Atalay'dan bakanlıklara 'kamu spotu' çağrısı

BİK Genel Müdürü Atalay, bazı özel durumlar hariç bakanlıkların tanıtımını yaptığı kamu spotlarında yayıncı kuruluşa ödeme yapmasını isdedi.

Atalay'dan bakanlıklara 'kamu spotu' çağrısı
Atalay'dan bakanlıklara 'kamu spotu' çağrısı
GİRİŞ 19.11.2014 20:27 GÜNCELLEME 19.11.2014 20:27

Mehmet Atalay, "Kamunun bu konuda parası var. Televizyonlara bunları yüklemeyelim" dedi. Karabük’te faaliyet gösteren basın kuruluşları ile istişare toplantısı yapmak için kente gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, toplantı öncesinde Vali Orhan Alimoğlu ve Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret etti.

“KAMU SPOTLARINI YAYINLAYAN KURULUŞLARA ÜCRET ÖDENSİN”

Kamu spotlarının da televizyonlarda ücretli yayınlanması konusunda da çalışma yaptıklarını aktaran Atalay, şunları söyledi:
"Bazı özel durumlar hariç bakanlıklar tanıtımını yaptığı kamu spotlarında yayınlayan kuruluşlara ücret ödesin. Kamunun bu konuda parası var. Televizyonlara bunları yüklemeyelim. Bu konuda iyi gelişmeler olacak. Bazı il özel İdareleri ve belediyeler ilan verirken bölme yada ihale sınırının altına bırakarak doğrudan teminle ilana gidiyor. Gazetelerin burada da kaybı var. Size söz veriyorum bire bir bunu takip edeceğiz.”
Gazetecilerin özgürce haber yapmalarını istediklerini, şantaj, yalan, iftira, hakaret gibi basın ahlak kurallarına uymayan haberlerden kaçınılması gerektiğini de ifade eden Atalay, "Etkin yayın yapan gazetelere ihtiyacımız var. Tüketiciye ulaşacak. Kamunun bayide satılmayan, abonesi olmayan sadece çıkıyor görünen naylon gazetelere ilan verdirmeyin dediğini biliyorsunuz. 5 yılda çok yol aldık. Bunlar artık konuşulmuyor. Yerel gazeteler sadece kamu ilanlarıyla değil reklam pastasına da ortak olmalı. Bu rekabet gücünü arttıracağı gibi kaliteyi de getirecektir” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı