Emin Çölaşan hakkında suç duyurusu

Romanlar, Sözcü gazetesi köşe yazarlarından Emin Çölaşan hakkında suç duyurusu...

Emin Çölaşan hakkında suç duyurusu
Emin Çölaşan hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 17.02.2015 12:39 GÜNCELLEME 17.02.2015 12:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Edirne Roman Derneği, gazeteci - yazar Emin Çölaşan hakkında, bir köşe yazısında, Romanlara ilişkin olumsuz ifadeler kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Edirne Roman Derneği adına, dernek başkan vekili ve Türkiye Roman Hakları Forumu Başkanı Bahattin Ulusoy, Çölaşan'ın, ''Al sana devletin valisi" köşe yazısıyla ilgili Edirne Adliyesinde, avukatı aracılığıyla yargıya başvurdu.

Ulusoy, suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, Çölaşan'ın köşe yazısında Romanlara yönelik kullandığı, "Romanları bilirsiniz… Yaşamları şarkı söyleyerek, çalgı çalarak, oynayarak geçen, hayatı hafife alan, dinle imanla pek ilişkisi olmayan, ekmeğini taştan çıkaran insanlardır" sözlerinin, ırkçılık, nefret ve ayrımcılık içerdiği savundu.

Bu sözler dolayısıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, bu tür hareketlerin, Romanlar'a yönelik açımları baltalamayı amaçladığını belirten Ulusoy, şunları kaydetti:

"Kimse Romanlar'a 'dinsiz, imansız' diyemez. Bu nefret ve ayrımcılık söylemidir. Adalete güveniyoruz. 'Çalarlar, oynarlar, dinle imanla alakları olmaz...'. Böyle bir yafta yakıştırabilir mi. Mahkeme sürecinin başlamasının ardından tazminat davası açacağız. Kazanmamız halinde tazminatı Roman öğrencilerin eğitim bursu için kullanılacak."

YORUMLAR 4
  • Türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Emin beyin Melih abiye kaybettiği tazminatı hatırlıyorumda , katıla katıla gülüyorum hala . Melih abi o parayla Ankaralılara döner yedirmişti. Oradan alışkanlık olmuş Emmin Beye
    Cevapla
  • silim 9 yıl önce Şikayet Et
    neden abin olu yo melih gökcek no senli benli ...böyle
    Cevapla
  • sır 9 yıl önce Şikayet Et
    hayır dinimi beğenmeyen bari müslüman olsa hesabı.senin dinle imanla ne kadar alakan var çölaşan?o insanların çoğu mazlum ve bazısı belki senden benden inançlı.
    Cevapla
  • napsitli 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adami gazeteci diye bize yutturdular ya ,adam tam kenar mahalle dedikoducusu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor