Ruşen Çakır'ın Gülen'den beklediği özür

Gülen camiası ile Ahmet Şık arasında geçen samimi diyaloglara Habertürk Gazetesi yazarı Ruşen Çakır'dan ilginç bir yorum geldi.

Ruşen Çakır'ın Gülen'den beklediği özür
Ruşen Çakır'ın Gülen'den beklediği özür
GİRİŞ 15.12.2014 13:42 GÜNCELLEME 15.12.2014 16:08

Gazeteci Ahmet Şık, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın dün gözaltına alınması esnasında Twitter'dan "Birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden Cemaat'in bugün yaşadığının adı da faşizmdir. Faşizme karşı çıkmak erdemdir." mesajı  paylaşmıştı. Gazeteci Ahmet Şık'ın bu hareketin önde gelen isimlerinden teşekkür mesajları gelmişti.

Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali H. Aslan, Şık'ın Twitine ilk cevap veren kişiydi. Aslan, “Faşiste faşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık.” demişti.

Bu diyaloğu yetersiz bulan Habertürk Gazetesi yazarı Ruşen Çakır'dan oldukça çarpıcı bir yorum geldi.

Gülen Cemaati’ni, kısa zaman önceki basın özgürlüğü ihlallerine “sessiz” kaldığı için eleştirmenin doğru olmayacağını ifade eden Çakır, Fethullah Gülen’nin bizzat özür dilemesi gerektiğini savundu.

Çakır, bunun gerekçesini ise köşesinde şu ifadelerle açıkladı: "Cemaat, kuşkusuz hükümetin bilgi, onay ve teşvikiyle bu ihlallerin bizzat öznesi oldu. Dolayısıyla Cemaat’ten, hatta Fethullah Gülen’in bizzat kendisinden, “Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık” değil, öncelikle “Biz senin özgürlüğünü haksız yere elinden almıştık” şeklinde bir itiraf ve ardından özür vs. gelmesi gerekir."