Operasyon başarılı olmasaydı ne olurdu?

Operasyon önceki gün yapıldı ve Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi daha güvenli bir noktaya taşındı.

Operasyon başarılı olmasaydı ne olurdu?
Operasyon başarılı olmasaydı ne olurdu?
GİRİŞ 23.02.2015 14:17 GÜNCELLEME 23.02.2015 15:43
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Vatan gazetesi köşe yazarlarından Okan Gönensin bugün kaleme aldığı yazısında Şah Fırat Operasyonu'na yönelik olarak muhalefetin yersiz eleştirisine tepki koydu. Gönensin, "eğer operasyon gerçekleşmeseydi ne olurdu?" sorusunu sorarken muhtemel bir IŞİD saldırısı karşısında olabilecekleri okuyucusuyla paylaştı.

İşte Gönensin'in yazısından ilgili bölüm: 

"....

Operasyon bölgesi Suriye toprağıdır, Süleyman Şah Türbesi, Suriye ile yapılmış anlaşmalara göre Türkiye toprağı sayılmaktadır. Bölge Suriye toprağıdır ama askeri hakimiyet IŞİD’dedir.

Bu operasyonun yapılması gerektiğine kuşku yoktur. Aksi durumda IŞİD kuşatması altındaki noktada bulunan Türk askerlerinin her an bir saldırı hedefi olması uzun süredir ihtimal dahilinde olduğu biliniyor.

Operasyonun başarılı olduğu haberi alınır alınmaz garip bir tepki dalgası da ortaya çıktı. Kimileri operasyonun ‘siyasi propaganda amaçlı’ olduğunu söylemeye başladı.

"'HÜKÜMET ÇUVALLADI' DİYE TEPİNECEKLERDİ"

Eğer bu operasyon yapılmasaydı ve türbedeki Türk askerleri IŞİD saldırısına uğrasaydı veya operasyon sırasında IŞİD kuvvetleri veya Suriye askerleriyle çatışma çıksa ve çok sayıda insan ölseydi, herhalde ‘siyasi propaganda’ diye bağıranlar sevinecek, “İşte Hükümet çuvalladı” diye tepineceklerdi.

GÖNENSİN: BU HASTALIK KANGREN GİBİ YAYILIR

Siyasette ‘iz’an’ın yerini sadece kör bir kin ve nefret duygusu almışsa bu hastalık kangren gibi yayılır. Bu hastalığın vahim şekilde yayıldığını Süleyman Şah Türbesi olayında da görüyoruz, daha birkaç gün önce Özgecan cinayetinin ardından yapılan şuursuzluk ve iz’ansızlıklarda da gördük."

YORUMLAR 37
  • TUĞRULHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetin kudurma sı.Operasyonun başarılı olmasından.Eğer ALLAH korusun aksi olaydı,sevinçlerinden yerinde duramayacaklar dı.Kendileri iktidar olsunda Türk ordusuna, vatana ne olursa olsun, onlar yeterki iktidar olsun.
    Cevapla
  • merhamet 9 yıl önce Şikayet Et
    Şehit haberini siyasi rant görenler sadece ve sadece vatan hainidir.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Birlik olmak lazim vatani seviyorsak ama siz hic endişe etmeyin bu topraklari zamanki gelince tümüyle geri alicaz
    Cevapla
  • Cuneyt 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu chpyi mhpyi hdpyi taraftarlarını Rabbim ıslah etsin. Bu vatan sizin elinize kalsa vay halimize
    Cevapla
  • Zeki TOKAT 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet doğru yapınca sevinen, yanlış yatığında üzülen, vatanına, milletine hizmet olsun da, kim yaparsa yapsın diyebilen bir muhalefeti özlüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!