Özgürel'e göre paralel tahliyenin asıl amacı

Gazeteci Avni Özgürel, paralel yapı soruşturması tutuklu bulunan 75 kişinin tahliyesi ile ilgili yargı oyununa farklı bir bakış getirdi.

Özgürel'e göre paralel tahliyenin asıl amacı
Özgürel'e göre paralel tahliyenin asıl amacı
GİRİŞ 28.04.2015 13:07 GÜNCELLEME 28.04.2015 13:07

"TAHLİYE KARARININ AMACI DAVAYI AİHM'E TAŞIMAK "

Gazeteci - yazar Avni Özgürel, paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 75 kişi hakkında verilen tahliye kararının amacının, davayı AİHM'e taşımak ve Türkiye’yi tartışma konusu haline getirmek olduğunu söyledi.

"Türkiye boş kaldığı anda böyle şeyler oluyor. " diyen Özgürel, bu durumun Batı medyasında ve siyaset çevresinde Türkiye aleyhine insan hakları ihlali olarak kullanılabileceğini belirtti.

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz da, tahliye' kararıyla  paralel yapı'nın "yıkılmayız, ayaktayız" mesajı verdiğini ve yargıda icra hızı düşünüldüğünde çok hızlı davranıldığını söyledi.

"ANAYASA MAHKEMESİ KAPANIRSA TÜRKİYE HİÇBİR ŞEY KAYBETMEZ"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın mesajlarını yorumlayan gazeteci - yazar Avni Özgürel, "1960'tan itibaren siyasete ayar vermeye çalışan bir anlayış vardı AYM'nin başında. Bu anlayış  yavaş yavaş değişiyor. Anayasa Mahkemesi bir cumhuriyet zaptiyesi gibi. Anayasa Mahkemesi kapanırsa Türkiye hiçbir şey kaybetmez. Türkiye ekonomisini, yargısını ve kurumlarını yeniden yapılandırmalı. " dedi. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz ise AYM'nin dilini değiştirmesinin güzel olduğunu ancak varlığının da değişmesi gerektiğini söyledi. Oğuz, "AYM'ye ihtiyaç yoksa kaldıralım ya da yeniden düzenleyelim." önerisinde bulundu.

OĞUZ: SENDİKALAR İŞÇİLERİN ÇALIŞMA ŞARTLARIYLA İLGİLENMELİ

Programda 1 Mayıs öncesi devreye sokulmak istenen kaos planları da konuşuldu. DİSK Başkanı'nı sorumluluğa davet eden Avni Özgürel, "Türkiye’de ağız tadıyla 1 Mayıs kutlaması yapılamıyor sendikacılık sadece 1 Mayıs'ta taksim'de kutlama yapmakta ısrar etmekle olmaz. Sendikaların işçilerin sorunlarıyla, çalışma şartlarıyla ilgilenmesi lazım. " diye konuştu.

Şeref Oğuz ise 1 Mayıs emeğin bayramı değil kabusu haline getirildiğine dikkat çekerek, "İşçiyle ilgilenme, sorunlarına çare bulma ama 1 Mayıs'ta taşeronluk yap. Sendikalar çalışma şartlarının düzeltilmesi konusunda nerede? Taksim’e takıntılı taşeronların eylemleri işe yarayamayacak. " ifadelerini kullandı.

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası'nın konukları gazeteci - yazar Avni Özgürel  ve Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz'du. Programda gündemdeki konular masaya yatırıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?