Paralel yapının bir iftirası daha tutmadı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kullanılan kadehler, Çankaya'dan getirildi. Gül döneminde Köşk'te verilen birçok yemekte kullanıldı.

Paralel yapının bir iftirası daha tutmadı
Paralel yapının bir iftirası daha tutmadı
GİRİŞ 07.12.2014 12:26 GÜNCELLEME 07.12.2014 12:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili yapılan algı operasyonu kapsamında Taraf'ın attığı, paralel kalemlerin sarıldığı "kadeh" yalanı da tutmadı. "Tanesi bin liradan alındı" denilen kadehler, Türkiye'ye gelen kral, kraliçe ve devlet başkanlarını ağırlamak için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde alındı. Kadehler, bugüne kadar İngiltere Kraliçesi Elizabeth başta olmak üzere Köşk'te verilen birçok yemekte kullanıldı.

Paralel yapının kalemlerinin günlerce sosyal medyada attığı iftiralar da deşifre olurken, kaynaksız iftira haberlerde ve yapılmak istenen algı operasyonunda nasıl akıl tutulması yaşandığı görülmüş oldu. Edinilen bilgilere göre Saray'a yeni mutfak ve dekorasyon ürünü alınmadı. Saray'da kullanılan tüm mutfak malzemeleri Çankaya Köşkü'nden taşındı. İç dekorasyonda kullanılması için Çankaya Köşkü'ndeki tüm tablolar ve dekorasyon ürünleri Saray'a getirildi. Bir cumhurbaşkanlığı yetkilisi, Köşk'te kullanılan tüm ürünlerin Saray için de yeterli olduğunu ve yeni alımlara ihtiyaç duyulmadığını ifade etti. Yetkili, "Bunlar devlet geleneğinde olan şeyler. Devlet başkanlarını ağırlamak için alınıyor. Buna uygun şeyler alınması doğal" dedi. Öte yandan habere konu olan kadehlerin ithal değil yerli üretim olduğu ortaya çıktı. Fiyatının bin lira olduğu yalanının ise paralel algı operasyonu bir parçası olarak degerlendirildi. 
 
ERDOĞAN "YERLİ OLSUN" 
 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın iç tasarım ve mimarisinde kullanılmak istenen malzemeler ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "mutlaka yerli üretim olsun" talimatı verdiği öğrenildi. Saray zemin ve duvarlarında kullanılan mermerlerin bir kısmının ithal olması talebinin Erdoğan tarafından, "Afyon mermeri yetmiyor mu?" denilerek reddedildiği, hemen hemen tüm alanlarda yerli ürünlerin kullanıldığı ifade edildi. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 13
  • Real Yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Taraf gazetesinde sanal Fuat Avniler cok galiba. Aksam yatip sabaha (kaynagi belirsiz) haber yapmak bunlarda var. Bin tane sallarim bir tane tutarsa biz dedik diye 2 ay manset yaparlar.
    Cevapla
  • olgun 9 yıl önce Şikayet Et
    gül de kullansa israf olmuyor mu? ülkenin itibarı sadece saraya kaldıysa batsın zaten o ülke ki fiilen de batmıştır. öyle olsaydı yugoslavya ve kuzey kore en itibarlı ülkeler olurdu dünyada. sen her şeyini ithal ediyorsan itibardan söz edemezsin 12 yıl önce sanayi teknoloji nerdeyse şimdi de orada. kobiler bir şeyler yapmaya çalışıyor ama devlete rağmen. iki toplama helikopter yapmakla kalkınma olmaz. ülkede inşaat ve madencilikle suni bir büyüme oldu bu kesinlikle kalıcı değil inşaatta kriz çıkarsa ülke de batacak şu an. kimse bunları anlatmıyor halk kredi ödeme derdinde sesini çıkarmıyor uyanınca da çok geç olacak
    Cevapla
  • yakup 9 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıyı yadederken şatafatlı yıkılış dönemi dolmabahçesiyle değil dünyayı yönettiği cafcafsız topkapı sarayı ile anıyoruz.Veziri Yavuz Sultan'a "efendim yabancı büyükelçi geliyor böyle sade giyinmeseniz der"Elçiye Sultanımızınasıl buldunuz diye sorulunca"parlayan enli kılıcına bakmaktan başka hiçbir şeye bakamadımki der"Yavuz'da vezirlerine kılıcınızın parlaklığı önemli giyim kuşam şatafat değil der."son nefesteki vasiyeti ise "ATTAN İNMEYESUZ"durBugün Almanyanın Bavyera eyaletinin yaptığı ihracat Türkiyeninkinden çok daha fazla ve Merkel'in kaldığı yer apartman dairesi.İngiltere başbakanınkide öyle.bir türlü 400yıldır atın üstünde uzun süre durup kılıcımızı parlatarak uzun süre sallayamı beceremiyoruz
    Cevapla
  • Mustafa Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ı seviyorum ama şu cumhurbaşkanlığı sarayını vicdanıma kabul ettiremiyorum. Tamam; ne paralar ne kadar lüzumsuz yere harcanıyor. Bunların yanında böyle bir saray masum kalıyor ama iki yanlışdan bir doğru çıkmıyor. O yanlışsa, bu da yanlış be usta. Önümüzde Hz. Ömer örneği varken müslümanların yanlış şeylere tevessül etmesine üzülüyorum.
    Cevapla
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    dolma bahcenin tavan ve musluk gibi bir takım yerlerde 14.5.ton altın kullanılmış acaba 625 yıl imparatorluk yapmış yönetim neiçin yapmıştı herkes şimdi gururla ziyaret ediyor orayı yakışır uzun adama saray.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız