Dumanlı'dan itiraf: Cemaat BDP’ye oy verdi

Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’dan cemaatin hangi partilere oy verdiği ile ilgili itiraf gibi açıklama geldi. MHP'den yanıt geldi

Dumanlı'dan itiraf: Cemaat BDP’ye oy verdi
Dumanlı'dan itiraf: Cemaat BDP’ye oy verdi
GİRİŞ 13.11.2014 13:34 GÜNCELLEME 13.11.2014 13:40
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Dumanlı, Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan Coşkun'a verdiği röportajda 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Fethullah Gülen grubundaki kişilerin Güneydoğu’da BDP’ye oy verdiğini ağzından kaçırdı ve “Cemaate sempati duyan insanlar oylarını Güneydoğu’da BDP’ye verdi..” dedi.

DUMANLI'YA OY İTİRAFI YAPTIRAN SORU

Ekrem Dumanlı, Ahmet Hakan'ın "Hükümetle kavgaya giriştiniz. Ama kavganın ardından yapılan her seçimde AK Parti, oyunu korudu. Sizin tabanda pek gücünüz yok galiba..." sorusuna şöyle yanıt verdi:

Cemaat'e sempati duyan insanların hatırı sayılır miktarda oyu olduğunu düşünüyorum. Benim gördüğüm şu: Cemaat'e sempati duyan insanlar oylarını MHP'ye, Saadet'e, hatta Güneydoğu'da BDP'ye verdi ama bu partilerin tabanından AK Parti'ye kaymalar oldu. Bir geçişkenlik söz konusu yani. Bu yüzden Cemaat'in oyu tam olarak bilinemiyor.

MHP'DEN DUMANLI'YA OY YANITI GELDİ

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gülen Cemaati'nin oy oranına ilişkin açıklama yapan Ekrem Dumanlı'ya yanıt verdi. Dumanlı'nın "Cemaat'in hatırı sayılır oyu var" sözlerini MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya üzerinden değerlendirdi.

Ekrem Dumanlı'nın "Cemaat'in hatırı sayılır oyu var" sözlerinin tartışma yaratacağını dile getiren Lütfü Türkkan, "Son iki seçim Dumanlı'yı yalanlıyor. Veya Cemaat, oy verirken yönlendirme konusunda tabanına yeterince hakim değil..." dedi.

 

YORUMLAR 38
  • türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk ile işbirliği yapıyor diye hükümete kafa tut ondan sonra bdp ye oy verdik diye övün. direksiyon hakimiyetini kaybedince arabanın nereye gideceğini kontrol edemezsin.
    Cevapla
  • Kemal Tutkal 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar lütfen şunlara cemaat demeyin!!!.....
    Cevapla
  • cemal966 9 yıl önce Şikayet Et
    dumanlının kafası haşhaşiden dolayı çok dumanlı belli söylediklerine kendisi inansa akşam oldu mum sündü geriye duman izi kaldı
    Cevapla
  • ADİL 9 yıl önce Şikayet Et
    BU CİAMATTA, DİN-İMAN DIŞINDA HER ŞEY VAR, KURBAN OLSUNLAR BEDİUZZAMANA...
    Cevapla
  • Real Yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bir defa da hatali oldugunuzu, yanlis yaptiginizi Kabul edin. Yani Polyanna sizlerin (cemmaatin üst tabakasinin tavirlarini) bu halini görse hayret eder. Kendi yaptiklariniz Dogru, yargilanmaksizin hakli, ama isine gelmeyenlerin yaptiklari sizin yarginiz ile Dogru yada yanlis olacak. PES dogrusu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?