2015 genel seçimi AK Parti olay kehaneti!

Murat Yetkin, AK Parti'yi HDP'nin yanı sıra, Saadet Partisi ve BBP ittifakının zorlayacağını belirtti.

2015 genel seçimi AK Parti olay kehaneti!
2015 genel seçimi AK Parti olay kehaneti!
GİRİŞ 08.04.2015 11:55 GÜNCELLEME 08.04.2015 12:00
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, 2015 genel seçimi AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin aday listesini değerlendirdi.

AK Parti'yi zorlayacak iki faktör olduğunu belirten Murat Yetkin, "Merkez-sağ ve muhafazakâr Kürtler AK Parti’ye oy veriyorlar, yani HDP’nin yüzde 10’u aşmasında CHP’nin sandalye kaybı pek olmaz, ama AK Parti’nin olur" iddiasında bulundu.

AK Parti’nin işini zorlaştıracak bir başka unsurun da Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin seçime Saadet çatısı altında birlikte girme kararı olduğunu vurgulayan Murat Yetkin, "Belki iki partinin toplamı yüzde 10 barajını aşmaya yetmeyecek ama alacakları oylar başka koşullar altında AK Parti’ye gidebilecek oylar demek" dedi.

Murat Yetkin'in konuyla ilgili yazısından bölüm: 

HDP BARAJI GEÇERSE BAŞKANLIK İMKANSIZ

1- Seçimin en önemli özelliklerinden birisi, HDP’nin eş-başkanı Selahattin Demirtaş’ın sözüne sadık kalarak 7 Haziran seçimlerine parti olarak girmesi oldu. Sözü uzatmaya gerek yok, HDP adaletsiz yüzde 10 barajını aşarsa, CHP ve MHP oylarını hiç artıramasalar bile AK Parti’nin tek başına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı süper-başkan yapacak bir anayasa değişikliğini gerçekleştirmesi imkânsıza yakın zor.

HDP CHP'DEN DEĞİL AK PARTİ'DEN OY ÇALACAK

Bu seçimlerin en önemli faktörü de işte bu. HDP’nin geniş taban siyasetiyle göz diktiği sosyalist ve liberal şehirli Türkler zaten öteden beri CHP’ye oy vermezler. Ama HDP’nin umutlu olduğu merkez-sağ ve muhafazakâr Kürtler AK Parti’ye oy veriyorlar, yani HDP’nin yüzde 10’u aşmasında CHP’nin sandalye kaybı pek olmaz, ama AK Parti’nin olur.

SAADET PARTİSİ-BBP İTTİFAKI AK PARTİ'Yİ ZORLAR

2- AK Parti’nin işini zorlaştıracak bir başka unsur da Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin seçime Saadet çatısı altında birlikte girme kararı oldu. Belki iki partinin toplamı yüzde 10 barajını aşmaya yetmeyecek ama alacakları oylar başka koşullar altında AK Parti’ye gidebilecek oylar demek. İç ve Doğu Anadolu’da bazı merkezlerde AK Parti’ye değerli birkaç sandalyeye mal olabilir.

YORUMLAR 242
  • büyük kartal 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hırsızları yalancıları iftiracıları din istismarcılarını peygamber efendimiz asm le dalga geçen ayetle haşa dalga geçenleri ve onlara makam mevki verenleri sahtekarları başa geçirmesin inşaallah âmin mi cevap bekliyorum kocaman bir âmin bekliyorum var mi ?!
    Cevapla
  • elazizli 8 yıl önce Şikayet Et
    sizin durmunuzda bir zamanlar sizin yerinizde dyp,anap,dsp,ve sırada şimdi akp liler kendi,lerini kaf dağında görüp insanlara tepeden bakarlardı.tarihin sayfalarıda kaldılar.
    Cevapla
  • karaşahin 8 yıl önce Şikayet Et
    13 yıldır her seçim sonrası hüsrana uğramak gerçek algınızda nasır oluşturdu. Hissedemiyorsunuz hayalleriniz ile gerçek arasındaki farkı.
    Cevapla
  • ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    saadet ve bbp ortaklıgı yüzde 1,5 uğu geçerse şaşarım
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    MALUM ŞEY bibipsadet=%0.1
    Cevapla
  • MAZİYE BAK BAFRALI 8 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim Kardeş %0.001 OLMALIYDI ÇOK FAZLA VERMİŞ SİN
    Cevapla
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    Pararlelciler küçük beyinleri ile akılları sıra alğı operasyonu yapmaya çalışıyorlar.Vatan hainleri Allah sizi kahretsin İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...