Nihat Hatipoğlu: Hakkımı helal etmeyeceğim

Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, İstanbul Sultanahmet’teki oteli hakkında çıkan haberlere yanıt verdi.

Nihat Hatipoğlu: Hakkımı helal etmeyeceğim
Nihat Hatipoğlu: Hakkımı helal etmeyeceğim
GİRİŞ 12.12.2014 14:49 GÜNCELLEME 12.12.2014 14:51
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sabah Gazetesindeki köşesinde iddialara cevap veren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bu haberlerin belirli bir çevrenin talimatıyla yapıldığını belirterek, "Bu yalan ve iftira haberlerini yapan, yayan, vesile olan kim varsa, asla hakkımı helal etmeyeceğim" dedi.

ÇAMUR AT İZİ KALIR

Şimdi bu hizmetin tümünü etkisiz hale getirmek, tümünü lekelemek, etkisizleştirmek, İslam’a ve Hz. Peygamber’e olan bu yönelişi engelleyecek maddesel bir algı oluşturmak için çamur atan yalancı ve iftiracılarla karşılaşıyoruz.

Şu otelde kaçak bir kat var, gibi yalan, dolan ve iftira dolu haberlerle bütün bu hizmetleri akamete uğratmaya çabalayanlar var. 35 odalı bir butik otelimiz var. Arkadaşlarla, borçlanarak, kendi alın terimizle kurduğumuz bir mekân. Hem misafirimizi ağırlıyor hem giderini karşılayacak bir ağırlama yapıyor. Bu mekânı devleştirdiler. Manşet yapacak kadar kendilerini kaybettiler iftira attılar.

İFTİRANIZI GERİ ÇEKİN!

Bu mekân alındığında 4 katlı, bugün 4 katlıdır. İşte belgesi. "İftiranızı geri çekin" desek de duymazdan geldiler. Yalan söylediler. Tekzip ediyoruz. Yayınlamıyor. Vicdanınız yok mu, bu iftiralardan ne beklersiniz diyoruz utanmadan sırıtıyorlar. Çünkü kendi iradeleriyle değil, talimatla saldırıyor ve çamur atıyorlar. Biz hepsinin farkındayız. Emir verenleri de... Derdimiz dünyalık olsaydı; gökdelenler diker, siz de ancak gölgesinden geçerdiniz.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Önümüze konulan siyasi veya farklı imkânlara balıklama atlardık. Elbette biz yazıyoruz, melekler de yazıyor. Allah da en yüce ve şaşmaz hakem olacaktır. Mahkeme-i Kübra’da bu iftiracıların imanına talip olacağım. Bu yalan ve iftira haberlerini yapan, yayan, vesile olan kim varsa, asla hakkımı helal etmeyeceğim.Çünkü onların derdi, benim anlattıklarım.Gücünüz bizi susturmaya yetmeyecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 34
  • Fatihim! 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorumculara ithafen; Sen kendi değerlerine sahip çıkmazsan birileri o değerleri elinden gelip alır ve sonunda değersiz olan değersiz kalan sen olursun! Bir genelleme yapacak olursak bugün gündeme düşen herhangi birisi için güya fikrini beyan edenler o şahsiyet hakkında söylemediğini bırakmıyor zira medya bize ne söylüyorsa biz onu doğru kabul ediyor bununla birlikte ya hüsnü-zan ya da su-izan'da bulunuyoruz sadece bu da değil birde yaftayı yapıştırıyoruz. Oysa medyanın hangi güç odaklarının emrinde olduğunu bugün bilmeyen veya tahmin etmeyen yoktur. Ama neden bunu düşünmez! yazık olmuş bize, yazık etmişler bize, vahlar olsun bize...
    Cevapla
  • necati.. 9 yıl önce Şikayet Et
    Nihat hoca isminin başında prof titri olan alim bir insan.Yine de bu onun görüşlerinde yanılmayacağı anlamına gelmez.Benim gördüğüm kadarıyla elinden geldiği kadar sevgi diliyle insanları islama yaklaştırmaya çalışıyor.Selefi salihin'i tenzih ederek söylüyorum sözde cihadcı postmodern selefiler gibi Müslümanları kin ile motive ederek silah ve birlik beraberlik bakımından hazır olmadıkları bir savaşa teşvik edip savaş kızıştığında tenhalara kaçıp saklanmıyor, sabah akşam ehli imanı tekfirle ömrünü geçirmiyor.Seyyid Kutub allah (CC) ona rahmet etsin gençlik yıllarında Sosyalist düşüncede bir kişi idi.Abd 'de eğitim görürken özüne dönmüş hayatını İslama adamış ve bu uğurda şehit düşmüş bir kişi idi.Kitapları tefsirleri elbette paha biçilemez değerdedir.Nihat Hatipoğlu ise hayatının hiçbir döneminde Sosyalizm denen safsataya inanmamış zekaya sahip bir insan.Ama biz doğuştan istikamet üzere olan insanları tahfif etmeyi çok seviyoruz.İstiyoruzki fikir önderlerimiz ömrünün bir kısmında karşı tarafın oyununa gelmiş olsun.Bize önderlik yaparken farkında olmadan sosyalizm ideologlarının kine dayalı yordamlarını kullansın.İstiyoruzki hiç Cihad ı ekber yapmayalım hep cihad ı asgar yapalım onuda hazırlanmadan 72 fırkaya bölünmüş olarak önce kendimize karşı yapalım
    Cevapla
  • Filiz Nergiz 9 yıl önce Şikayet Et
    hocam demokratik yolla hakkınızı arayın bizde işin doğrusu nu anlayalım
    Cevapla
  • yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    otelın içeriği rumuzlu yazı yazan arkadaş din adamının kullandığı otel de alkollu içeceğin olabileceğine sen inanıyormusun oteli arayıp bilgi almanı tavsıye ederım yazını okuyunca muşteri olarak aradım alkolsuz içeçeklerın olduğunu oğrendım
    Cevapla
  • karub 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca halkı din bilim çelişkisinin batağına soktunuz aslı olmayan binlerce yıllık hikayeleri dün yaşanmış gibi anlattınız,sorgulamayı yasakladınız Allah ı devamlı azap eder şekilde anlatıp insanları korkutarak ibadet ettirdiniz.İnsanların Allahı görmelesini engellediniz sadece sizin hikayelerinizi bilir hale geldiler.Din adamlarının,tarikatların çok olduğu toplumlara bir bakın erdemlilik mi yoksa sapkınlık mı önde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu