Bülent Arınç'la ilgili çok kritik soru

Son günlerin tartışılan ismi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la ilgili daha önce akıllara gelmeyen bir soru soruldu.

Bülent Arınç'la ilgili çok kritik soru
Bülent Arınç'la ilgili çok kritik soru
GİRİŞ 24.03.2015 13:13 GÜNCELLEME 24.03.2015 13:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Akşam gazetesinden Kayahan Uygur'un "Arınç’ın da sadece bir oyu var" başlığıyla kaleme aldığı yazısında kritik iki soru sordu:

- Paralelci polisler suikast hedefindeki isim olarak Arınç’ı seçti?

Arınç’ın kendi ifadesiyle daha kolay ‘aldanabileceği veya aldatılabileceği’ için mi?

İşte Uygur'un bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm: 

"....

Elbette, siyasal konumu itibariyle Arınç’ın Cumhurbaşkanı’nı yürütme erkinden dışlamaya çalışan ve hükümeti tek sorumlu olarak gören tutumu şaşırtıcıdır. Tabii ki demokratik bir ülkede, demokratik bir hükümetin bakanı ve sözcüsü ve demokratik bir partinin üyesi olarak Bülent Arınç halkoyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanlığı konusunda fikir beyan edecektir. Ama öte yandan, bu beyanların  pusuda bekleyen  güçler tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsmak ve kargaşa yaratmak için kullanılabileceğini de herhalde hesaba katmıştır. Maalesef bu konularda zaman zaman hatalara düşülmüştür. 

Bu çerçevede Bülent Arınç, Habertürk TV’de 27 Aralık 2014 tarihli  bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “paralel yapı ile mücadele konusunda aldanmışız, aldatılmışız” dediğini anımsatmış ve şöyle konuşmuştur:

ARINÇ: ERDOĞAN'A NE SÖYLEDİYSEK İNANDI

“Aynı şeyleri benim söylemem lazım. Çünkü o belki benden daha az tanıyor. Benden daha mesafeli durmuş da olabilir. Fakat biz bu konuda kendisine ne söylemişsek o da samimiyetle buna inandı."

KOZMİK ODA DA ONLARDAN BİRİ Mİ?

Arınç’ın geçmişte Erdoğan’ı ve kamuoyunu aslını araştırma gereği duymadan inandırdığı konulardan biri de elbette ki kendisine yönelik  suikast iddiası ve ardından gelen kozmik oda baskınıdır.

2009 yılı Aralık ayında, paralel örgütün polis içindeki uzantıları telefonla bir suikast ihbarı aldıklarını iddia etmiş, Arınç’ın evinin bulunduğu mahallede iki subay tutuklanmış, daha sonra bu bahaneyle kozmik odadaki belgelere el konularak devlet felç edilmek istenmiştir. Bu suikast iddiasının temelsiz olduğu bugün mahkeme kararıyla saptanmış ve ilgili polis merkezinin telefon kayıtlarından bu konuda hiçbir ihbar gelmediği de ortaya çıkmıştır. Bu konuda polisler ve Kozmik Oda baskınını yapan hakim hakkında da soruşturma başlatılmıştır. 

AKILLARA TAKILAN SORULAR

Ülkemizin sağlam bir demokratik yapıya sahip olduğu şuradan da bellidir ki, Kozmik Oda, Gezi, 17-25 Aralık gibi tarihsel dönemeçlerde iktidar mensupları da muhalefete yakın değişik görüşleri serbestçe ortaya atabiliyorlar. Bu demokratik ortamda benim de aklıma takılan bir soru var:

PARALEL POLİSLER NEDEN BÜLENT ARINÇ'I SEÇTİ?

Mahkeme kararıyla da sabit olduğu üzere Bülent Arınç’a suikast konusunda Emniyet’e hiçbir ihbar gelmediğine göre, neden bu ihbarı uyduran paralelci polisler suikast hedefindeki isim olarak Arınç’ı seçmişlerdir?

Arınç’ın kendi ifadesiyle daha kolay ‘aldanabileceği veya aldatılabileceği’ için mi?"

YORUMLAR 4
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    seçime yakın etrafı toz duman etti. bu açıklamalar kime ne kazandırdı kim kaybetti. birileri birşeyler kaybettiyse arınç başta olmak üzere akp halkın nazarında itibar kaybetmiştir. çok üzücü bir durum.
    Cevapla
  • mart 9 yıl önce Şikayet Et
    gazete mi o. gazeteye bak, yazara bak, konuya bak.
    Cevapla
  • yaşar 9 yıl önce Şikayet Et
    Nedemek şimdi bu Arınç damı paralelci Yapmayın Bunu başbakan şu anakadar Göremezmiydi bence cumhur başkanı kimin ne olduğunu biliyor Arınç çok yanliş yaptı çok gerek yoktu biraz sevgi vardı içimizde arınça karşı onuda sıfırladı eski bir siyasetci ama içinde birilerine karşı kin ve nefret varmiş Yakışmadı kendini düşürdü halkın gözünde bence .
    Cevapla
  • Nizamülmülk 9 yıl önce Şikayet Et
    Arınç sonuna bu davaya başladığı günden bu gün bu saate kadar hep doğru neyse o duruşta durmuştur, kimse kusura bakmasın tek adama olan aşkınız yanlışa doğru doğruya yanlış dedirtmeye başlamış, biz de erdoğanı seviyoruz ama biz arınç ı da seviyoruz, Arınç a Erdoğan ın sahip çıkıp bize kimse karışmasın demesi gerekirdi biz ikisini denk sevdik, o zaman sizin gibilerin gıkı çıkamazdı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü