür ve Irak'taki gelişmeler nedeniyle Kandil'in tüm bölgelerde silah bırakması seçeneği gerçekçi olmaktan çıktı.

Suriye'de PYD devam edecek ama Türkiye'deki PKK'nın kendini lağvedip, silahlı mücadeleyi bıraktığını ilan etmesinin üzerinde çalışılıyor. Çözüm süreci 6-8 Ekim olaylarından güçlenerek çıktı diyemeyeceğim. Çünkü şu aşamada öyle bir şey yok. Ama 90'lı yıllara mı dönülüyor derken, silah bırakmanın konuşulduğu bir konjonktürü yakaladık.

Çözüm iradesinin korunması ve masanın muhafaza edilmesi dahi önemliydi. Ama hele bir de Türkiye topraklarında silahlı mücadelenin sonlandırılması müthiş bir şey olacak.

YORUMLAR 20
  • İYİ FİKİR 9 yıl önce Şikayet Et
    ZATEN BİR ÇOK İŞE YARAMAZ AYAK TAKIMI PKK LI İŞİD İLE SAVAŞMAYA GÖNDERİLDİ ÖLDÜ ŞİMDİ ZATEN KAFA YÖNETEN TAKIMI KALAN AĞA KESİMİDE BARZANİN DİZİNİN DİPİNE OTURACAK VE ORADA MAKAM MEVKİ SAHİBİ OLACAK ZATEN ADAMLAR DEVLETİ KURDULAR BİZDE PETROLUNU TURKİYEDEN TRANSİT GEÇİRİP DÜNYAYA SATACAĞIZ İNŞALLAH KURTLER KAFALARINI KULLANIRLAR AMA ŞU DA VAR ... PKK SEMPATİZANLARI ÇOCUKLARININ OKULLARINI YAKACAKLARINA BATMAN DİYARBAKIR ADIYAMAN ŞIRNAK HAKKARİDEKİ İNGİLİZ AMERİKAN VE İSRAİLLİ FİRMALARIN PETROL ÇIKARTIKLARI ŞANTİYELERİ PASIP BURALARDAKİ PETROLDE BİZİM PAYIMIZ VAR DERLERSE HEPSİ DUBAİDEKİ ARAP ŞEYHLERİ GİBİ OLUR.
    Cevapla
  • FATİH MANAS 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK BİR HIRİSTİYAN TERÖR ÖRGÜTÜDÜR. KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ OLAMAZ. ARTIK KÜRT HALKIDA UYANDI.BUNLARIN NE OLDUGUNU ANLADI.KİMSE TÜRK ÜN SABRINI DENEMESİN.ALLAH BİR HALKI YOK EDECEKSE ORAYA TÜRKÜ GÖNDERİR...
    Cevapla
  • senol 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne silah bırakması ya yazar saçmalamış haberin hiçbir tutar tarafı yok son 1 ay içinde en kahpe yöntemlerle sivil askerlerimizi şehit eden bir taşören örgütten bahsediyoruz ağa babaları buna izin vermez ben birde bu kürt halkını anlamıyorum örgüt ilk eylemini siirt eruhta 1986 da yapıyor sanki izmir eruhta yapmış gibi kürt bebekleri insanları öldürüyor haraç topluyor yatırım gelmesini engelliyor dolayısıyla kürt halkının eğitim öğretim hakkını gaspediyor rahat bir hayat sürmesini engelliyor suçlu gene devlet oluyor kafaları hiç çalışmıyormu bu kürt halkının pkk nın çatısı ermenilerden kurulu iken apo denen mahluk tek kelime kürtçe bilmezken bunlar neyin mücadelesini veriyorlar.Diyorlarki 90 larda özel harekat ordu polis çok zulümler yaptı gibi bazı ithamlarda bulunuyorlar ama sorumlusu gene pkk devlet ne yapacak adam senin evinden karakola taciz atışı gelecek yok orası vatandaşın evi dokunmayalımmı diyecek hem pkk ya destek vereceksin hem yapılanlara isyan edeceksin bu ne terane bana kalsaydı destek verenlerin hepsini sınır dışı ederdim......
    Cevapla
  • demokrat çocuk 9 yıl önce Şikayet Et
    yok korktular yok kürt düşmanılar yok onlardan kaçıp kürtler batıya geldiler vs vs vs arkadaşlar lütfen şu gözünüzdeki koca gözlükleri çıakrın ve gerçekleri görün pkk bu güne kadar hiç olmadğı kadar güçlenmiştir ,bu 1 dünya pkk yi ilk defa ciddiye alıp teror olarak görmüor ve meşrulaştıror bu 2,istisnalar hariç batıya en büyük göç 94 lerde devletin kürt tasviyesinden dolayı toprakalırndan edinip gnderidldi bu 3 şunu bunu küçültmeden ayırmadan tek bir duayla istekle temınyele yani barış diyina artık barış gelsın huzur gelsın dua edın buda 4. en büyük darbeyi kürtler 94 ten bu yana devleten yedi buda 5,kürtler asla türklerle sorun yaşamdı ve sorunu yoktur kürtlerin sorunu kürtleri hiçe sayan ana yasayla ve zihniyetle buda 6 ve son
    Cevapla
  • Sabit Kal 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek veya değil, silahsızlanmanın konuşulduğu bir zamanda, hemen kahraman kesilip, Türk Silahlı Kuvvetleri demeyi bırakmak zorundayız. Artık Türkiye Silahlı Kuvvetleri var, çünkü askeriyede sadece Türk yok. Kürtte var, Arapta var, Çerkezde var. Varda var. TC kimliği taşıyan her vatandaş Türk değildir ve bunu artık Türk kardeşlerimiz beyinlerine ve kalplerine soksunlar. Silahları bırakıyorlar diye, eski cehaletinize dönmezsiniz inşallah. Çünkü sizin ırkçılığınız ve böbürlenmeniz, 30-40 bin cana mal oldu. Hala akıllanmayacakmısınız siz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti