CHP'li üye, Gökçek'i RTÜK'e şikayet etti

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, Melih Gökçek'i CHP'yi inanç ve din düşmanı gösterdiğini belirterek RTÜK'e şikayet etti.

CHP'li üye, Gökçek'i RTÜK'e şikayet etti
CHP'li üye, Gökçek'i RTÜK'e şikayet etti
GİRİŞ 29.04.2015 12:29 GÜNCELLEME 29.04.2015 12:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 24 Nisan tarihinde Beyaz TV'de katıldığı "Dinamit" programını, RTÜK Başkanlığı'na şikayet etti.

Programda CHP'nin inanç ve din düşmanı olarak gösterildiğini belirten Öztunç, konunun RTÜK gündemine getirilmesi  için dilekçe verdi.

 Öztunç, dilekçede şunları kaydetti:

 "Beyaz TV yayın kuruluşunda 24 Nisan 2015 tarihinde yayınlanmış olan Dinamit adlı tartışma programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuk olarak katıldı. Programda, CHP’nin cumhuriyetin ilk yıllarındaki uygulamaları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun

2015 Genel Seçimi'ne yönelik vaadleri gibi konular ele alındı. Söz konusu programda, CHP’nin cumhuriyetin ilk yıllarında inanç ve din düşmanlığı yaptığı ve bugünkü CHP’nin de aynı şekilde din düşmanlığına devam ettiği şeklindeki görüş, değişik gazete kupürleri, internet verileri ve özel hazırlatılan kliplere dayanarak ifade edildi. Söz konusu programın, 6112 Sayılı Kanun'un 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan; 'Hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz', (ç) bendinde yer alan; 'kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez', (ı) bendinde yer alan; 'Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır..', (k) bendinde yer alan; 'Siyasi partiler ve demokratik gruplar ile ilgili tek yönlü veya taraf tutar nitelikte olamaz' ilkeleri yönünden değerlendirme yapılarak Üst Kurul gündemine sunulması hususunda gereğini arz ederim."

YORUMLAR 13
  • hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendinden olmayanı kendi haline terketmeyi paraleller yıllarca yaptı, şimdi onun için yalnızlar, denize düştüler yılanlara sarılıyorlar.
    Cevapla
  • hülya 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın gökçek doğru söylüyor,''din zehirdir''sözü chpli bir milletvekile aittir.chp islam düşmanı bir partidir,islamı sevmeyen,islama karşı olan bir partidir,bu sizin gerçeğiniz,bunda inkar edilecek bir şey yok...üstelik islamı sevmek zorundada değiller...
    Cevapla
  • M Numan 8 yıl önce Şikayet Et
    iftira değil ki chp nin tarihinde bunların hepsi var
    Cevapla
  • Sahlanis 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler acıtmış olmalı!
    Cevapla
  • aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Belgeler yalan soylemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!