Samanyolu'nun AK Parti davasında karar

Samanyolu TV, AK Parti Kongresi'yle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılıktan karar çıktı!

Samanyolu'nun AK Parti davasında karar
Samanyolu'nun AK Parti davasında karar
GİRİŞ 01.12.2014 14:00 GÜNCELLEME 01.12.2014 14:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Samanyolu Haber Yayın Hizmetleri'nin, AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi'ne davet edilmemelerinden sorumlu tuttukları AK Parti'li Soylu hakkında yaptıkları suç duyurusunda savcılık karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Samanyolu Haber Yayın Hizmetleri AŞ'nin, AK Parti Olağanüstü Kongresi'ne davet edilmemelerinden sorumlu tuttukları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu hakkında "nefret ve ayrımcılık" iddiasıyla yaptığı suç duyurusuna ilişkin, "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi. 

Süleyman Soylu, AK Parti'ye ve partinin Birinci Olağanüstü Büyük Kongresi'ne yönelik basın yayın organlarına ilişkin bir ayrımcılığın, sadece "paralel yapı"nın medya organlarınca iddia edildiğini belirterek, bunu böyle dillendirerek, yargıya taşımanın yanlış olduğunu ve bu yanlışın da yargıdan geri döndüğünü söyledi. 

Süreçte AK Partili yöneticilerin, siyasilerin ayrımcıymış, antidemokratik bir sürecin temsilcileriymiş gibi sürekli olarak hedef gösterildiğini dile getiren Soylu, şöyle konuştu:

"Elbette siyasiler hedef gösterilebilirler, siyasi meselelerde, siyasi mevzularda bir şekilde karşılıklılık oluşturulabilir, ama bu haksız olmamalıdır. Maalesef uzun zamandır yaptıkları haksız yayınlar, müracaat ettikleri mahkeme safahatı, bana göre bir çözümsüzlük cenderesi içerisinde olduklarının göstergesidir. Bu çözümsüzlük cenderesinden çıkamayacaklar ve bu saldırı şeklinde planladıkları bu olaylardan da bir sonuç üretemeyecekler. Türkiye, demokratikleşme çizgisine devam edecektir. Devleti ele geçirmeye çalışan, devleti bir şekilde yönetmeye çalışan paralel yapılanmaya da yeni Türkiye'nin kodları tahammül etmeyecek ve yeni Türkiye bu konudaki anlayışını bir şekilde ortaya koyacaktır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil olmak üzere, bunun ötesinde birçok yere de aynı şikayetleri gerçekleştirdiler, bunlar sonucu olmayan beyhude arayışlardır, bu beyhude arayışlarla mahkemeleri meşgul ediyorlar, işleri bu."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • bahattin 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl da alınganlar bu ülkeye nefreti kini siz aşıladınız yaptığınız çirkeflikleri nasıl unutur davet beklersiniz ne yüzsüzlük
    Cevapla
  • boş işlerde uzmanlar 9 yıl önce Şikayet Et
    sırf dava açmak için dava açılır mı birine mi güvendiler. davet etmedi diye nefret ve ayrımcılık davası kafayı yemiş bu
    Cevapla
  • mürşit 9 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar hala haşhaşın etkisinden kurtulamamış.kendilerini dünyanın sahibi sanıyorlar.Alllah şifa versin
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    demek ki hakimler savcılar paralelin elinde değilmiş !!
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi öyle dava aşamasındayken paraleldi çoğu hsyk yapılanasmında bu olay minimuna indi bu kadar anlyn
    Cevapla
  • babageldı 9 yıl önce Şikayet Et
    heryere gidiyonuz ya yırtık şeyden çıkar gibi herşeyden anlıyonuz ya davete ne gerek...çık gel kop gel hacı..bekleme...beklersen kalırsın böyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı