AA Genel Yayın Yönetmeni Ekşi ifade verdi

AA Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, "Tevhid-Selam" soruşturmasında "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

AA Genel Yayın Yönetmeni Ekşi ifade verdi
AA Genel Yayın Yönetmeni Ekşi ifade verdi
GİRİŞ 15.11.2014 11:57 GÜNCELLEME 15.11.2014 11:57

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, "paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına konu olan ''Tevhid-Selam'' soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla bazı polisler hakkında yürütülen soruşturmada, "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'ne bağlı savcılardan İrfan Fidan'ın yürüttüğü, "Tevhid-Selam soruşturmalarında usulsüzlük yapıldığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarının, diğer ülke yetkilileri ile görüşmelerinin kaydedildiği" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, dinlenilen veya dinlemelere takılan mağdurların ifadeleri alınıyor.

Yasadışı dinlemeye takılan ve müşteki olarak davet edilen Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ekşi de, bu kapsamda Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, savcı İrfan Fidan'la görüştü.

"İsmini dahi duymadığım bir örgütle ilişkilendirildim"

İfadesine başvurulan Ekşi'nin,  telefon görüşmelerinin hiç birisinde suç unsuru olmamasına rağmen dinlenildiğini medyada yer alan haberlerden öğrendiğini belirterek, "ismini dahi duymadığı bir terör örgütüyle irtibatlandırılmaya çalışıldığını ve bu nedenle mağdur edildiğini" söylediği kaydedildi.

İfadesinde şahsi ve mesleki onurunun zedelendiğini belirten Ekşi'nin, buna sebebiyet veren tüm sorumlulardan şikayetçi ve davacı olduğu da ifade edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...